جهت خرید مقاله کلیک کنید

پاورپوینت تکنولوژی های بازاریابی و بازاریابی مدرن برای موفقیت درجذب و حفظ مشتریان عصر دیجیتال

 تکنولوژی های بازاریابی و بازاریابی مدرن برای موفقیت درجذب و حفظ مشتریان عصر دیجیتال

تکنولوژی بازاریابی (MarTech) چیست و چگونه به رشد کسب و کارها کمک می کند؟

تکنولوژی با ساده‌تر کردن کارها به زندگی انسان کمک می‌کند. تکنولوژی بازاریابی مجموعه‌ای از ابزارها است که باعث ساده‌تر و اثربخش‌تر شدن فعالیت‌های بازاریابان می‌شود. با Marketing Technology یا به‌طورخلاصه MarTech کسب‌وکارها می‌توانند مشتریان خود را بهتر شناخته و نیازهای آنان را همان طور که هست درک کنند. وقتی نیازهای مشتری شناسایی شود، جلب رضایت او و در نتیجه حفظ مشتری ساده‌تر خواهد بود. مارتک همچنین راهکارهایی برای جذب مشتریان جدید به کسب‌وکارها ارائه می‌دهد.

تاثیر تکنولوژی در بازاریابی چیست؟

تکنولوژی با ورود به زمینه‌های مختلف، کارها را ساده‌تر و اثربخش می‌کند. بازاریابی هم از این قاعده مستثنی نبوده و با ورود تکنولوژی، به تحولات ویژه‌ای رسیده است. برای مثال در دنیای امروز، برندهای دیجیتال با کمک تکنولوژی و بهره‌گیری از تحلیل داده و هوش مصنوعی، پیام‌های هوشمند و شخصی‌سازی شده به مخاطبان خود ارسال کرده و از این طریق به آن‌ها احساس دوستانه‌ای را منتقل می‌کنند؛ احساسی که باعث معنادار شدن ارتباط مشتری با برند شده و رشد پایدار را تضمین می‌کند.

تکنولوژی بازاریابی یا مارتک (MarTech) چیست؟

مفهوم تکنولوژی بازاریابی یا مارتک به طیفی از نرم‌افزارها و ابزارهای تکنولوژی اشاره دارد که در راه تحقق اهدافی مثل مدیریت ارتباط با مشتری و جذب مشتریان جدید به مدیران و صاحبان کسب‌وکار کمک می‌کنند. هاب اسپات مارتک را اینگونه تعریف می‌کند: «مارتک (Martech) عبارت است از تکنولوژی‌های استفاده شده توسط بازاریابان برای جذب و حفظ مشتری». این تکنولوژی‌ها ترکیبی از نرم‌افزار، دانش و متدهای کاری بوده و سرعت عمل بازاریابان را در واکنش به تحولات بازار و نیازهای نوظهور مشتریان بالا می‌برند. یکی از معروف‌ترین مثال‌های تکنولوژی بازاریابی، Marketing Automation یا اتوماسیون بازاریابی است که به بازاریابان کمک می‌کند پیام‌های ارسالی برای مشتریان را زمان‌بندی و شخصی‌سازی کرده و از این طریق تاثیر بهتری روی آن‌ها بگذارند.

مزایای استفاده از MarTech چیست؟

با به‌کارگیری تکنولوژی بازاریابی، بازاریابان می‌توانند:

  • کار بیشتری را در زمان کمتری انجام دهند: تکنولوژی‌هایی مثل اتوماسیون بازاریابی یا پلتفرم ارتباط با مشتری (CRM) با خودکارسازی فرآیندهای بازاریابی، از اتلاف وقت بازاریابان جلوگیری کرده و بازدهی آن‌ها را بالا می‌برند.
  • ارتباط درونی تیم را تقویت کنند: با استفاده از تکنولوژی بازاریابی، تمام فعالیت‌های تیم بازاریابی به شکل دقیقی ثبت شده و برای اعضا قابل مشاهده است. این ارتباط و هماهنگی باعث یکپارچگی تیم شده و عیب‌یابی فرآیند را در صورت بروز مشکل ساده‌تر می‌کند.
  • محتوای هوشمند و اثرگذار تولید کنند: یکی از بزرگترین امتیازات تکنولوژی بازاریابی، استفاده از تحلیل داده برای شناخت بهتر مخاطب است. مارتک به بازاریابان کمک می‌کند از طریق بررسی مواردی مثل سابقه جستجو و کوکی‌ها، مخاطب یا مشتری خود را بهتر شناخته و محتوایی متناسب با نیازهای مشتریان تولید کنند تا ارتباط و تعامل بهتری بین مشتری و کسب‌وکار شکل بگیرد.
  • ارتباط پایداری را با مخاطب شکل دهند: شخصی‌سازی پیام با توجه به نیازهای هر مخاطب یا مشتری، باعث ایجاد حس خوب در او شده و این حس خوب در درازمدت به ایجاد یک رابطه پایدار و مستحکم منجر می‌شود. رابطه‌ای که در نهایت یک خریدار را به نماینده و تبلیغ‌کننده برند تبدیل خواهد کرد.
  • تمام تلاش‌ها را یکپارچه و همسو کنند: یکی دیگر از مزایای استفاده از تکنولوژی بازاریابی، ادغام داده‌ها در یک پلتفرم واحد است. برای مثال در اتوماسیون بازاریابی، داده‌های جمع‌آوری شده از منابع مختلف با داده‌های ثبت شده توسط اپلیکیشن یا سایت ادغام شده و یک پایگاه داده جامع و یکپارچه از مشتریان کسب‌وکار را تشکیل می‌دهند.

