جهت خرید مقاله کلیک کنید

پاورپوینت استارتاپ های کشاورزی فرصت استراتژیک برای صنعت کشاورزی با رویکرد تحلیل داده و تصمیم گیری هوشمند

استارتاپ های کشاورزی فرصت استراتژیک برای صنعت کشاورزی با رویکرد تحلیل داده و تصمیم گیری هوشمند

استارت آپ ها در کشوری مانند آمریکا به صنعت کشاورزی کمک های بسیار زیادی کرده اند و ایران هم از مزیت های استارت آپ ها بی نصیب نمانده و به سرعت در حال پیشرفت است.

با افزایش نفوذ اینترنت در جوامع تغییرات بسیار زیادی در جوامع و سبک زندکی افراد به وجود آمده است. علاوه بر این اینترنت تاثیرات بسیار زیادی را بر روی صنعت های مختلفی مانند کشاورزی گذاشته است. در چند سال اخیر اسم استارت آپ ها زیاد شنیده اید. در این مقاله سعی بر این داریم که چند استارت آپ قوی در این حوزه را با یکدیگر بررسی کنیم و بفهمیم که این استارت آپ ها چه تاثیری بر روی این صنعت گذاشته اند.

آمریکا یکی از کشور های پیشرو در این صنعت می باشد به طوری که تا سال ۱۸۷۰ کشاورزی شغل بیشتر آمریکایی ها بود ولی با توجه به رشد سریع این کشور تغییرات بسیار زیادی در این صنعت به وجود آمد. کشاورزی از حالت دستی و کوچک خارج شده و با تولید انواع تراکتور، تیلر ها و تجهیزات پیشرفته حالت صنعتی به خود گرفته است. زمین های چند صد هزار متری به زیر کشت رفتند و دامداری های بسیار بزرگی به وجود آمدند البته از تاثیر استارت آپ ها بر روی این صنعت نمی توان چشم پوشی کرد.

استارت آپ یا همان کسب و کار  های نو پا، اسمی است که پیش تر از قبل به گوش شما می خورد و احتمالا با آن آشنایی داشته باشید. افراد با بر پا کردن استارت آپ، دست به کاری نوین زده اند و محصولی جدیدی را تولید می کنند. در بیشتر مواقع، استارت آپ ها باعث رشد و بازدهی شرکت ها و کارخانه های مختلف می شوند و در موارد دیگر، سببِ افزایش فروش و سود آوری خواهند شد. این افراد با ایده های جدید و کاربردی، سبب سودآوری های بسیاری برای شرکت ها،تولیدکنندگان و فروشندگان می شوند.

 

امروزه با توجه به رشد جمعیت و نیاز به مواد غذایی بیشتر، همواره بر مساحت زمین­های زراعی زیر کشت افزوده می­شود. یکی از چالش های پیش روی این روش از کشت، کمبود زمین های حاصل خیز مناسب کشت می باشد. از طرفی با کشت مداوم محصولات در بستر خاک، سطح آب های زیرزمینی رو به کاهش می یابد و خاک زمین زیر کشت رفته رفته شود می شود.

در سال های اخیر شیوه ای جدید برای کشت محصولات خوراکی علی الخصوص سبزیجات و صیفی جات به کار گرفته می شود که چالش های کشت در زمین های زراعی را ندارد. در این شیوه کشت، بستر پرورش گیاه مایع می باشد و نام این روش کشت نیز به همین دلیل کشت هیدروپونیک می باشد. در این روش تمام نیازهای غذایی گیاه از طریق مایعی مغذی که ریشه های گیاهان در آن شناور است، تامین می شود.

 

 

استارتاپ‌های فعال حوزه اینشورتک در کشاورزی

از آنجایی که اثرات تغییرات آب‌و‌هوایی (خشکسالی و سیل) خطرات در کشاورزی و تولید مواد غذایی را تشدید می‌کند، نیاز به حمایت از کشاورزان خرده پا، هرگز بیشتر از این نبوده است. یکی از این نوآوری‌هایی که برای افزایش انعطاف‌پذیری کشاورزان خرده‌مالک در برابر تغییرات آب‌و‌هوایی طراحی شده است، بیمه مبتنی بر شاخص آب‌وهوا است که از فناوری برای کمک به کشاورزان برای مدیریت خطرات آب‌و‌هوایی استفاده می‌کند.

استارتاپ پولا، راه حل کنیا برای عبور کشاورزان از شن‌های روان

«پولا» (Pula) مستقر در کنیا یکی از چندین استارتآپ است که از فناوری برای کمک به کشاورزانی که با برداشت ضعیف مواجه هستند استفاده می‌کند. این شرکت اینشورتک کشاورزی که در سال ۲۰۱۵ توسط کارآفرین هلندی «رز گوسلینگا» و «توماس نجرو» تأسیس شد، اکنون بیش از ۵ میلیون کشاورز را در بیش از ۱۶ کشور بیمه کرده است.

کشاورزی مخاطره آمیز است. گوسلینگا که در تانزانیا بزرگ شده و قبلاً در رواندا کار می‌کرده است، می‌گوید: «وقتی بیمه داشته باشید، یک بنیاد ایجاد می‌کنید، در غیر این صورت، شما در شن‌های روان قرار خواهید داشت.»

بیمه کشاورزی در کشورهای در حال توسعه به ویژه در آفریقا، اغلب برای کشاورزان خرده پا غیرقابل دسترس است. شرکت‌های بیمه به داده‌های باکیفیت برای بررسی و تضمین محصولات نیاز دارند، در حالی که مشکلات لجستیکی، دسترسی به مزارع را سخت می‌کند. هزینه‌های بیمه محصولات، اغلب برای کشاورزان بسیار زیاد است و آنها فرآیند اداری را بسیار طاقت فرسا می‌دانند.

