جهت خرید مقاله کلیک کنید

پاورپوینت تحلیل کسب و کاربارویکردبازاریابی نوین

تحلیل کسب و کاربارویکردبازاریابی نوین

تحلیل کسب و کار، فرآیندی برای تشخیص نیازهای کسب و کار است و برای مشکلات مختلف کسب و کار راه حل‌هایی پیدا و ارائه می‌کند. به بیان دیگر، تحلیل کسب و کار، شامل یک سری وظایف و تکنیک‌هاست که میان سهامداران و ذینفعان ارتباط ایجاد کرده و به آنها کمک می‌کند تا ساختارها، سیاست‌ها و عملیات‌های مختلف سازمان را درک کنند

کسب‌و‌کارها در طول زمان توسعه می‌یابند و تغییر می‌کنند و گاه این تغییرات باعث کشف نیازهای جدید و همچنین باعث کم اثر شدن یا حتی بی‌تاثیر شدن
بعضی فرآیندهای کاری سازمان می‌شود.تحلیل فرآیندهای کسب‌و‌کار به شناسایی این تغییرات کمک می‌کند و با تصحیح کردن آنها به کاهش هزینه‌ها و ایجادخروجی‌های باکیفیت‌تر منجر می‌شود.
در فضای کنونی کسب‌وکار، کلیدی‌ترین استراتژی رقابتی برای سازمان‌ها، بررسی مستمر فناوری‌ها، تکنیک‌ها، مواد و ابزارهایی است که آنها را قادر به توسعه و تولید محصولات و خدمات جدید می‌نماید. معمولاً اغلب این محصولات باعث ایجاد پیچیدگی‌هایی می‌شوند؛ ازاین‌رو، سازمان‌ها می‌توانند به وسیله ایجاد تسلط بر توسعه، ایجاد انطباق محصولات با کاربران نهایی و با مدیریت مؤثر، مزیت‌های رقابتی ایجاد نمایند.
درحقیقت تحلیل کسب و کاردربرهه فعلی نقش قطب نمای کشتی در دریای طوفانی را بازی می کند که بایستی توسط ناخدای مجرب کشتی وبکارگیری صحیح ، کشتی را به همراه بار و محموله هایش به مقصد برساند و لازمه آن ناخدای باتجربه که با شناخت خویش و استفاده مناسب و مستمرو دقیق از قطب نمای کشتی ،سفررا به سلامت و امنیت به مقصد می رساند. در کسب و کارها نیز تحلیل گران حاذق نقش ناخدای مجرب کشتی را بازی می کنند. و بسا که افرادی امکان مالکیت و خرید کشتی های بزرگ را داشته باشند ولی توانایی هدایت کشتی با بارسنگین درامواج خروشان را نداشته باشند.در اینجاست که اهمیت تحلیل کسب و کارجلوه ویژه پیدا می کند.

چگونه کسب و کارمان را تحلیل کنیم؟

کسب و کارها همیشه به دنبال حل مشکلات موجود و استفاده از فرصت‌های مختلف هستند. برای رسیدن به این اهداف، باید مشکلات را شناسایی کنند، راه حل‌های مناسب آنها را پیدا کنند، مناسب‌ترین راه حل را از میان راه حل‌های ارئه شده در نظر بگیرند و در نهایت بررسی کنند که چگونه می‌توانند این راه حل را به درستی اجرا کنند.

مجموعه این فعالیت‌ها با عنوان فرآیند تجزیه و تحلیل کسب و کار شناخته می‌شود. تا پایان این مطلب همراه ما باشید تا با تحلیل کسب و کار و مراحل انجام آن آشنا شویم.

تحلیل کسب و کار چیست؟

تحلیل کسب و کار، فرآیندی برای تشخیص نیازهای کسب و کار است و برای مشکلات مختلف کسب و کار راه حل‌هایی پیدا و ارائه می‌کند. به بیان دیگر، تحلیل کسب و کار، شامل یک سری وظایف و تکنیک‌هاست که میان سهامداران و ذینفعان ارتباط ایجاد کرده و به آنها کمک می‌کند تا ساختارها، سیاست‌ها و عملیات‌های مختلف سازمان را درک کنند. به این ترتیب آنها می‌توانند برای رسیدن کسب و کار به اهداف خود، راه حل‌هایی ارائه دهند.