انواع تکنولوژی بازاریابی کدام است و هر کدام چه کاربردی دارد؟

برای استفاده از تکنولوژی بازاریابی، هر شرکت باید یک پشته مارتک (MarTech Stack) برای خود انتخاب کند. پشته مارتک یعنی مجموعه تکنولوژی‌هایی که یک سازمان برای هدفمند کردن فعالیت‌های  بازاریابی خود به کار می‌گیرد. شناخت انواع مختلف ابزارهای تکنولوژی بازاریابی به مدیران کمک می‌کند مناسب‌ترین پشته را برای شرکت خود انتخاب کنند. انواع تکنولوژی‌های بازاریابی بنا به گفته اسکات برینکر (نویسنده یکی از بزرگترین مجلات مارتک – Chief Martec) عبارتند از:

  1. ابزارهای تبلیغاتی: ابزارهایی که تبلیغات هدف‌دار و هوشمند را با توجه به سوابق وب‌گردی کاربر به او نمایش می‌دهند.
  2. محتوا و تجربه کاربری: ابزارهایی که به شما کمک می‌کنند محتوای متنی خود را متناسب با نیازهای هر گروه از مشتریان شخصی‌سازی کرده و از این طریق تجربه کاربری آن‌ها را لذت‌بخش‌تر کنید.
  3. ارتباطات اجتماعی: ابزارهایی که برای برنامه‌ریزی و یکپارچه‌سازی صفحات شبکه‌های اجتماعی برند طراحی شده‌اند.
  4. فروش: ابزارهایی که عملیات فروش را خودکارسازی می‌کنند.
  5. کار با داده: ابزارهایی که به شما کمک می‌کنند با استفاده از دسته‌بندی و تحلیل داده، مشتریان و مخاطبان خود را بهتر شناخته و در نتیجه نیازهای آنان را بهتر رفع کنید.
  6. مدیریت پروژه: ابزارهایی که به مدیران بازاریابی کمک می‌کنند تیم خود را به شکلی سیستماتیک و هوشمند مدیریت کنند.

ابزارهای MarTech را بشناسید

در بخش قبل گفتیم که تکنولوژی بازاریابی انواعی دارد که هر کدام بخشی از فعالیت‌ها و نیازهای بازاریابی را پوشش می‌دهند. همچنین گفتیم که هر شرکت نیاز دارد از بین ابزارهای مارتک موجود، تعداد مشخصی را متناسب با نیازها و ظرفیت‌های خود انتخاب کرده و در پشته مارتک خود قرار دهد. در این بخش قصد داریم اجزای پشته مارتک را دقیق‌تر بشناسیم. این اجزا به طور کلی عبارتند از: ابزارهای جذب مشتری، ابزارهای جذب مشارکت و ابزارهای بررسی عملکرد و بهینه‌سازی.

ابزارهای جذب

هر کسب‌وکاری پس از شکل‌گیری برای رشد و رسیدن به جایگاه قابل قبول در بازار، به جذب مشتری نیاز دارد. به عبارت دیگر می‌توان جذب مشتری را اساسی‌ترین نیاز هر کسب‌وکاری دانست. تولید و جذب مشتری راغب (Lead generation and management) از راه‌های زیر ممکن می‌شود:

  • بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO)
  • بازاریابی موتور جستجو (SEM)
  • تولید محتوا
  • تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی
  • لندینگ پیج هدف‌دار
  • بازاریابی شبکه‌های اجتماعی
  • وبینار

ابزارهای جذب مشارکت

وقتی مشتری راغب (لید) صفحه برند را فالو کرده یا در خبرنامه عضو می‌شود، یعنی مرحله جذب (Attract) با موفقیت به پایان رسیده است و حالا باید به فکر جلب مشارکت (Engagement) و تعامل با او بود. جذب مشارکت یعنی مشتری روی لینک دریافتی کلیک کرده یا وارد صفحه خرید نهایی شود. در همین راستا باید برای او پیام‌های هدف‌مند و شخصی‌سازی شده‌ای فرستاد که او را به کلیک وادار کند. برای مثال آمازون برای کاربران سایت  خود، پیشنهادهای خرید یا تخفیفات مرتبط با جستجوها یا خریدهای قبلی آن‌ها در سایت را ارسال می‌کند. این کار از طریق ابزارهای زیر ممکن می‌شود:

  • اتوماسیون بازاریابی
  • ابزار ایمیل مارکتینگ
  • پلتفرم ارتباط با مشتری (CRM)
  • چت‌بات
  • ابزار مشارکت فروش
  • ابزار ری‌تارگیتنگ

ابزارهای بررسی عملکرد و بهینه‌سازی

شاید در نگاه اول جذب مشتری و حفظ او از هر چیزی مهم‌تر به نظر برسد. اما در واقع این بررسی عملکرد و بهینه‌سازی آن است که نقشی بسیار کلیدی در موفقیت برند دارد. تکنولوژی بازاریابی با کمک هوش مصنوعی و علم داده، بررسی دقیق و ریز‌بینانه عملکرد بازاریابی را برای CMO یا مدیر بازاریابی ممکن کرده است. با کمک مارتک می‌توان نتیجه هر کمپین، لینک، پیام و… بررسی کرده و تغییرات لازم را برای اثرگذاری بیشتر در آینده روی آن‌ها اعمال کرد. بررسی عملکرد و بهینه‌سازی حیاتی‌ترین بخش پشته مارتک بوده و از طریق ابزارهای زیر ممکن می‌شود:

  • ابزارهای تحلیل عملکرد صفحات وب (مثل google analytics)
  • پلتفرم‌های هوشمندسازی کسب‌وکار
  • پلتفرم‌های هوشمندسازی محتوا
  • ابزار مدیریت لید
  • ابزار بررسی نرخ تبدیل و تست کمپین با استفاده از هوش مصنوعی

برای رسیدن به یک نتیجه قابل قبول از مارتک، باید از هر سه بخش حداقل یک نماینده در پشته مارتک خود داشته باشید و مهم‌تر از آن، باید بین بخش‌های مختلف پشته یکپارچگی برقرار کنید. یکپارچه‌سازی را می‌توان به‌عنوان اساسی‌ترین پیش‌نیاز موفقیت در استفاده از مارتک معرفی کرد.