این استارت‌آپ از یادگیری ماشینی و داده‌های آب‌و‌هوا و تولید تاریخی برای ارائه «بیمه شاخص سطح محصول» به کشاورزان استفاده می‌کند. این نوع پوشش، پرداخت را بر اساس میانگین عملکرد یک منطقه در نظر می‌گیرد.

این روش، همراه با خرد کردن داده‌ها، نیاز به نظارت دقیق توسط بیمه‌گر را کاهش می‌دهد، پولا کشاورز را با سایر محصولات مورد نیاز کشاورزان مانند بذر، کود و وام بیمه می‌کند. بر این اساس، توزیع‌کننده بذر یا ارائه دهنده وام، به جای کشاورز منفرد، مشتری استارتآپ است.

این شرکت همچنین با سازمان‌های چندجانبه از جمله برنامه جهانی غذا، بانک مرکزی نیجریه و دولت‌های زامبیا و کنیا، آژانس‌های توسعه، ارائه‌دهندگان مالی، خریداران کالا، تجمیع‌کنندگان و اپراتورهای شبکه تلفن همراه نیز همکاری می‌کند.

در اوایل ماه جاری، پولا به بیش از ۸۰۰ کشاورز ذرت‌‌کار شهرستان کرینیاگا در مرکز کنیا که در نتیجه خشکسالی و خسارت هجوم ملخ، متحمل کاهش محصول شده بودند، پرداخت داشته است.

ریچارد کانسل و پلتفرم استیبل

«ریچارد کانسل»، یک بازاریاب سابق و توسعه‌دهنده نرم‌افزار، در حالی که در یک مزرعه خانوادگی پرورش گاو در سامرست، جنوب غربی انگلستان بزرگ می‌شد، تأثیر قیمت‌های نوسان را تجربه می‌کرد. بعدها، زمانی که در سال ۲۰۱۵ در شیکاگو کار می‌کرد، شاهد سقوط قیمت شیر ​​بود که معیشت هزاران نفر را ویران کرد.

هزینه‌های پوشش‌دهی برای بسیاری از مزارع خانوادگی بسیار زیاد است و اکثر کالاهای کشاورزی فاقد بازارهای آتی کارآمد هستند و مدیریت ریسک را برای کشاورزان تقریبا غیرممکن می‌کند مگر اینکه یارانه‌هایی از سوی دولت ها وجود داشته باشد.

اما کانسل می‌خواست راهی برای ارائه حفاظت با هزینه کمتر پیدا کند، بنابراین، در سال ۲۰۱۶، یک پلتفرم آنلاین با دسترسی آسان بنام «استیبل» (Stable) را راه‌اندازی کرد.

ریچارد از هوش مصنوعی استفاده می‌کند و برای آن از متخصصان دانشگاه‌های لیورپول، هاروارد و لیسبون کمک گرفته است.

این پلتفرم با ارجاع به ۷۰۰۰ شاخص قیمت محصولات کشاورزی که توسط ۶۰ سازمان خصوصی و دولتی از ۷۰ کشور ارائه شده است، حق بیمه را ذکر می‌کند و کشاورز می‌تواند انتخاب کند که آن را به صورت یکجا یا اقساط ماهانه پرداخت کند.

کانسل می‌گوید: «این مانند بیمه خودرو است.» او، ۴۶.۵ میلیون دلار سرمایه اولیه را با حمایت سرمایه‌گذاران سرمایه‌گذاری مخاطره‌آمیز جمع‌آوری کرد و اکنون شروع به کار با کسب‌وکارهای مواد غذایی در ایالات متحده و همچنین سازمان‌های کشاورزی کرده است.

ریچارد در کلمبیا، به تامین‌کننده آووکادو کمک می‌کند تا نوسانات درآمد را در حین ایجاد بازار صادراتی خود برطرف کند.

این مجموعه در قیمت درباره‌ی ما خود نوشته است:

«ترکیب علم داده مدرن با تمرکز مشتری قدیمی، استیبل را قادر می سازد تا مدیریت ریسک را دوباره تصور کند، استیبل بندرگاه امنی برای مشاغلی است که در معرض قیمت‌های بی‌ثبات هستند.»

بیماپیما یک طرح کارآمد در آفریقا

Acre Africa، یکی از ذینفعان یک پلتفرم در کنیا است که در این مناطق، در حوزه فناوری جدید، سرمایه‌گذاری کرده است. این برنامه به کشاورزان، برنامه‌های بیمه محصولات متناسب را ارائه می‌دهد تا به آنها کمک کند تا شکست محصول را به دلیل الگوهای نامطلوب آب‌و‌هوا کاهش دهند.

این امر از طریق استفاده از یک محصول بیمه‌ی خرد، معروف به «بیماپیما» (BIMA PIMA) انجام می‌شود که به طور خلاصه به «بیمه در بیت‌های مقرون به صرفه» ترجمه می‌شود.

در شروع فصل کشاورزی، یک کشاورز یک کارت بیما پیما با کیسه بذر یا کود خریداری می‌کند، کارت را از طریق تلفن خود فعال می‌کند، حق بیمه اولیه که ۵۰ شیلینگ کنیا است را می‌پردازد البته آن را می‌تواند دوباره شارژ کند.

Acre Africa، مزرعه را با استفاده از سرویس محلی‌سازی موبایل، برچسب‌گذاری کرده و سپس ترکیبی از داده‌های ماهواره و ایستگاه هواشناسی تعیین می‌کند که آیا کشاورز در صورت خشکسالی یا باران بیش از حد در زمین خود، مستقیماً در حساب تلفن همراه خود، پرداختی دریافت می‌کند یا خیر؟

ترکیبی از طراحی هوشمند و نوآوری دیجیتال به کشاورزان، سهولت خرید کارت‌های بیماپیما در نمایندگی‌های کشاورزی محلی، استفاده از سیستم، قابلیت شارژ کردن و گزینه‌هایی برای پرداخت حق بیمه در مقادیر کم و در طول زمان را ارائه می‌دهد.