تحلیل کسب و کار بر روی نوآوری‌های مختلف در سازمان انجام می‌شود. این نوآوری‌ها ممکن است استراتژیک، تاکتیکی یا عملیاتی باشند. همچنین، ممکن است در محدوده یک پروژه یا در سراسر سازمان به اجرا گذاشته شود.

می‌توانید از تحلیل کسب و کار برای درک وضعیت فعلی، مشخص کردن وضعیت آینده و همچنین تعیین فعالیت‌ها و اقدامات لازم برای انتقال از وضعیت فعلی به وضعیت آیند استفاده کنید.

استاندارد تحلیل کسب و کار از چشم اندازهای مختلف قابل اجراست. راهنمای BABOK برخی از این چشم اندازها را توصیف کرده که عبارتند از چابکی سازمانی، هوش تجاری، فناوری اطلاعات، معماری کسب و کار و مدیریت فرآیند کسب و کار.

این چشم اندازها مانند یک ذره بین هستند که از طریق آنها، فردی که فرآیند تحلیل تجاری را انجام می‌دهد، فعالیت‌های کاری خود را بر اساس وضعیت فعلی کسب و کار، مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌د‌هد.

در مطالب آینده چارچوب BABOK را به طور مفصل به شما معرفی خواهیم کرد.

چرا تحلیل کسب و کار مهم است؟

تحلیل کسب و کار بخشی از برنامه هر کسب و کار برای به حداقل رساندن میزان خطرات و ریسک‌هاست، چرا که همه کسب و کارها با اختلال و مشکل روبرو می‌شوند. این موضوع می‌تواند در قالب شکست تامین کنندگان، اختلافات کاری، حملات سایبری و… نمود پیدا کند.

علاوه بر این، بسیاری از کسب و کارها علاوه بر انجام فعالیت‌های معمول و روزمره خود در راستای استفاده از فرصت‌ها و مقابله با مشکلات، باید پروژه‌های اعمال تغییرات سازمانی، بهبود فرآیندها، توسعه یک محصول یا خدمت جدید را نیز طراحی و تعریف کنند.

به عنوان مثال، وقتی کسب و کار شما در شرایط رکود اقتصادی و کاهش قدرت خرید مشتریان، با کاهش فروش روبرو می‌شود، چه اقداماتی باید انجام دهد؟

یا در شرایطی که با افزایش نرخ برابری ارز و خروج یکی از رقبا از بازار، فرصت دارید که سهم بازار خود را افزایش دهید، چگونه می‌توانید از این فرصت به بهترین شکل ممکن استفاده کنید؟

چگونه و با چه راهکارهایی می‌توانید نقطه ضعف‌ها و مشکلات موجود در فرآیندها یا محصولات خود را شناسایی کرده و برای حل آنها برنامه ریزی کنید؟

تحلیل کسب و کار می‌تواند برای تمامی این سوالات راه حل‌های کارآمد و مناسب پیدا کند.

اهمیت تحلیل کسب و کار

تحلیلگر کسب و کار کیست؟

سایت wikipedia، تحلیلگر کسب و کار را به صورت زیر تعریف می‌کند:

تحلیلگر کسب و کار (Business Aanalyst) یا BA، شخصی است که فرآیندهای تجاری، محصولات، خدمات و نرم افزارها را از طریق تجزیه و تحلیل داده‌ها پردازش، تفسیر و مستند سازی می‌کند.

تحلیلگران کسب و کار، وظایف تحلیل کسب و کار مشخص شده در راهنمای BABOK را صرف نظر از عناوین شغلی یا نقش سازمانی انجام می‌دهند. آنها مسئولیت کشف، ترکیب و آنالیز اطلاعات گردآوری شده از منابع مختلف درون یک سازمان را که شامل ابزارها، فرآیندها، مستند سازی‌ها و ذینفعان است، بر عهده دارند. تحلیلگر کسب و کار، مسئول شناسایی و واضح نمودن نیازهای واقعی ذینفعان است تا مسائل زیربنایی و دلایل مختلف به خوبی مشخص شوند.

شما به عنوان یک تحلیلگر باید بدانید چگونه بین اهداف سازمان و اهداف واقع گرایانه ارتباط ایجاد کنید. علاوه بر این، لازم است برای رسیدن به این اهداف واقعی، یک برنامه جامع و مفصل طراحی کنید.