چگونه از مارتک یا فناوری بازاریابی در کسب‌وکارها استفاده کنیم؟

قبل از هر چیزی باید فرآیندهای فعلی را بررسی کرده و نیازهای موجود را مشخص کرد. در ادامه نوبت به بررسی ظرفیت‌های سازمان می‌رسد. در حالت ایده‌آل، تمام ابزارهای مارتک می‌توانند کاربردی باشند؛ اما کمتر شرکتی را می‌توان پیدا کرد که بودجه لازم برای به‌کارگیری تمام ابزارهای مارتک را در اختیار داشته باشد. برای همین باید خیلی هوشمندانه پشته مارتک شرکت را از بین ابزارهای موجود انتخاب کرد. در ادامه باید به فکر یک مرکز داده یکپارچه برای مارتک بود. چرا که در دنیای مارتک، داده‌ها مهم‌ترین و کلیدی‌ترین سرمایه هر شرکتی به حساب می‌آیند. یکپارچه‌سازی این داده‌ها باعث افزایش سرعت و بازدهی تکنولوژی‌های بازاریابی شده و در نتیجه سرعت واکنش شرکت به نیازهای در حال تغییر مشتریان را افزایش می‌دهد.

تفاوت تکنولوژی بازاریابی (Martech) با تکنولوژی تبلیغات (AdTech)

همانطور که گفتیم تکنولوژی بازاریابی یک عبارت کلی بوده و به تعداد پرشماری از ابزارهای نرم‌افزاری و تکنولوژی‌های مدرن استفاده شده در بازاریابی اشاره دارد. اما تفاوت تکنولوژی بازاریابی با تکنولوژی تبلیغات چیست؟

تکنولوژی تبلیغات یا AdTech عبارت است از ابزار تبلیغ هوشمند و هدف‌دار که به کسب‌وکارها کمک می‌کند یک بنر یا کمپین تبلیغاتی را در زمان و مکان مناسبی به مخاطب نشان دهند. تفاوت تکنولوژی تبلیغات با تکنولوژی بازاریابی در این است که تکنولوژی بازاریابی روی یک ارتباط بلندمدت و جلب اعتماد مشتری از طریق بهبود تجربه کاربری او تمرکز دارد. در حالی که تکنولوژی تبلیغات تنها به دنبال نمایش یک محتوای تبلیغاتی در جای مناسب بوده و روی جلب نظر مخاطب در یک لحظه تمرکز می‌کند. ترافیکی که از طریق مارتک به وبسایت برند وارد می‌شود، ترافیک ارگانیک (Organic Traffic) و ترافیک حاصل از تکنولوژی تبلیغات، ترافیک پولی (Paid Traffic) نام دارد. از لحاظ نتیجه، تکنولوژی تبلیغات اثر کوتاه‌مدتی دارد؛ در حالی که اثر مارتک ادامه‌دار است. تکنولوژی تبلیغات در صورت موفق شدن، مشتری را برای یک بار حضور در سایت راضی می‌کند در حالی که مارتک با قصد تبدیل کردن یک مخاطب غریبه به یک مشتری وفادار وارد عمل می‌شود. در کل می‌توان گفت تکنولوژی بازاریابی اثر عمیق‌تر و ماندگارتری دارد اما نمی‌توان سرعت اثرگذاری تکنولوژی تبلیغات را نادیده گرفت. کسب‌وکارهای موفق معمولا ترکیب هوشمندانه‌ای از این دو را مورد استفاده قرار می‌دهند.

تفاوت تکنولوژی بازاریابی با بازاریابی دیجیتال

به طور خیلی ساده می‌توان گفت بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی بر بستر اینترنت است. یعنی هر زمان که بازاریابی به صورت آنلاین و در قالب مقالات وبلاگ، پست‌های سوشال مدیا و… انجام شود، با بازاریابی دیجیتال روبرو خواهیم بود. اما مارتک یا تکنولوژی بازاریابی نگاه عمیق‌تری داشته و از ابزارهایی مثل تحلیل داده و هوش مصنوعی برای هدف‌مند کردن محتواهای متنی استفاده می‌کند. به عبارت دیگر مارتک یعنی استفاده از تکنولوژی‌های مدرن بازاریابی برای جلب نظر و رضایت مشتری و رسیدن به یک ارتباط پایدار با او؛ در حالی که هر نوعی از بازاریابی بر بستر اینترنت، دیجیتال مارکتینگ محسوب می‌شود.

مارتک به کسب‌وکارها کمک می‌کند با توجه به ابعاد انسانی مخاطبان خود، روی آن‌ها اثر بگذارند. برای همین به این رویکرد بازاریابی انسان محور یا نسل چهارم بازاریابی هم گفته می‌شود.