مدل قیمت‌گذاری تضمین می‌کند که اکثر کشاورزان که ۸۹ درصد آنها قبلاً هرگز به خدمات بیمه دسترسی نداشته‌اند می‌توانند از عهده بیمه برآیند.

به عنوان مثال، حق بیمه ۵۰ شیلینگ کنیا، دارای پرداخت بالقوه ۱۰٪ است که معادل ۵۰۰ شیلینگ است و برای خرید یک کیسه نهال کافی است.

برای افزایش شفافیت، اعتماد و سرعت بخشیدن به پرداخت‌ها به کشاورزان، طرح «بیماپیما» دارای ویژگی‌ها و قابلیت‌های شخصی‌سازی شده است که به رفع نگرانی‌‌ها و رمز و راز بیمه کمک می‌کند.

«بیما پیما» دقیقا چیست؟

BIMA PIMA  به کشاورزان بیمه شاخصی ارائه می‌دهد که از آنها در برابر خطرات مربوط به آب‌و‌هوا برای محصولات محافظت می‌کند. هنگامی که یک کشاورز ثبت نام کرد، Acre Africa شروع به نظارت بر مزرعه از طریق ماهواره خواهند کرد. پرداخت‌ها با بارندگی کم یا کمبود آن آغاز می‌شود. این توسط داده‌های ماهواره‌ای تعیین شده و توسط ایستگاه هواشناسی تکمیل می‌شود.

  • بیما‌پیما به طبقه‌های مختلف کشاورزان اجازه می‌دهد تا از مجموعه‌ای از بسته‌ها انتخاب کنند که متناسب با نیازها و مقرون به صرفه بودن در آن زمان باشد.
  • آن مقیاس‌پذیر بوده و دارای مزیت استفاده آسان، سهولت توزیع و منبع درآمد است. زیرساخت فناوری محصول تقریباً کل فرآیند را خودکار می‌کند، بنابراین هزینه های مدیریت نسبتاً پایین باقی می‌مانند.
  • در مغازه‌ها قابل دسترسی بوده و کشاورزان بدون نیاز به امضای اسناد خط مشی، آن را با استفاده از تلفن همراه و پیامک فعال می‌کنند.
  • کشاورزان می‌توانند حق بیمه را در مقادیر کم در یک دوره زمانی بپردازند.

در میان پروژه‌های مختلف بیمه کشاورزی، مؤسسه تحقیقات سیاست غذایی بین‌المللی – یک اندیشکده مستقر در واشنگتن – بیمه مبتنی بر تصویر را بررسی کرده است.

این موسسه به کشاورزان امکان می‌دهد تا از گوشی‌های هوشمند برای عکس گرفتن از محصولات خود استفاده کنند که به حداقل رساندن هزینه‌های تأیید خسارت کمک  و بیمه محصولات را برای آنها در دسترس‌تر می‌کند.

پنج استارت آپ برتر در حوزه ی کشاورزی در آمریکا

 

در چند سال اخیر، استارت آپ نامی است که بسیار شنیده ایم. اما استارت آپ در حوزه ی کشاورزی موجب چه دست آورد هایی برای کشاورزان و مصرف کنندگان می گردد. این تجارت های نو پا چه تاثیری در حوزه ی کشاورزی دارند. آیا تاثیراتشان بر مصرف کنندگان نیز مشاهده می شود؟

تا سال ۱۸۷۰، کشاورزی شغل اغلب مردم آمریکا بوده است. پیشرفت علم و تکنولوژی سبب شده آمریکا دارای مزارع و زمین های کشاورزی بسیار عظیم می باشد. تجهیزات پیشرفته ی کشاورزی مانند انواع تراکتور ها و ماشین آلات صنعتی به بهبود روز افزون زمین های کشاورزی کمک شایانی کرده است. اما از طرفی نمی توان نقش استارت آپ ها را در کشاورزی نادیده گرفت.

استارت آپ یا همان تجارت های نو پا، نامی است که در چند سال اخیر به گوش بسیاری از مردم خورده است. افراد با بر پا کردن استارت آپ، دست به کاری نوین زده و موجبِ تولید محصولی جدید می گردند. در بیشتر مواقع، استارت آپ ها باعث رشد بازده ی شرکت ها و کارخانه های متفاوت می شوند؛ و در بسیاری از موارد دیگر، سببِ افزایش فروش و سود آوری برای شرکت می گردند. این افراد با ایده های جدید و کاربردی، سبب سودآوری های بسیاری برای شرکت ها،تولیدکنندگان و فروشندگان می شوند. در زیر به چند استارت آپ در حوزه ی کشاورزی در کشور آمریکا می پردازیم و نگاهی اجمالی داریم به ایده های نوین این استارت آپ ها.

برخی از استارت آپ ها در حوزه ی کشاورزی آمریکا:

  1. شرکت AcCode به باغداران انگور یا به صاحبان تاکستان ها در مراحل مختلف کمک می کند. او با مدیریت نیروی کار، باغداران را از ابتدا تا مراحله ی برداشت انگور، در نگهداری و رشد محصول با بیشترین بازده، یاری می کند. این شرکت با بالا بردن بازده ی تاکستان ها باعث تولید مرغوب ترین انگور آمریکا شده است.
  2. شرکتbayer(بایر)، یکی دیگر از استارت آپ های موفق و مهم در زمینه ی کشاورزی می باشد. با وقوع شرایط آب و هوایی نا مناسب، محدود شدن منابع طبیعی و افزایش جمعیت، نیاز به نو آوری در حوزه ی کشاورزی به شدت احساس می شد. در شرکت بایر افرادی به منظور شکل دهی مناسب به صنعت کشاورزی با به این صنعت گذاشتند. آنان با ایجاد نوآوری در فرآیند به دنیا آمدن یک محصولِ کشاورزی، از ابتدا تا هنگامِ برداشتِ محصول، سبب پیشرفت چشمگیری در حوزه ی کشاورزی شدند. آنان با بررسی و مطالعه ی عمیق ترین لایه های زمین تا بالا ترین ماهواره ها، توانستند نبوغ کشاورزان را با علوم مدرن بیامیزند و سبب رشد عظیمی در صنعت کشاورزی شوند. آنان برای بهبود تغذیه، افزایش سود و افزایش بازده ی زمین های کشاورزی هیچ گاه دست از تلاش بر نداشتند. آن ها متعهد شده اند همیشه راه حل بهتری را به همه ی کشاورزان ارائه دهند. ضمن اینکه متعهد شده اند همیشه انتخاب درست تری برای مصرف کنندگان ایجاد کنند. این شرکت معتقد است با بهبود صنعت کشاورزی و اهمیت دان به مصرف کننده، سببِ حفظِ کره ی زمین می شوند. این شرکت با دارا بودن سایت های بزرگ و مختلف اقدام به خدمت رسانی به کشاورزان در سرتاسر جهان می کند. این شرکت با دارا بودن گروه های مختلف در سراسر جهان توانسته با بیش از ۳۰ زبان مختلف، با مردم دنیا ارتباط برقرار نماید.