همان طور که اشاره کردیم، وظیفه تحلیلگران کسب و کار این است که اطلاعات ارائه شده توسط مشتریان، مدیران، کارکنان، متخصصان فناوری اطلاعات و افرادی که با سازمان در تعامل هستند، تحلیل و ترکیب ‌کنند. این نکته را هم بدانید که تحلیلگران، فقط بر روی خواسته‌های تعریف شده تمرکز نمی‌کنند، بلکه نیازهای واقعی ذینفعان را نیز استخراج کرده و ارتباط بین واحدهای سازمانی را تسهیل می‌کنند.

مواردی مانند:

  • درک اهداف و مشکلات سازمان
  • تحلیل و بررسی نیازها و راهکارها
  • تعیین استراتژی
  • ایجاد تغییر و تحول
  • آسان‌تر کردن فرآیند همکاری با ذینفعان و…

از جمله فعالیت‌هایی که توسط تحلیلگر کسب و کار انجام می‌شود.

مهارت‌های لازم برای یک تحلیلگر کسب و کار چیست؟

موارد زیر از مهم‌ترین مهارت‌های یک تحلیلگر کسب و کار به شمار می‌رود:

  • مهارت‌های ارتباط بین فردی و مشاوره
  • مهارت‌های ارتباط شفاهی و کتبی
  • مهارت‌ تفکر تحلیلی
  • مهارت‌های حل سئله
  • آگاهی از ساختار کسب و کار
  • مهارت‌های سازمانی
  • دقت بالا و توانایی تکمیل جزئیات
  • توانایی تجزیه و تحلیل هزینه‌ها
  • توانایی مدل سازی فرآیندها
  • توانایی درک شبکه، پایگاه داده و سایر تکنولوژی‌ها

مهارت ها

مراحل تحلیل کسب و کار چیست؟

در این بخش راجع به ۸ مرحله‌ای صحبت می‌کنیم که تحلیلگران، برای تحلیل کسب و کار، باید از آن‌ها پیروی کنند.

مرحله۱: اطلاعات لازم را جمع آوری کنید

این مرحله، مهم‌ترین بخش در فرآیند تجزیه و تحلیل کسب و کار به شمار می‌رود، چرا که نمونه تحلیل کسب و کار، همیشه با جمع آوری مقدار قابل توجهی از اطلاعات مربوط به پروژه آغاز می‌شود. از آنجا که تحلیلگران کسب و کار باید دامنه، الزامات و اهداف کسب و کار را به طور واضح مشخص کنند، بنابراین اختصاص دادن زمانی برای گردآوری برخی اطلاعات اساسی، کاملا ضروری است.

تحلیلگران کسب و کار در این مرحله وظیفه دارند:

  • نقش خود را به عنوان تحلیلگر کسب و کار مشخص کنند.
  • ذینفعان اصلی را تعیین کنند.
  • سیستم کسب و کار و فرآیندهای موجود را به طور صریح و دقیق درک کنند.
  • گذشته پروژه به طور کامل شناسایی و بررسی کنند.

دغدغه بعدی در این مرحله، شناسایی شرایط و موقعیت‌های تاثیرگذار است. تحلیلگران باید در جست‌وجوی شرایطی باشند که بتواند بر رویکرد استراتژیک یک پروژه تاثیرگذار باشد.

یکی از ابزارهای مفید و کارآمد برای این منظور، تجزیه و تحلیل PESTLE است که برای ارزیابی ۶ نیروی مهم خارجی کاربرد دارد. این ۶ نیرو عبارتند از: شرایط سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، تکنولوژیکی، حقوقی و مسائل اخلاقی.

فرصت‌ها و چالش‌های کسب و کار خود را با تحلیل PEST شناسایی کنید.

یکی دیگر از راه حل‌های موثر در این زمینه، چارچوب پنج نیروی Porter است که جهت شناسایی عواملی که می‌توانند بر پروژه فشار ایجاد کنند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ۵ نیرو شامل رقبا، خریداران، تامین کنندگان، جایگزین‌ها و تازه واردها هستند. بررسی و ارزیابی این نیروها در تعیین میزان تاثیر آنها بر پروژه، کمک قابل توجهی می‌کند.