نقش مارتک در آینده بازاریابی و رشد کسب‌وکارها

مارتک در حال حاضر نقش بسیار پررنگی را در رشد کسب‌وکارهای دنیا ایفا می‌کند. شرکت‌های بزرگ دنیا در حال حاضر با استفاده اتوماسیون بازاریابی پیام‌های ارسالی خود را زمان‌بندی کرده و نتایج کار سایت خود را با ابزارهای مارتک مورد بررسی قرار می‌دهند. در چنین فضایی، به تدریج تمام کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ مجبور به ایجاد و گسترش پشته مارتک برای خود خواهند شد. چرا که استفاده کردن کسب‌وکارهای مختلف از این تکنولوژی‌ها، باعث بالا رفتن انتظارات مخاطبان شده و کسب‌وکارهای دیگر را مجبور به تغییر می‌کند.

کلام آخر

تکنولوژی بازاریابی مثل خیلی از تکنولوژی‌های دیگر، برای ساده کردن کار و بالا بردن سرعت وارد میدان شده است. در حال حاضر کسب‌وکارهای پرشماری در سراسر دنیا، جذب و حفظ مشتری را از طریق تکنولوژی‌های مدرنی مثل اتوماسیون بازاریابی انجام می‌دهند. کلید موفقیت در استفاده از مارتک یا مارکتینگ تکنولوژی، برنامه‌ریزی درست و انتخاب هوشمندانه ابزار است. برای این کار باید مارتک و اجزای آن را با دقت و جزئیات شناخت و با توجه به نیازها و ظرفیت‌های برند، بهترین گزینه را انتخاب کرد.

تکنولوژی در دنیای بازاریابی چه نقشی دارد؟

تکنولوژی و بازاریابی

 

با گذر زمان، بازاریابان بیش از گذشته از تکنولوژی استفاده می کنند اما چرا؟ در طول یکصد سال اخیر، نوآوری‌های فناورانه بیشتری نسبت به کل تاریخ بشریت رخ داده است و این سرعت نیز روز‌به‌روز بیشتر می‌شود. به‌روز بودن با تکنولوژی‌های نوظهور عامل کلیدی و اصلی در موفقیت هر صنعت و کسب‌وکار-ازجمله بازاریابی- است. اصطلاح «دیجیتال مارکتینگ» برای اشاره به استراتژی‌هایی به کار می‌رود که از تکنولوژی استفاده می‌کنند تا پیامی را در مورد محصول یا خدمت انتقال دهند، دیجیتال مارکتینگ زیرمجموعه‌های زیادی دارد. موفقیت در حوزه دیجیتال مارکتینگ منوط به استفاده از تمامی ابزارهای در دسترس است.

شرکت‌های بازاریابی از استراتژی‌هایی که شبکه‌های اجتماعی و تبلیغات دیجیتال را شامل می‌شود،‌ همراه با تکنیک‌های سنتی، استفاده می‌کنند. این روش به عنوان رویکرد ۳۶۰درجه شناخته می‌شود و تضمین می‌کند که بازاریابان در حد ممکن به مخاطبان بالقوه خود دسترسی پیدا کنند.

 

تکنولوژی و بازاریابی محتوا

بازاریابی محتوا نوعی از بازاریابی دیجیتال است که شامل تولید محتوا -همانند محتوای وبلاگ، پست و ویدئو- بوده که آنها را به عنوان بخشی از بازاریابی با مخاطبان به اشتراک می‌گذارد. این مطالب و محتوای تولیدی معمولا بر روی سایت کسب‌وکارهایی دیده می‌شود که سعی در معرفی و بازاریابی محصولات و خدمات خود دارند.

بازاریابی محتوا دو مزیت عمده دارد: اول، به برند اعتبار می‌بخشد که این خود اعتماد مشتریان بالقوه را جلب می‌کند. این سوال را خود بپرسید، به چه کسی تمایل دارید اعتماد کنید؟ شرکتی که محصولش را به شما می‌فروشد یا شرکتی که به شما درباره محصولات و نحوه استفاده آنها نیز توضیح می‌دهد؟

مزیت دوم آن است که بازاریابی محتوا با یک استراتژی در ارتباط است که بهینه‌سازی موتور جستجو را در اولویت قرار داده است. به عنوان مثال یک پست وبلاگ در مورد تفاوت بین یک نژاد خاص از سگ‌ها می‌تواند کاربران کنجکاو را به سمت سایت بکشاند و در آخر منجر به خرید شود.

 

تکنولوژی و شبکه‌های اجتماعی

در طی دو دهه اخیر، شبکه‌های اجتماعی نحوه تعامل مردم با هم را دگرگون ساخته‌اند اما برای بازاریابان نیز فرصت‌های بی‌نظیری فراهم آورده‌اند. بسترهای زیادی وجود ندارد که بتوان همانند شبکه‌های اجتماعی توجه کامل افراد را به خود جلب کرد، استفاده از شبکه‌های اجتماعی باعث کاراتر شدن بازاریابی می‌شود.

تنها دلیلی که شبکه‌های اجتماعی را برای کارآفرینان سایت‌هایی مانند فیسبوک و اینستاگرام به شدت محبوب کرده،‌ بازاریابی است. در حالی که بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند پرهزینه باشد-مخصوصا زمانی که در مقیاس بزرگ کار کنید- پیدا کردن بسترهای دیگر که چنین بازدهی را داشته باشند، بسیار دشوار است.

بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی این اختیار را به شما می‌دهد تا برای تعداد افراد مشخص و بسته با بودجه در نظر گرفته شده،‌ تبلیغ کنید. ماهیت مقیاس‌پذیری این تکنیک بدان معناست که بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی به همان اندازه که برای شرکت‌های تازه تاسیس مفید است برای کسب‌وکارهایی که مدت زمان زیادی از فعالیت آنها می‌گذرد نیز فایده دارد.