۳- شرکت دیگر، شرکت AGERpoint  می باشد. این استارت آپ، مدیریتِ باغ های تولید آجیل و مرکبات را به عهده دارد. شرکت AGERpoint با استفاده از داده های ماهواره ای اطلاعات بسیار ارزشمندی در مورد درختان، اندازه ی شاخ و برگ ها و قطر تنه و … بدست آورده سبب شده به نتایج مهمی به منظور پرورش و رشد بیشتر و بهتر محصولات این باغ ها دست یابد. این استارت آپ باعث شد در سال ۲۰۱۷ رکورد فروش ۳ میلیون دلاری شکسته شود.

 

کشاورزی نوین و پیشرفت در نوآوری های مربوط به صنعت کشاورزی و شیوه ی کشاورزی، در جهت کمک به کشاورزان شکل گرفته است. استارت آپ ها در حوزه ی کشاورزی موجب افزایش بهره بری و کاهش از دست رفتن منابع طبیعی مانند آب، زمین و انرژی می شوند. طبق اعلام سازمان غذا و کشاورزی، افزایش و رشد جمعیت و افزایش تخریب محیط زیست، بزرگترین تهدید برای بشر می باشد. اکنون بیش از هر زمان دیگری، جهان برای رفع چالش های پیش رو به سیستم های کار آمد با روش های نوین نیاز دارد تا بتوانند برای رسیدن به راه حل های نو، موجب پیشرفت و بهبود صنعت کشاورزی شوند.

۴- شرکت Arvegenix یک استارت آپ قدیمی است و در حال توسعه ی شرکت خود با نام Pennycress می باشد. این شرکت نقد جدیدی در چرخه ی تولید ذرت و سویا ایجاد کرده است. با بررسی، آزمایش و مطالعه خاک کشاورزی، ضعف زمین کشاورزی را برطرف کرد و سببِ بهبود محصولات شد. شرکت Arvegenix موجب شد کشاورزان به سودی بسیار بالایی دست یابد.

فرصت استراتژیک برای صنعت کشاورزی

استارت آپ های موفق، از ارزش های اخلاقی بسیار بالایی برخوردارند و این بیانگر نحوه ی صحیحِ سنجش خود و همکاران خود می باشد. آن ها با مزارع با مساحت ای مختلف در سراسر جهان خدمت می کنند و تلاش می کنند نوآوری هایشان تا حد امکام در دسترس همه قرار گیرد. آن ها کشاورزان را تشویق می کنند تا شیوه های کشاورزی خود را بهبود ببخشند. استارت آپ ها، کشاورزان را در به دست آوردن راه حل های جدید و مناسب، جهت حل مشکلات و چالش های کشاورزی، راهنمایی می کنند.

۵- آخرین استارت آپ مربوط به شرکت BluWrap می باشد. این شرکت با استفاده از یک تکنیک بسیار پیشرفته موجب ماندگاری بیشتر پروتئین به مواد غذایی شد. این شرکت با اختراع یک تکنیک سبب شد یکی از تولیدکنندگان مواد غذایی پروتئینی به درآمدی بالغ بر ۱۸٫۶ میلیون دلار دست یابد. این شرکت در حال حاضر یکی از قوی ترین استارت آپ ها در به وجود آوردن ایده های نو در حوزه ی کشاورزی می باشد.

استارت آپ ها به منظور ارائه ی راه حل های نوآورانه برای بهره مندی کشاورزان و مصرف کنندگان ایجاد شده اند و بر اساس یک توسعه ی پایدار قدم بر می دارند. تجارت های نو پا بر اساس اصول اخلاقی کاملا مشخص به عنوان یک رهبر در صنعت و به هدف بهبود استاندارد ها و بهبود امنیت جهانی غذا ایده های نوین خود را با کشاورزان به اشتراک میگذارند. از این رو می توان گفت استارت آپ ها در حوزه ی کشاورزی سببِ حفاظت از محصولات کشاورزی برای نسل های آینده نیز می شوند.

استارت آپ ها به منظور ارائه ی راه حل های نوآورانه برای بهره مندی کشاورزان و مصرف کنندگان ایجاد شده اند و بر اساس یک توسعه ی پایدار قدم بر می دارند. تجارت های نو پا بر اساس اصول اخلاقی کاملا مشخص به عنوان یک رهبر در صنعت و به هدف بهبود استاندارد ها و بهبود امنیت جهانی غذا ایده های نوین خود را با کشاورزان به اشتراک میگذارند. از این رو می توان گفت استارت آپ ها در حوزه ی کشاورزی سببِ حفاظت از محصولات کشاورزی برای نسل های آینده نیز می شوند.