مرحله۲: اهداف اصلی کسب و کار را مشخص کنید

اکنون تحلیلگران باید استراتژی‌ها و اهداف کسب و کار را تعیین کنند. انجام این کار به آنها و مدیران پروژه کمک می‌کند تا تمرکز خود را بر روی چشم انداز پروژه حفظ کنند.

یک تحلیلگر کسب و کار در این مرحله مسئولیت‌هایی بر عهده دارد، از جمله اینکه:

  • انتظارات ذینفعان را شناسایی کند.
  • نسبت به صراحت و قابل دستیابی بودن اهداف کسب و کار اطمینان داشته باشد.
  • مطمئن باشد که اهداف کسب و کار، زمینه را برای تعیین قلمرو و محدوده تجزیه و تحلیل، فراهم می‌کند.

خوب است بدانید که تکنیک‌هایی مانند تجزیه و تحلیل SWOT و تنظیم هدف SMART، برخی از تکنیک‌های اثبات شده و کارآمد برای این مرحله به شمار می‌روند.

مرحله۳: محدوده تجزیه و تحلیل کسب و کار را مشخص کنید

بهتر است یک عبارت واضح، دقیق و کامل را به عنوان دامنه تعریف کنید. این به عنوان یک مفهوم پیشبرد، به اعضای تیم شما کمک می‌کند تا نیازهای کسب و کار را بهتر درک کنند. به خاطر داشته باشید که دامنه، نوعی راهنما برای تمام مراحل فرآیند تجزیه و تحلیل کسب و کار است.

تحلیلگر کسب و کار در این مرحله باید:

  • از محدوده و حوزه تحلیل کسب و کار، یک پیش نویس واضح و دقیق تهیه کند.
  • در مورد ماهیت، فناوری و تغییرات فرآیندی، راه حل مناسب و موثر ارائه دهد.

مرحله۴: برنامه تجزیه و تحلیل کسب کار خود را ایجاد کنید

برنامه ریزی، یکی از عوامل مهم برای موفقیت هر پروژه است. یک تحلیلگر کسب و کار با همراهی صاحب پروژه، می‌تواند برنامه‌ای مفید جهت ارائه الزامات، طراحی و تدوین کند. این برنامه بسیاری از سوالات شما و تیم شما را در مورد پروژه پاسخ می‌دهد، در فرآیند تجزیه و تحلیل شفافیت ایجاد می‌کند و به شما کمک می‌کند الزامات پروژه را به طور دقیق تعریف کنید.

مسئولیت‌هایی که در ایجاد یک برنامه تحلیل کسب و کار دخالت دارند، عبارتند از:

  • انتخاب مناسب‌ترین اقلام قابل تحویل در زمینه تجزیه و تحلیل کسب و کار
  • تعریف فهرست خاص خروجی‌های تحلیل کسب و کار، این فهرست باید ضمن پوشش کامل دامنه، ذینفعان را نیز شناسایی کند.
  • طراحی جدول زمانی برای تکمیل اقلام قابل تحویل کسب و کار

مرحله ۵: الزامات را با جزئیات تعریف کنید

الزامات و نیازمندی‌ها را به طور دقیق، شفاف و قابل اجرا تعریف کنید، چرا که الزامات دقیق، اطلاعات لازم را برای تدوین راه حل‌ها و راهکارها در اختیار تیم پیاده سازی قرار می‌دهد.

مهم‌ترین مسئولیت‌های تحلیلگر کسب و کار در این مرحله عبارت است از:

  • جمع آوری اطلاعات
  • تجزیه و تحلیل اطلاعات
  • استفاده از اطلاعات برای تهیه پیش نویس اولیه
  • بررسی و اعتبار سنجی محصولات خروجی
  • طراحی سوالات مناسب برای از بین بردن شکاف‌ها

مرحله۶: از اجرای فنی حمایت کنید

شما به عنوان یک تحلیلگر باید به هر روش ممکن، به تیم فنی کمک کنید. از آنجا که بسیاری از راه حل‌ها به استفاده از نرم افزار نیاز دارند، تحلیلگر کسب و کار باید در کنار تیم‌های IT فعالیت کند.