کاربران مدت زمان زیادی را در بسترهای شبکه‌های اجتماعی به مطالعه مطالب مورد علاقه خود می‌گذرانند که در این بین محتوای شما نیز دست به دست می‌شود. وجود محتوای تولیدی شما در شبکه‌های اجتماعی باعث می‌شود تا مردم محصولات و خدمات کسب‌وکار شما را جدی‌تر بگیرند که این ما را به سمت برندسازی اینترنتی سوق می‌دهد.

 

برندسازی اینترنتی

برندسازی یکی از فلسفه‌های بنیادی در پشت پرده بازاریابی است: هر چه برند در ذهن مشتری بیشتر جای گیرد، احتمال ترجیح دادن آن بیشتر می‌شود. همچنان‌که از نام آن نیز مشخص است، برندسازی اینترنتی، استراتژی‌های برندسازی را‌ آنلاین می‌کند و به بازاریابان اجازه می‌دهد تا به مخاطبان جدیدی دست یابند.

برندسازی اینترنتی اغلب، فعالیت‌های صورت گرفته در شبکه های اجتماعی را در بر میگیرد اما می‌تواند جوانب دیگری را نیز شامل شود. داشتن یک وب‌سایت ابتدایی‌ترین شکل از برندسازی اینترنتی است و محتوای آن سایت می‌تواند بر روی اعتبار به دست آمده یک برند تاثیر مثبت و منفی-بسته به کیفیت سایت- برجای بگذارد.

حضور یک شرکت در فضای آنلاین و آفلاین مشخص خواهد کرد که آیا شرکت برندسازی اینترنتی را به درستی انجام داده یا نه. باید در نظر داشت که برای این کار تنها یک روش وجود ندارد، همانطور که هر آژانس دیجیتال مارکتینگی -بسته به مشتریانی که با آنها کار می کنند- از یک استراتژی متفاوت استفاده خواهد کرد.

 

بهینه‌سازی موتور جستجور

در نهایت شرکت‌های حوزه دیجیتال مارکتینگ باید سئو را نیز در نظر بگیرند، چرا که تا حد زیادی مشخص خواهد کرد که تا چه میزان در معرض دید مشتریان قرار می‌گیرند. هنگامی که افراد چیزی را در گوگل و یا هر موتور جستجوگری جستجو می‌کنند، به ندرت از صفحه اول گوگل می‌گذرند، لذا وظیفه سئو آن است تا محتوای تولیدی را در بالای صفحه اول گوگل قرار دهد تا مردم از محصولات و خدمات شما آگاه شوند. بسیاری از شرکت‌های حوزه دیجیتال مارکتینگ در زمینه سئو برای مشتریان، متخصص شده‌اند و یا اینکه از متخصصان دیگر به صورت مستقیم و غیرمستقیم استفاده می‌کنند.

نقش اصلی سئو آن است که یک برند را بیش از پیش در دسترس افراد معمولی قرار ‌دهد. اگر مشتریان بالقوه برای پیدا کردن یک کالا یا خدمت مجبور باشند بسیار جستجو کنند، این موضوع از آن حکایت دارد که بازاریابی به درستی انجام نشده است. با این حال سئو نمی‌تواند ناگهانی و یک‌باره تقاضا به وجود آورد اما مردم آنچه را که در مرحله اول فروخته می‌شود،‌ جستجو می‌کنند.

 

نتیجه

تعداد ابزارهای تکنولوژی محور حوزه بازاریابی پرشمار هستند و هر کدام در زمینه‌ای خاص می‌توانند تاثیر به‌سزایی برجای گذارند. ابزارهایی که در این مطلب به آن اشاره شد برای هر کسب‌وکاری اهمیت زیادی دارند و به کارگیری‌ آنها برای طی کردن مسیر موفقیت حیاتی به نظر می‌آید.

مارتک یا تکنولوژی مارکتینگ چیست؟

مارتک یا تکنولوژی مارکتینگ چیست؟
مارکتینگ تکنولوژی یا تکنولوژی بازاریابی یا همان مارتک شامل استفاده از طیف وسیعی از نرم افزارها و ابزارها برای دستیابی به اهداف بازاریابی است. زمانی که تیم بازاریابی از فناوری های حوزه بازاریابی برای راحتی و صرفه جویی در هزینه و زمان استفاده می کند، قطعا موفق تر عمل خواهد کرد. مارتک (مارکتینگ تکنولوژی) یکی از مهم ترین موضوعات در کمپین های بازاریابی دیجیتال محسوب می شود. با استفاده از تکنولوژی بازاریابی می توان در بهینه سازی اجرای استراتژی بازاریابی در کانال های مختلف، تلاش کرد.

مارتک یا تکنولوژی مارکتینگ چیست؟

 

این مدل از فناوری بازاریابی که با نام MarTech نیز شناخته می شود طیف وسیعی از نرم افزارها و ابزارها را توصیف می کند که در دستیابی به اهداف یا اهداف بازاریابی به ما کمک می کنند. هنگامی که یک تیم بازاریابی از گروهی از فناوری های بازاریابی استفاده می کند، این به عنوان مجموعه فناوری بازاریابی آنها شناخته می شود. MarTech به عنوان اصلی در کمپین های بازاریابی دیجیتال تبدیل شده است، اما می تواند برای بهینه سازی فعالیت های بازاریابی در هر کانال بازاریابی استفاده شود.