بهترین بازار برای صادرات محصولات کشاورزی

بهترین بازار برای صادرات محصولات کشاورزی

بازار صادرات محصولات کشاورزی به دلیل روی آوردن هرچه بیشتر مردم به گیاهخواری در جهت دفاع از حقوق حیوانات یا برای اهدافی چون سلامتی و غیره، روز به روز گسترده‌تر می‌شود. به این ترتیب فرصت مناسبی برای کشاورزان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی کشورهایی که از نظر منابع طبیعی و کشاورزی در موقعیت خوبی قرار دارند به وجود خواهد آمد. تنها کافی است بر اساس شرایط و محصولات خود بهترین بازار برای صادرات محصولات کشاورزی را کشف کرده و نسبت به در دست گرفتن بازار اقدام کنید.

کشاورزی منبع اصلی امرار معاش در مناطق روستایی است به طوری که تقریباً ۸۰ درصد جمعیت آن‌ها از این راه امرار معاش می‌کنند. اگرچه سهم آن به طور قابل پیش بینی رو به کاهش است، کشاورزی (زراعت، دام، شیلات و جنگلداری) یک سوم تولید ناخالص داخلی را تشکیل می‌دهد و محصولات کشاورزی ۳۲ درصد از ارزش کل صادرات را تشکیل می‌دهند. در این میان، بخش زراعی، به ویژه محصولات غذایی (عمدتاً برنج و گندم)، نقش غالب را ایفا می‌کند و حدود ۷۶ درصد از ارزش افزوده کشاورزی را تشکیل می‌دهد. با این حال به دلایلی چون افزایش جهانی جمعیت سهم کشاورزی غیر زراعی، به ویژه دام و شیلات، همواره در طی سالیان مختلف افزایش آهسته و پیوسته‌ای داشته است. جوت و محصولات جوت خام، میگو و ماهی منجمد و چای از عمده‌ترین محصولات صادراتی کشاورزی غیرزراعی هستند.

بهترین بازار برای صادرات محصولات کشاورزی

چگونه بهترین بازار برای صادرات محصولات کشاورزی را پیدا کنیم؟

انتخاب بهترین بازار صادراتی محصولات کشاورزی بستگی زیادی به موقعیت اقتصادی، سیاسی و جغرافیایی هر کشور از یک سو و محصول مورد نظر و شرایط شرکت شما از سوی دیگر خواهد داشت.

بررسی وضعیت کشاورزی در کشورهای مختلف

اگر بخواهیم مقایسه‌ای میان کشورهای مختلف از این نظر داشته باشیم باید گفت در کشورهای توسعه یافته مانند ایالات متحده، کانادا و اروپای غربی، زمین‌های بسیار کمی مجاز به هدر رفتن هستند و زیرساخت‌هایی مانند جاده‌ها به خوبی توسعه یافته‌اند و به همین جهت فضای زیر کشت برای محصولات زراعی به نسبت کمتر است. در این کشورها، برای افزایش بهره‌وری و استفاده بهینه از موقعیت‌های خود بذرهای اصلاح شده ژنتیکی را در دستور کار قرار داده‌اند که علاوه بر بازدهی بالا، استفاده از آب و نیاز به کود را نیز کاهش داده است.

این وضعیت در آفریقا و بسیاری از کشورهای جنوب آسیا بسیار متفاوت است. در این مناطق، زیرساخت‌ها به آن شدت توسعه نیافته و عرضه محصولات به بازار (یا نهاده‌هایی مانند کود برای مزارع) می‌تواند مشکل باشد. به همین ترتیب، زیرساخت‌های آبیاری کم است و کشاورزان را بیشتر در معرض تغییرات آب و هوایی قرار می‌دهد. بنابراین جای تعجب نیست که تمرکز بزرگ دولت‌ها برای عرضه محصولات کشاورزی به بازارهای جهانی و در دست گرفتن سهمی از صادرات جهان در این کشورها تلاش برای ساخت جاده‌ها، بهبود دسترسی به آب و تشویق استفاده از نهاده‌هایی مانند کود است.

بر اساس آمار تجاری ثبت شده در تریدمپ، بزرگ‌ترین واردکنندگان محصولات زراعی خام به ترتیب HS کد از قرار زیر است:

HS کد نام محصول بزرگ‌ترین کشورهای واردکننده
۰۷ گیاهان خوراکی امریکا، آلمان، انگلیس، فرانسه، کانادا
۰۸ میوه و خشکبار خوراکی امریکا، آلمان، چین، هلند، انگلیس
۰۹ چای و قهوه و ادویه‌جات امریکا، آلمان، فرانسه، هلند، انگلیس
۱۰ برنج، جو، غلات چین، ژاپن، مکزیک، مصر، کره جنوبی
۱۱ برنج و غلات و محصولات آسیاب شده امریکا، چین، هلند، آلمان، برزیل

 

در نمودار زیر، ارزش محصولات کشاورزی وارداتی در کل جهان طی سال ۲۰۲۰ را ملاحظه می‌کنید. محصولات دامی با رنگ آجری، محصولات زراعی با رنگ آبی و محصولات فراوری شده با رنگ سبز متمایز شده‌اند.

همان‌طور که ملاحظه می‌کنید از میان محصولات کشاورزی، گوشت، میوه و خشکبار خوراکی، برنج، جو و غلات بیشترین واردات را در کل جهان طی سال گذشته به خود اختصاص داده‌اند و آبزیان، روغن گیاهی و حیوانی، سرکه و نوشیدنی‌ها در جایگاه بعد قرار دارند.

برای پیدا کردن بهترین بازار برای محصولات کشاورزی صادراتی خود ابتدا باید آمار دقیق واردات هر کشور را به دست بیاورید و سپس بر اساس شرایط سیاسی مابین دو کشور، مسائل جغرافیایی و توانایی‌های شرکت خود بهترین گزینه را از میان واردکنندگان محصول خود انتخاب کنید. برای این منظور به آمار تریدمپ نیاز خواهید داشت.

همچنین می‌توانید از شرکت‌های ارائه دهنده مشاوره صادرات، گزارش تجاری متناسب با کسب و کار خود را دریافت نمایید.