در طی این فرآیند، وظایف اصلی تحلیلگران کسب و کار به صورت زیر است:

  • طراحی و بازبینی راه حل نهایی
  • به روز رسانی و بسته بندی مستندات مورد نیاز
  • همکاری با متخصصان تضمین کیفیت
  • اطمینان از درک اهمیت الزامات فنی
  • مدیریت تغییرات
  • آمادگی برای پاسخ به سوالات و کمک به حل برخی مشکلات

مرحله۷: در اجرای راه حل به سازمان کمک کنید

این مرحله شامل ایجاد مستندات روشن و دقیق، به همراه آموزش کاربران نهایی است. هدف این مرحله، اطمینان از آمادگی همه اعضای تیم برای پذیرش تغییرات است. در صورتی که یک سازمان نتواند به درستی از راه حل‌ها استفاده کند، دستیابی به اهداف سخت و پیچیده می‌شود. بنابراین، تحلیلگر کسب و کار باید در این مرحله برای حمایت از کسب و کار، مشارکت موثر داشته باشد.

وظایف تحلیلگران کسب و کار در این مرحله به شرح زیر است:

  • تحلیل و توسعه اسناد فرآیند کسب و کار (این اسناد به شما خواهد گفت در روند کسب و کار چه تغییراتی باید ایجاد شود).
  • آموزش کاربران نهایی، تا آنجا که تمامی فرآیندها و تغییرات را به خوبی درک کنند.
  • همکاری با کاربران کسب و کار

مرحله۸: ارزش ایجاد شده توسط راه حل را ارزیابی کنید

در طول فرآیند تجزیه و تحلیل کسب و کار، مراحل زیادی وجود دارد. در طول تحلیل کسب و کار، نتایج و جزئیات مورد بررسی قرار می‌گیرند، مشکلات حل می‌شوند، روابط شکل می‌گیرند و تغییرات مدیریت می‌شوند. به این ترتیب می‌توانید ارزش ایجاد شده توسط راه حل‌ها را بررسی و ارزیابی کنید.

مسئولیت‌های اصلی تحلیلگر کسب و کار در این مرحله شامل:

  • ارزیابی پیشرفت واقعی
  • انتقال نتایج به حامیان پروژه، تیم پروژه و سایر اعضای سازمان
  • پیشنهاد پروژه‌های پیگیری
  • مسئولیت‌های یک تحلیلگر کسب و کار

تحلیل کسب و کار چیست؟

براساس گزارش موسسه PMI عدم شناسایی الزامات درست به عنوان دومین علت شکست پروژه‌ها (درصنایع مختلف) معرفی شده است و سازمان‌هایی که در موضوع تجزیه و تحلیل کسب و کار فاقد دانش و بلوغ کافی بوده‌اند، در عملکرد مالی و اجرای استراتژی‌های سازمان و سایر موارد با شکست یا اثربخشی بسیار پایینی مواجه شده‌اند. (گزارش موسسه PMI).

عدم شناسایی الزامات درست به‌ عنوان دومین علت شکست پروژه‌ها درصنایع مختلف معرفی شده است.

این امر موجب شده است که موضوع تجزیه و تحلیل کسب و کار مورد توجه بسیاری از سازمان‌ها قرار بگیرد. در واقع انگیزه سازمان‌ها برای استفاده از دانش تجزیه و تحلیل کسب و کار دو مولفه مشکلات و فرصت‌ها است. سازمان‌ها مانند یک موجود زنده هستند و در طول عمر خود دوره‌های مختلف حیات را طی می‌کنند و در هر مرحله با مشکلاتی مواجه می‌شوند که بایستی ابتدا به عنوان مهمترین گام مشکلات را شناسایی، آنالیز و مستند کنند.

همچنین باید برای تحقق نیازهای کسب و کار و رعایت الزامات ذی‌نفعان، راهکارهای موثری را تعیین کنند. این فرآیند خلاصه‌ای از فرآیند دانش تحلیل کسب و کار در سازمان است.