اهمیت مارتک در بازاریابی

 

اهمیت مارتک (مارکتینگ تکنولوژی) در بازاریابی

 

در سال ۲۰۱۲ گارتنر پیش بینی کرد تا سال ۲۰۱۷ هزینه زیادی صرف فناوری در زمینه بازاریابی خواهد شد. این ادعا سروصدای زیادی به پا کرد. اما باید پذیرفت که امروزه مارتک (تکنولوژی مارکتینگ) به طور فزاینده ای نقش مهمی در بازاریابی ایفا می کند. حتی می توان گفت، بسیاری از هزینه های بازاریابی صرف تکنولوژی بازاریابی یا مارتک می شود. با گذشت زمان و چشم اندازهای آتی، بازاریابان به سمت سرمایه گذاری بر روی این موضوع حرکت کرده اند. چرا که این موضوع رشد سازمان را تسهیل می کند.

ملزومات مارتک یا تکنولوژی های بازاریابیملزومات مارتک یا تکنولوژی های بازاریابی

این که هر سازمان و یا کسب و کاری نیاز به کدام فناوری در زمینه بازاریابی دارد، کاملا بستگی به شیوه بازاریابی و کسب و کار دارد. بنابراین استفاده از مارتک تا حد زیادی به نوع کسب و کار شما بستگی دارد به عنوان مثال اگر سازمان شما محصولات خود را به صورت B2B به فروش می رساند، نیاز به فناوری های متفاوتی با سازمانی که محصولات خود را به صورت B2C به مصرف کنندگان عرضه می کند، دارد. با این حال برای اجرای استراتژی بازاریابی باید برخی مسایل کلی و جامع را در زمینه مارتک (مارکتینگ تکنولوژی) در نظر گرفت. موضوعاتی چون: بحث بازاریابی ایمیلی، مدیریت محتوا، نرم افزارهای مدیریت ارتباط با مشتری و حتی تجربه مشتری.

 

نرم افزارهای اختصاصی بازاریابی در مارتک

جان وانا میکر تاجر معروف آمریکایی می گوید: «نصف پولی که برای تبلیغات هزینه می کنم، هدر می رود. مشکل این است که نمی دانم کدام بخش هدر می شود!» با گذشت بیش از یک قرن این معضل برای بسیاری از شرکت ها حل نشده است. استفاده از مدل های انتسابی، منسوخ و یا عدم موفقیت در تبلیغات آفلاین و آنلاین باعث شده تا شرکت ها فرصت های خود را از دست بدهند. این در حالی است که با استفاده از مارتک (مارکتینگ تکنولوژی ) می توان در عصر کنونی این مشکل را حل کرد. به کمک تکنولوژی و نرم افزارهای مناسب بازاریابی می توان تا حد زیادی هزینه تبلیغات را به طور مناسب کاهش داد.

حتما بخوانید  بازاریابی اومنی چنل یا مولتی چنل | کدام برای برند شما مناسب است؟

 

 

بازاریابی ایمیلی و مارتک

 

بازاریابی ایمیلی و مارتک

 

رایان هالیدی در کتاب خود از اهمیت ایمیل و ارتباط مستقیم با مشتریان صحبت می کند. از آن جا که ایمیل ها وابسته به تغییرات الگوریتم و یا سایر ترندها نیستند، یکی از بهترین بسترها برای دسترسی به مخاطبان هدف محسوب می شوند. در یک نظرسنجی اخیر بیش از ۵۰ درصد پاسخ دهندگان آمریکایی، اعلام کردند که بیش از ۱۰ بار در روز ایمیل خود را چک می کنند. ایمیل یکی از راه های موثر برای برندها در زمینه دسترسی به مشتریان و هدف قرار دادن آن ها است. ایمیل مارکتینگ و استفاده از فناوری های مرتبط با آن یکی از موضوعات مهم در فناوری بازاریابی مارتک محسوب می شود. نرم افزاها و فناوری های زیادی در زمینه استفاده از این تکنولوژی بازاریابی وجود دارد.

مارکتینگ تکنولوژی و سیستم مدیریت محتوا

 

استفاده از تکنولوژی های بازاریابی یا مارتک در زمینه سیستم مدیریت محتوا بسیار تاثیرگذار است. با استفاده از این فناوری در زمینه بازاریابی می توان هم وب سایت و هم وبلاگ برند تجاری را ارتقا داد. ۸۸ درصد از مصرف کنندگان، پیش از خرید محصولات محتوای منتشر شده درباره آن را به صورت آنلاین بررسی می کنند. بنابراین سرمایه گذاری بر روی یک وب سایت با کیفیت اهمیت زیادی در بازاریابی دارد. وب سایت شما ستون فقرات بقیه استراتژی دیجیتال شما محسوب می شود. چرا که مشتریان بازاریابی و تبلیغات به سمت آن سوق داده می شوند.

 

 

مارکتینگ تکنولوژی و نرم افزارهای مرتبط با تجربه مشتری

 

مارکتینگ تکنولوژی و نرم افزارهای مرتبط با تجربه مشتری

 

در بازاریابی شما باید تعامل بهتر و بیشتری با مشتری برقرار کنید. مشتری باید با نام تجاری شما آشنایی کامل داشته باشد. شما باید بدانید کدام پیام ها تاثیر مثبتی روی مشتریان دارد. در عین حال شخصی سازی تجربه مشتری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. نرم افزارهای تجربه مشتری در این حوزه به بازاریابان کمک بسیار زیادی خواهد کرد. تحلیل رفتار خرید مشتری از طریق این نرم افزارها در مارتک یکی از پر رنگ ترین جنبه های بازاریابی در راستای بهینه سازی تجربه مشتری محسوب می شود.