۶ مزیت صادرات محصولات کشاورزی

ممکن است فکر کنید که محصول شما در حال حاضر در بازار داخلی عملکرد خوبی دارد و بنابراین نیازی به گسترش به بازارهای جدید نیست. با این حال، با باز شدن روزافزون اقتصادهای جهانی به روی کالاها و خدمات تولید شده در خارج، رقابت در بازار داخلی همچنان افزایش خواهد یافت و بقا ممکن است به توانایی رقابت در داخل و خارج از کشور بستگی داشته باشد. از این نظر، علیرغم مشکلات و موانع صادرات محصولات کشاورزی، مزایای بی‌شماری در این حوزه وجود دارد.

۱- افزایش رقابت پذیری

صادرات محصولات کشاورزی می‌تواند به شما این امکان را بدهد که با ایده‌های جدید، شیوه‌های مدیریتی، تکنیک‌های بازاریابی و روش‌های رقابت آشنا شده و به این ترتیب موقعیت بهتری برای کسب و کار خود در بازارهای هدف چه در میان رقبای داخلی و چه خارجی کسب کنید.

۲- افزایش فروش

صادرات محصولات کشاورزی یکی از راه‌های افزایش پتانسیل فروش محصولات است. با توجه به اندازه کوچک بیشتر بازارهای داخلی، با ورود به بازار بزرگ جهانی می‌توانید به جمعیت بزرگ‌تری از مشتری دست پیدا کنید.

۳- سود بیشتر

هیچ شرکتی صادرات نمی‌کند مگر با قصد کسب سود بیشتر. به طور کلی، مشتریان بین‌المللی در بازارهای بزرگتر احتمالاً سفارشات بسیار بزرگ‌تری نسبت به یک خریدار محلی ارائه می‌دهند. برخی از محصولات کمیاب (مانند غذاهای خاص) نیز ممکن است بتوانند قیمت بالاتری در بازارهای خارج از کشور داشته باشند، به ویژه در بازاری که مصرف کننده نسبتاً مرفه است و مایل به پرداخت قیمت بالاتر برای یک محصول درجه یک است. همه این عوامل می‌توانند بر حاشیه سود یک شرکت صادر کننده محصولات کشاورزی تأثیر مثبت بگذارند.

۴- کاهش هزینه‌ها

با گسترش محدوده فروش به بازارهایی فراتر از بازار داخلی، بدون شک فروش افزایش می‌یابد و به دنبال آن سطح تولید نیز می‌تواند افزایش یابد که پیامد آن کاهش هزینه‌های تولید هر محصول بسته به فرآیند تولید خواهد بود. این نکته خصوصا در مورد محصولات کشاورزی فراوری شده مصداق پیدا می‌کند.

ارائه دهندگان مواد غذایی و نوشیدنی‌های ویژه باید فرآیند تولید را زمانی که سطح افزایش می‌یابد به دقت ارزیابی کنند تا اطمینان حاصل شود که کیفیت به خطر نمی‌افتد.

محصولات کشاورزی فراوری شده

۵- کاهش آسیب‌پذیری

با ورود به بازارهای جهانی دیگر تنها به فروش در بازار محلی وابسته نخواهید بود و به این ترتیب در شرایط دشوار داخلی مانند زمانی که شرایط اقتصادی در داخل کشور نامطلوب شود، با تکیه بر مشتریان خارجی می‌توانید از آسیب‌های بازار داخلی در امان بمانید. حتی توصیه می‌شود که به یک بازار صادراتی وابسته نباشید زیرا این نیز می‌تواند شما را در برابر نوسانات در آن بازار بسیار آسیب پذیر سازد.

۶- تمدید چرخه عمر محصول

در بازار داخلی، محصول شما ممکن است به پایان چرخه عمر خود نزدیک شود. در چنین نمونه‌‌ای، یافتن بازار‌های هدف محصولات کشاورزی برای صادرات محصول و برای افزایش چرخه عمر محصول ایده‌آل خواهد بود.

۸ مانع و مشکل بر سر راه صادرات محصولات کشاورزی

بر کسی پوشیده نیست که هر منفعتی با مشکلاتی همراه است. در واقع برای ورود به هر نوع کسب و کاری باید با چالش‌ها و مشکلات خاصی روبرو شوید. واردات و صادرات نیز چالش‌های متفاوتی نسبت به فروش محصولات در بازارهای داخلی دارد. از جمله مشکلات و موانع صادرات محصولات کشاورزی نیز می‌توان به رقابت شدیدتر و مواجه شدن با ذائقه‌های متفاوت مشتریان خارجی که از ورود به بازارهای جدید و بزرگ‌تر ناشی می‌شود اشاره کرد. با همه این‌ها اگر همه فعالیت‌ها به درستی برنامه ریزی شوند، می‌توان بر معایب و موانع این کسب و کار غلبه کرد.

۱- رقابت شدیدتر

معمولاً نمی‌توان از رقبا در بازارهای صادراتی اجتناب کرد. جهان صادرات، جهانی است و برای رقابتی ماندن ارائه دهندگان مواد غذایی، محصولات کشاورزی و نوشیدنی‌های خاص باید مزیت‌های رقابتی خود را پیدا کرده و آن‌ها را پرورش دهند تا در رقابت با رقبای خارجی پیروز باشند.

۲- هزینه بیشتر

 توسعه بازار صادراتی زمان می‌برد. همچنین توسعه مواد تبلیغاتی/بازاریابی جدید، توسعه بسته‌بندی با طراحی مشتری پسند و تعیین پرسنل جدید برای سفر و انجام سایر وظایف اداری و عملیاتی می‌تواند پرهزینه باشد. این می‌تواند فشار شدیدی بر منابع مالی شرکت‌ها، به ویژه شرکت‌های کوچک‌تر وارد کند.

برای حل این مشکل، شرکت‌های کوچک‌تر می‌توانند فروش محصولات خود را به شرکت‌های بزرگ صادرکننده بسپارند. روش دیگر این است که چند شرکت کوچک با یکدیگر یک تعاونی برای صادرات محصولات خود تشکیل دهند.