سازمان‌ها همواره با سوالاتی مواجه هستند؟

  • چه فرصت‌هایی در محیط کسب و کار وجود دارد که می‌توانیم از آن استفاده کنیم؟
  • سازمان ما در چه زمینه‌هایی دچار مشکل است؟
  • از چه روش‌های دیگری می‌توانیم استفاده کنیم تا منفعت سازمان به حداکثر و هزینه‎‌های آن به حداقل برسد؟
  • چگونه می‌توان برای موفقیت در محیطی که مدام در حال تغییر است، اقدام کرد؟
  • چگونه الزامات یک محصول یا پروژه را درست شناسایی کنیم تا خروجی آن مطابق انتظارات مشتریان باشد؟

تجزیه و تحلیل کسب و کار

  • تحلیل کسب و کار بکارگیری دانش، مهارت، ابزارها و تکنیک‌هایی برای:
    • شناسایی نیازهای کسب و کار شامل فرصت‌ها و مشکلات
    • شناسایی و تعیین راهکارهای کارآمد برای تحقق نیازهای کسب و کار
    • استخراج، مستند سازی و مدیریت الزامات ذینفعان به منظور تحقق اهداف سازمان
    • تسهیل تولید موفق محصولات، خدمات و یا اجرای پروژه‌ها

    به طور خلاصه ایجاد یا ارتقاء یک پروژه یا محصول، حل یک مشکل یا شناسایی نیازهای ذینفعان با دانش تجزیه و تحلیل کسب و کار میسر است به همین دلیل در صنایع و کسب و کارهای مختلفی کاربرد دارد مانند:

    • صنعت مالی: ایجاد یا ارتقاء محصولات مالی منطبق با نیازهای مشتری مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک، صندوق زمین و ساختمان
    • حوزه درمان: به حداقل رساندن زمان انتظار از زمان ورود بیمار تا اتمام ویزیت
    • ساخت و اجرا: تعریف درست پروژه‌ها و شناسایی الزامات مشتریان و محیط به منظور اجرای درست پروژه‌های عمرانی در سطح شهر یا شناسایی الزامات محیط زیست در ساخت یک پروژه سد سازی
    • اجتماعی و دولتی: آنالیز مشکلات و آسیب‌های اجتماعی و تعیین بهترین راهکارها برای کاهش ناهنجاری‌های اجتماعی
    • صنعتی و تولیدی: کاهش هزینه‌های زنجیره تأمین
    • صنعت IT: انتقال الزامات کسب و کار به توسعه دهندگان نرم افزار و الزامات سیستم‌های نرم افزاری به ذی‌نفعان و مشتریان به منظور ایجاد درک مشترک و شفافیت از محصول نهایی که تولید می‌شود تا محصولی را که مشتری یا کارفرما انتظار دارد.

۱۳ نکته تحلیل کسب و کار

تحلیل کسب و کار حوزه‌ای جدید در دنیا محسوب می‌شود که برای رسیدن به نقطه‌ی عطف در این حوزه نیاز به داشتن آموزش حرفه‌ای و منحصربه‌فرد می‌باشد تا بتوان در این حوزه به حد مطلوبی رشد کرد.

آکادمی تحلیل کسب و کار با توجه به رسالت خود برمبنای برگزاری جلسات مشاوره‌ای و برگزاری دوره‌های آموزشی حرفه‌ای تحلیل کسب و کار بخشی از نیاز کشور برای رساندن متخصصان این حوزه به نقطه‌ی مطلوبی مرتفع می‌سازد.

BA به چه معناست و تحلیل‌گر کسب و کار به چه کسی می‌گویند؟ (مقدمه‌ای بر BABOK)

Business analyst یا همان تحلیل‌گر شخصی است که به بهبود فرایندها، محصولات، خدمات و نرم‌افزارها از طریق تجزیه و تحلیل داده ها کمک می‌کند.

تحلیل‌گری کسب و کار چیست؟

وظیفه تحلیل‌گران کسب و کار پر کردن شکاف بین فناوری اطلاعات و کسب و کار با استفاده از تجزیه و تحلیل داده‌ها است که از این طریق می‌توانند به ارزیابی فرایندها، تعیین الزامات و ارائه توصیه‌ها و گزارش‌ها به مدیران و ذینفعان بپردازند.

موسسه بین‌المللی تجزیه و تحلیل کسب و کار (IIBA)، که BABOK را عرضه کرده، تعریف تحلیل‌گری تجاری یا همان تحلیل‌گری کسب و کار را اینگونه بیان می‌کند: «تحلیل‌گری کسب و کار یک روش برای معرفی و مدیریت تغییرات در سازمان است، چه در کسب و  کارهای سودآور، چه دولتی و چه غیر سودآور.»