 

 

نرم افزارهای مدیریت ارتباط با مشتری و مارکتینگ تکنولوژی

 

نرم افزارهای مدیریت ارتباط با مشتری در زمینه مارتک بسیار تاثیرگذار هستند. CRM ها می توانند در تجارت های B2B و B2C با پشتیبانی مناسب از مشتریان تجربه خرید مثبتی را در ذهن او ثبت کنند. یکی از مهم ترین اهداف بازاریابی، تعامل با مشتریان و مصرف کنندگان است. با استفاده از این نرم افزارها، این موضوع تسهیل خواهد شد.

 

 

چالش های مارتک

 

چالش های مارتک

 

پیاده سازی، نگه داری و بهینه سازی مارتک یا مارکتینگ تکنولوژی یک پروسه و فرآیند ساده محسوب نمی شود. سازمان ها باید با درک مزایای تکنولوژی های بازاریابی این چالش ها را بپذیرند و آگاه باشند که استفاده از ابزارهای تکنولوژی در بازاریابی می تواند تاثیر چشم گیری در رشد برند تجاری داشته باشد.

حتما بخوانید  بازاریابی مجاورتی (Proximity marketing) چیست و چطور کار می کند؟

 

 

انتخاب پلتفرم و بستر مناسب مارتک

 

انتخاب پلتفرم مناسب دشوار است. چرا که یک پلتفرم چیزی بیشتر از پیدا کردن تکنولوژی مناسب است. انتخاب پلتفرم مناسب در مارتک همانند فرآیند انتخاب یک شریک مناسب است. معمولا ادغام یک سیستم جدید با سیستم قدیمی با چالش های داخلی و خارجی زیادی همراه است. این موضوع می تواند در فعالیت های شرکت وقفه ایجاد کند. معمولا راه اندازی پلتفرم ها بر بستر تکنولوژی بازاریابی در هر سازمان با دغدغه هایی روبرو است. مهم ترین موضوع در این میان این است که بتوان بهترین و وفق پذیرترین بستر را برای مارتک در بازاریابی انتخاب کرد.

 

تغییر فرهنگ شرکت و مارتک

 

تغییر فرهنگ شرکت و مارتک

 

برای بسیاری از سازمان ها و کمپانی ها تغییر نحوه عملکرد بازاریابی می تواند یک چالش بزرگ باشد. همکاری با همکاران برای آموزش آن ها در بستر جدید معمولا با موانعی همراه است. گاهی اوقات افراد شرکت برای آموزش بر بستر جدید بر مبنای مارتک (تکنولوژی مارکتینگ) با مشکل مواجه می شوند. آن ها زمان فعالیت خود برای انجام کارهای روزانه شرکت را از دست می دهند. متاسفانه در بسیاری از شرکت ها، ایجاد فرهنگ استفاده از مارتک بسیار دشوار است. این موضوع مانعی بسیار بزرگ برای توسعه بازاریابی در سازمان محسوب می شود.

 

 

پردازش کلان داده در مارتک

 

پردازش داده های بسیار زیاد در مارتک

 

یکی از مهم ترین و بزرگ ترین چالش ها در بازاریابی بحث داده های زیادی است که وجود دارند. رمز نگاری داده ها برای تعیین آن چه مهم است و آن چه مهم نیست، می تواند یک چالش بزرگ برای سازمان شما باشد. تجزیه و تحلیل داده ها می تواند کمک زیادی به هدف مندی آن ها در مسیر بازاریابی کند. در مارکتینگ تکنولوژی چالش پردازش داده های زیاد به راحتی قابل حل است. این کار از طریق هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی انجام می شود.

 

اهمیت چابکی در مارتک یا تکنولوژی بازاریابی

 

اهمیت چابکی در مارتک یا تکنولوژی بازاریابی

 

هدف اصلی استفاده از مارتک، چابکی در بازاریابی است. یک روش سریع و چابک در مدیریت پروژه و بسیار مهندسی شده می تواند به توسعه کسب و کار شما کمک بسیاری کند. چابکی به بازاریابان اجازه می دهد تا انعطاف بیشتری داشته و از تکرار و صرف هزینه زیاد جلوگیری کنند. اگر چه اهمیت چابکی به صورت سنتی با توسعه محصول مرتبط است اما استفاده از همین ذهنیت در بازاریابی می تواند نتایج فوق العاده ای به همراه داشته باشد. کمپین ها بیشتر و ایده آل تر اجرا خواهند شد. محصولات راحت تر و سریع تر به فروش خواهند رفت و پشتیبانی بهتری از مشتریان صورت می پذیرد.

 

 

سخن پایانی

 

در سال های اخیر ابزارهای تکنولوژی مارکتینگ (مارتک)، در پیشبرد افزایش بهره‌وری و قابلیت پردازش و تحلیل آنی داده ها بسیار موثر عمل کرده اند. با توجه به تاثیر مارتک بر بهره وری برنامه های بازاریابی توجه به تکنولوژی های بازاریابی بسیار کاربردی و مهم است. در آینده ای نزدیک بسترهای جدید و مدرنی از فناوری های بازاریابی معرفی و همه گیر خواهند شد. برای عقب نماندن از قافله و پیشرو بودن در کسب و کار خود لازم و ضروری است که روش های بازاریابی خود را به روز و با تکنولوژی های جدید هماهنگ کنید.