۳- کیفیت محصول

به منظور تأمین استانداردها و الزامات محصول در بازارهای هدف و در نتیجه اجتناب از عودت کالا لازم است تا محصولات بر اساس استانداردهای بین‌المللی یا قوانین بازار هدف اصلاح شوند. برخی از شرکت‌ها ممکن است در مورد این تغییرات دانش فنی نداشته باشند و مجبور شوند هزینه‌های مربوط به استخدام یک متخصص را متحمل شوند. نیاز به تغییر محصول برای بازار صادراتی نیز می‌تواند نیاز به منابع انسانی و دیگر تغییرات عملیاتی شرکت را افزایش دهد.

۴- تبادل ارز

جدا از خطر عدم پرداخت، فرآیندهای پیچیده‌‌ای که در جمع آوری پرداخت‌ها با استفاده از روش‌های مختلف (محموله، اعتبار اسنادی و غیره) درگیر است، می‌تواند زمان‌بر باشد. بنابراین شرکت‌هایی که جریان نقدی محدودی دارند، باید مشکلات مالی مرتبط با صادرات محصولات کشاورزی را کاملاً درک کنند.

از سوی دیگر مشکلات مرتبط با تبادل ارز نیز مشکلی بر مشکلات صادرکنندگان افزده است.

چنانچه در خصوص نحوه تبادل ارز یا روش‌های مذاکره با طرف خارجی نیاز به مشاوره دارید با شماره ۰۲۱-۲۸۴۲۶۲۸۶ تماس بگیرید.

۵- ریسک بالاتر

محدودیت‌های اقتصادی یا دولتی در بازار صادرات می‌تواند بر تجارت شما تأثیر منفی بگذارد. نوسانات نرخ ارز نیز می‌تواند مشکل ساز باشد، به ویژه برای آن دسته از کشورهایی که دارای نرخ ارز شناور هستند.

از سوی دیگر، خطرات حمل و نقل نیز در ارسال کالا به نقطه‌ای بسیار دورتر از بازارهای محلی کم نیست. در صادرات محصول شما، خطر آسیب، گم شدن یا سرقت نیز وجود دارد.

۶- تعهد بلند مدت

بدون سطح بالایی از تعهد، بسیار بعید است که سرمایه‌گذاری صادراتی شما در بلندمدت موفق شود. حفظ حضور پایدار در بازار صادرات مستلزم زمان، تمایل و منابع قابل توجه است. همچنین ممکن است ماه‌ها یا حتی سال‌ها طول بکشد تا تصمیم شما برای صادرات محصولات کشاورزی شروع به سوددهی کند. اینها همه مسائلی است که صادرکننده بالقوه باید در نظر داشته باشد.

۷- مشتریانی با ذائقه متفاوت

زبان، شیوه‌های تجاری و سایر آداب و رسوم در بازار صادرات ممکن است با بازار داخلی شما متفاوت باشد در نتیجه برای دستیابی به موفقیت بیشتر در بازار هدف، باید با وضعیت فرهنگی مشتریان خود آشنا شوید و در صورت نیاز رویکردتان را متناسب با آن تنظیم کنید.

۸- بازار متفاوت

یافتن اطلاعات در برخی از بازارها می‌تواند بسیار دشوار باشد. فقدان اطلاعات به این معنی است که شما اطلاعات کافی در مورد رقبای خود و روندهای مربوط به محصول خاص خود و محصولات مشابه خود ندارید. این می‌تواند بر توانایی شما برای عملکرد خوب در بازارهای هدف محصولات کشاورزی تأثیر منفی بگذارد.

به عنوان مثال، گاهی ممکن است به دلایلی چون افزایش تولید محصول مورد نظر در بازارهای هدف، تقاضای آن کشور برای واردات کاهش پیدا کند یا به خاطر وجود رقبایی با کیفیت بالا یا قیمت مناسب در یک بازار، رقابت در آن بازار با چالش‌های جدی مواجه باشد. در این موارد انجام تحقیق بازار قبل از ورود به بازارهای صادراتی محصولات کشاورزی و پیش‌بینی وضع بازارهای مختلف تا چند سال آینده می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.

نیاز به توزیع‌کننده در بازار هدف و آشنایی با افراد و شرکت‌هایی برای همکاری در آن بازارها نیز از دیگر ملزمات صادرات محصولات کشاورزی است که می‌تواند این تجارت را با تأخیر و یا موانعی همراه سازد. برای حل این مشکل، شرکت ما با لینک‌هایی که در کشورهای مختلف جهان دارد، توزیع‌کنندگان مناسب را در هر بازار متناسب با محصول مشتری به ایشان معرفی خواهد کرد. کافی است برای سفارش تحقیقات بازار یا درخواست معرفی کارشناس و توزیع‌کننده مناسب با ما تماس بگیرید.

سفارش تحقیقات بازار یا معرفی توزیع کننده

یافتن محصول مناسب برای بازار‌های هدف محصولات کشاورزی به صورت خاص به اندازه کافی دشوار است. انجام کارهای زیادی نیاز دارد مثل: تحقیقات بازار، تحقیقات سایر شرکت‌هایی که محصولات مشابهی را ارائه می‌دهند، که نشان می‌دهد مصرف‌کنندگان به مزایا و معایب در مورد محصولات موجود خود اشاره می‌کنند.

از سوی دیگر مشکلات یک بازار لزوماً با بازار دیگر یکسان نخواهد بود. پس از یک سری کار سخت برای داشتن یک محصول موفق در یک زمینه، ممکن است فرد مجبور شود در هنگام ورود به یک منطقه جدید، این دو بازار را تکرار کرده و حتی مقایسه کند. پیش‌فرض اینکه یک محصول موفق در یک مکان باید در مکان دیگر یکسان باشد، می‌تواند منجر به ضرر عمده شود، زیرا ممکن است نتیجه یکسان نباشد، بنابراین، مطالعه محصول و بازارهایی که قصد دارید در آن سرمایه گذاری کنید بسیار مهم است. نیازهای شهروندان و پیچیدگی تفاوت‌های فرهنگی را در نظر داشته باشید. هرگز چیزی را فرض نکنید، هر فرضی باید ثابت شود.