تحلیل‌گری کسب و کار نیازمند مهارت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری است. یک تحلیل‌گر کسب و کار باید بداند که چگونه می‌تواند روند تحلیل داده‌ها را تجزیه و تحلیل کند و گزارش دهد و همچنین بتواند این اطلاعات را با دیگران به اشتراک بگذارد و آن‌ها را در کسب و کار اعمال کند.

مسئولیت‌های اصلی یک تحلیل‌گر کسب و کار چیست؟

تحلیل‌گران کسب و کار با رهبران و کاربران کسب و کارها ارتباط برقرار می‌کنند تا بفهمند که چگونه تغییرات مبتنی بر داده‌ها برای پردازش، محصولات، خدمات، نرم‌افزار و سخت‌افزار می‌تواند کارایی یک کسب و کار را بالا ببرد و ارزش افزوده را افزایش دهد. آن‌ها باید ایده‌ها را بیان کنند تا بتوانند بین آنچه از لحاظ تکنولوژیکی امکان‌پذیر و از لحاظ مالی و عملکردی منطقی است تعادل برقرار کنند.

نقش یک تحلیل‌گر کسب و کار به طور مداوم در حال تحول و تغییر است. به ویژه به این دلیل که شرکت‌ها برای تکمیل فعالیت‌های کسب و کار، بیشتر به داده‌ها متکی هستند. هر شرکت دارای مسائل مختلفی است که یک تحلیل‌گر کسب و کار می‌تواند با آن‌ها برخورد کند و این برخورد می‌تواند از طریق تغییر فناوری‌ها یا جلب رضایت مشتری در سازمان‌های بزرگ باشد.

از آنجایی که هر شرکت دارای چشم‌انداز، ماموریت و وظایف متمایز منحصر به فردی است، هر تحلیل‌گر کسب و کار دارای مسئولیت‌های متفاوتی خواهد بود.

به طور کلی، کار تحلیل‌گر کسب و کار شامل حداقل پنج مرحله است: شروع، برنامه‌ریزی، اجرا، نظارت، و گزارش یا بستن.

شروع

در مراحل اولیه، تحلیل‌گر کسب و کار مسئول موارد زیر است:

  • کمک در تجزیه و تحلیل هزینه‌ها و منافع پروژه آتی
  • درک پرونده تجاری بالقوه برای اجرای پروژه
  • اطمینان از امکان‌سنجی پروژه
  • تعیین تأثیر ذینفعان مربوطه بر عملکرد پروژه

برنامه‌ریزی

در مرحله برنامه‌ریزی، الزامات اجرا و مدیریت پروژه جمع‌آوری می‌شود. تحلیل‌گر کسب و کار وظایف زیر را بر عهده دارد:

  • تجزیه و تحلیل، سازماندهی و مستندسازی مشخصات پروژه
  • ارزیابی راه‌حل پیشنهادی توسعه‌دهنده و همچنین بهبود ارتباط با ذینفعان
  • مشارکت در توسعه یک برنامه مدیریت پروژه
  • ایجاد و ارائه راه‌حل

اجرا

مرحله راه‌حل توسعه پروژه، مرحله اجراست. یک تحلیل‌گر کسب و کار در این مرحله وظایف زیر را بر عهده دارد:

  • توضیح الزامات مورد نیاز تیم فناوری اطلاعات و مرور راه‌حل‌های خلاقانه طرح قبلی
  • بحث و تصمیم‌گیری در مورد محدوده پروژه
  • ساخت یک اسکریپت برای آزمایش بتا
  • اطمینان حاصل نمودن از اینکه ضرب‌الاجل‌ها رعایت و انتظارات ذینفعان درک می‌شوند
  • حل هر گونه درگیری که ممکن است در تیم ایجاد شود با حفظ خطوط ارتباطی باز

کنترل و نظارت

پیاده‌سازی مرحله نظارت و کنترل برای اطمینان از اجرای روان پروژه، بر عهده تحلیل‌گر کسب و کار است. در این مرحله، تحلیل‌گر کسب و کار مسئول موارد زیر می‌باشد:

  • ایجاد اسکریپت‌های تست و آزمایش آن‌ها به طور جامع در برابر ماژول‌ها و یکپارچه‌سازی
  • اجرای تست پذیرش کاربر (UAT)
  • ایجاد یک گزارش بر اساس نتایج تست
  • اخذ مجوز از شرکت
  • برقرار ارتباط در صورت ارائه درخواست تغییر توسط شرکت