 

فهرست

ترندهای بازاریابی کسب‏‌وکارهای کوچک در سال ۲۰۲۲

بهترین روش‌هایی را که کسب‌‌وکارهای با بودجه محدود می‌توانند به کار ببرند

رویدادهای آنلاین

تکنولوژی‌‌ها به جای رویدادهای حضوری

اجتناب ناپذیر بودن رویدادهای مجازی

پلت‌فرم Live Events:

هوش مصنوعی شخصی‌‌سازی شده

آیا چت‌‌بات‌‌ها مناسب شما هستند؟

تبلیغات برنامه‌‌ریزی شده

شخصی‌‌سازی بازاریابی

بازاریابی  ویدئویی

آیا محتوای ویدئویی در کسب‌‌وکار کوچک شما کاربرد دارد؟

فروش در شبکه‌های اجتماعی

نقش فناوری در تجارت چیست؟

چرا فناوری در تجارت بسیار مهم است ؟

تاثیر فناوری در کسب وکارها

فن آوری ها در تجارت

هوش مصنوعی (AI)

یادگیری ماشینی (ML)

رایانش ابری

برنامه موبایل

واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR)

چاپ سه بعدی

دستیار دیجیتال

بلاک چین

۷ مزیت اصلی هوش مصنوعی برای تجارت

چالش های بکارگیری تکنولوژی در کسب وکارها

تأثیر تکنولوژی بر کسب و کارها

معرفی محصولات در سایت

استفاده از شبکه های اجتماعی

گسترده بودن تجارت

سه ابزار عالی برای به روزرسانی، رونق و توسعه کسب و کار

تکنولوژی بازاریابی (MarTech) چیست و چگونه به رشد کسب و کارها کمک می کند

تاثیر تکنولوژی در بازاریابی چیست؟

تکنولوژی بازاریابی یا مارتک (MarTech) چیست؟

مزایای استفاده از MarTech چیست؟

انواع تکنولوژی بازاریابی کدام است و هر کدام چه کاربردی دارد؟

ابزارهای MarTech

ابزارهای جذب

ابزارهای جذب مشارکت

ابزارهای تاثیر گذار

ابزارهای بررسی عملکرد و بهینه‌سازی

چگونه از مارتک یا فناوری بازاریابی در کسب‌وکارها استفاده کنیم؟

تفاوت تکنولوژی بازاریابی (Martech) با تکنولوژی تبلیغات (AdTech)

تفاوت تکنولوژی بازاریابی با بازاریابی دیجیتال

نقش مارتک در آینده بازاریابی و رشد کسب‌وکارها

بازاریابی داده محور

داده ها کلیدی برای موفقیت دپارتمان های داخلی و بازاریابی مبتنی بر حساب مشتری

اتحاد بازاریابان B2B و B2C بوسیله استراتژی های تحلیلی

تکنولوژی بازار

همکاری مدیران ارشد بازاریابی و اطلاعاتی

۲۵ تکنولوژی جدید که آینده جهان را متحول می‌کنند

بازاریابی نوین و اصول آن

مطالعه موردی نوکیا

انواع بازاریابی نوین

بازاریابی نوین بر اساس نظریه های فیلیپ کاتر، پدر علم بازاریابی

جدیدترین شیوه های بازاریابی نوین

تسلط ۴ فناوری تحول دیجیتالی بر کسب و کارها در سال ۲۰۲۲

ایجاد بینش معنا دار در مورد خواسته ها و ترجیحات مشتری

ارائه خدمات شخصی سازی شده

تاثیر تکنولوژی بر رشد و ارتقای جایگاه کسب‌وکار

استفاده از تکنولوژی چگونه موجب صرفه‌جویی در هزینه‌های درون‌سازمانی می‌شود؟

چند روش همسو با تکنولوژی برای افزایش کیفیت فعالیت‌های تجاری

پیشرفت تکنولوژی بر کسب‌وکارها و مصداق‌‌های آن

به کارگیری هوش تجاری در کسب‌وکارهای اینترنتی

تبدیل کسب‌وکارها به پلتفرم

داده کاوی و تحلیل رفتار مشتریان

تحلیل مشتری چیست؟

رویکرد تحلیل رفتار مشتری و بازاریابی داده محور

با استفاده از تکنیک‌های داده‌کاوی و تحلیل رفتار مشتریان شما قادر خواهید بود که در کسب و کار خود:

دلایل اهمیت تحلیل مشتری

شناسایی گروه‌های مختلف مشتریان و ویژگی های آن ها

شناسایی مشتریان طلایی

مدل سازی ریزش و حفظ مشتریان

بهینه سازی پیام‌های بازاریابی

تهیه محتوای مناسب برای وب‌سایت

طراحی سیستم‌های توصیه گر و ارائه توصیه های جذاب برای مشتریان

چهار نوع کلیدی از داده¬ های مشتریان

برای تحلیل داده های مشتریان و اجرای یک پروژه داده‌کاوی چه مراحلی را باید طی کنیم

 

با ۱۹۱اسلاید تخصصی

داتلود وخرید ۹۵۰۰۰تومان

 

جهت خرید مقاله کلیک کنید

آخرین مطالب

درباره ما

سایت پژوهش کارا در راستای ارائه خدمات علمی و مشاوره ای و با رویکرد مشارکت جویانه ایجاد شده است و هدف آن خدمات متناسب با نیاز سروران گرامی اعم از ؛ دانشجویان ، استادان راهنما ، فعالان کسب و کارهای بزرگ ،متوسط و کوچک می باشد.

آمار

ارتباط با ما

آدرس : تبریز – شهرک شهید یاغچیان

تلفن : 09144067323 – 09142183819

ایمیل : gaffarim3@yahoo.com

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

۷ روز هفته، ۲۴ ساعته پاسخگوی شما هستیم.
جهت خرید مقاله کلیک کنید