فهرست:

-استارتاپ چیست؟

تاریخچه استارتاپ

چه تفاوت‌های بنیادی بین یک کسب‌وکار سنتی با یک استارتاپ وجود دارد؟

معیارهای تفاوت یک کسب‌وکار استارتاپی با سایر کسب‌وکارها چیست؟

انواع استارت آپ :۶ نوع استارت آپ که دولت ها باید بشناسند

استارتاپ های حوزه کشاورزی

خرید و فروش آنلاین محصولات کشاورزی

استارتاپ های حوزه کشاورزی دنیا در بخش فروش آنلاین

نمونه هایی از استارتاپ های کشاورزی درجهان

پنج استارت آپ برتر در حوزه ی کشاورزی در آمریکا

کاربرد استارتاپ های کشاورزی

ضرورت و اهمیت استارت‌آپ ها در بخش کشاورزی

وضعیت استارت آپ های بخش کشاورزی در جهان

وضعیت استارت آپ های بخش کشاورزی در ایران

چالش ها و فرصت های کلیدی حوزه کشاورزی

کارکرد و وضعیت استارت آپ های بخش کشاورزی در دوران شیوع کرونا

موانع و چالش های استارت آپ های بخش کشاورزی

رابطه استارت آپ ها با کارآفرینی و اشتغالزایی

جای خالی استارتاپ‌های کشاورزی در ایران و فعالیت خوب آن‌ها در هند

استارتاپ های کشاورزی فعال در هند

رشد استارت‌آپ‌های فناوری کشاورزی در هند:

کاربردی ترین استارتاپ های کشاورزی در ایران

۱۰ استارتاپ کشاورزی شاخص اروپا

استارتاپ‌ کشاورزی؛ بازوی توانمند کشاورزان در ارتقا صنعت غذا

استارت آپ های آگریتک

موانع موجود در کشاورزی هند

چرا AgriTech و آینده آن؟

برنامه های HindRise در فناوری کشاورزی

یافتن جریان نقدی برای چند استارتاپ منتخب کشاورزی:

ترویج استارت‌آپ‌ها و کارآفرینان AgriTech از طریق مدل کارآفرینی روستایی

تسهیلات مالی برای حمایت مالی از خانواده های کشاورز

گسترش آگاهی از طریق بازاریابی

۴ استارت آپ برتر که از هوش مصنوعی برای غلبه بر تنگناهای کشاورزی در هند استفاده می کنند.

۹ استارت آپ برتر کشاورزی در سال ۲۰۲۲

۱۲ استارت آپ AgTech که با هوش مصنوعی کشاورزی را متحول کردند

استارت آپ های Agritech انگلستان شرکت ربات های کوچک

به گفته سرمایه گذاران برتر، ۱۴ استارت آپ کشاورزی

نوآوری AgriTech فناوری‌ها و استارت‌آپ‌های در حال رشد

نقشه نوآوری AgriTech گرایش‌های نوآوری برتر و ۸ استارت‌آپ امیدوارکننده

کشاورزی عمودی(Vertical Farming)

هوش مصنوعی و داده های بزرگ

هواپیماهای بدون سرنشین و ماهواره ها

راه حل های فناوری کشاورزی در حال ظهور

چه کسی از راه حل های AgriTech سود می برد؟

دینامیک کشاورزی – پشتیبانی از کشاورزی سرتاسر

آیا کشاورزی پایدار می تواند سیستم غذایی خراب را برطرف کند؟

کشاورزی پایدار چیست؟

چرا کشاورزی پایدار بسیار مهم است؟

کشاورزی جایگزین چیست؟

کشاورزی ارگانیک

کشاورزی احیا کننده

کشاورزی پایدار در مقابل کشاورزی صنعتی

اثرات زیست محیطی

تاثیرمنفی کود دامی برمحیط زیست

سلامت عمومی

مزایای کشاورزی پایدار

چه چیزی کشاورزی را پایدار می کند؟

بکارگیری مدیریت یکپارچه آفات (IPM)

ادغام دام و محصولات زراعی

کاشت محصولات پوششی

سیاست کشاورزی و مزرعه پایدار

بزرگترین تهدیدهای کنونی برای پایداری کشاورزی چیست؟

ده شرکت رهبری انقلاب Agtech

میکروژن بیوتکنولوژی

۵ استارت آپ برتر AgriTech در خاورمیانه

آینده صنعت AgriTech در خاورمیانه چیست؟

ایجاد استارتاپ های کشاورزی برای جوانان تونسی

۱۵شرکت از بهترین شرکت های  کشاورزی در استرالیا

۸ استارت آپ کانادایی Agtech که به رشد کشاورزان کمک می کنند

نوآوری و تحقیق و توسعه در محصولات کشاورزی

استارت‌آپ‌های بین‌المللی کشاورزی درهلند

آینده پایدار در NL

 

با۲۴۰اسلاید تخصصی

دانلود و خرید  ۱۵۰۰۰۰تومان

 

جهت خرید مقاله کلیک کنید

آخرین مطالب

درباره ما

سایت پژوهش کارا در راستای ارائه خدمات علمی و مشاوره ای و با رویکرد مشارکت جویانه ایجاد شده است و هدف آن خدمات متناسب با نیاز سروران گرامی اعم از ؛ دانشجویان ، استادان راهنما ، فعالان کسب و کارهای بزرگ ،متوسط و کوچک می باشد.

آمار

ارتباط با ما

آدرس : تبریز – شهرک شهید یاغچیان

تلفن : 09144067323 – 09142183819

ایمیل : gaffarim3@yahoo.com

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

۷ روز هفته، ۲۴ ساعته پاسخگوی شما هستیم.
جهت خرید مقاله کلیک کنید