بستن

پس از اجرای پروژه، تحلیل‌گر کسب و کار مسئولیت موارد زیر را بر عهده دارد:

  • ارائه پروژه‌های تکمیل‌شده به مشتریان و ذینفعان کسب و کار
  • ایجاد یک کتابچه راهنمای آموزشی
  • مستندسازی محصول نهایی به عنوان یک ابزار یادگیری برای بهینه‌سازی پروژه‌های آینده

وظایف تحلیل‌گر کسب و کار چیست؟

کسب و کارها به تحلیل‌گران کسب و کار نیاز دارند تا برنامه‌های استراتژیک فعلی، مدل‌های کسب و کار، پویایی‌ها، مسائل و همچنین فرصت‌ها را به طور دقیق و کامل ارزیابی کنند.

به عبارت دیگر، تحلیل‌گران کسب و کار باید مسئولیت‌های اصلی خود را برای شکوفایی، دستیابی به اهداف و رشد انجام دهند.

اگرچه هر شرکت دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است که بر وظایف یک تحلیل‌گر کسب و کار تأثیر می‌گذارد، وظایف کلی یک تحلیل‌گر کسب و کار در ادامه آمده‌اند:

  • تجزیه و تحلیل رفتار مصرف‌کننده و داده‌های بازار
  • تجزیه و تحلیل ساختار سازمانی و سیاست‌های تحمیل‌شده توسط شرکت
  • انجام کارهای مربوط به سیستم مستندسازی و انتشار اطلاعات در مورد وضعیت فعلی بازار، از جمله رفتار مصرف‌کننده، که از آن به عنوان مبنایی برای مرجع شرکت استفاده می‌شود
  • نظارت و ارزیابی داده‌هایی که از پردازش داده‌های مختلف اعم از مجلات، روزنامه‌ها و سایر تحقیقات به دست آمده است
  • ارائه راهکارهای مناسب برای بهبود کیفیت خدمات و عملکرد شرکت در دستیابی به اهداف آن
  • کمک به مدیران پروژه و سایر کارشناسان در طراحی برنامه‌های کاربردی موثر و کارآمد

یک تحلیل‌گر کسب و کار چه مهارت‌هایی باید داشته باشد؟

طبق گفته موسسه بین‌المللی تجزیه و تحلیل کسب و کار، برخی از مهم‌ترین مهارت‌ها و تجارب برای یک تحلیل‌گر کسب و کار عبارتند از:

  • مهارت‌های ارتباطی شفاهی و کتبی
  • مهارت‌های بین فردی و مشاوره
  • مهارت‌های تسهیل
  • تفکر تحلیلی و حل مسئله
  • توانایی تکمیل جزئیات و سطح بالای دقت
  • مهارت‌های سازمانی
  • آگاهی از ساختار کسب و کار
  • تجزیه و تحلیل متقابل
  • مهندسی مورد نیاز
  • تجزیه تحلیل هزینه‌ها
  • مدل‌سازی فرایندها
  • درک شبکه‌ها، پایگاه‌های داده و سایر تکنولوژی‌ها

جمع‌بندی

به طور خلاصه اگر وظایف و الزامات مهارت را درک کنید، نیاز به تبدیل شدن به یک تحلیل‌گر کسب و کار قابل اعتماد را بهتر درک خواهید کرد. علاوه بر این، کار به عنوان یک تحلیل‌گر کسب و کار یک نقش فرّار است، بنابراین کسانی که از کار پویا لذت می‌برند بیش از حد تحت فشار قرار نخواهند گرفت.

کسب و کارها در عصر مدرن برای تصمیم‌گیری خوب به خدمات یک تحلیل‌گر کسب و کار قابل اعتماد نیاز دارند. بسیاری از مزایای استفاده از تجزیه و تحلیل در کسب و کار شامل کاهش بودجه، اندازه‌گیری دستاوردها و افزایش کارایی هستند.

تحلیل کسب و کار؛ آموزش آنالیز و تحلیل وضعیت کسب و کار

برای موفقیت در کسب و کار، نیاز است که تحلیل کسب و کار صورت گیرد و با آنالیز آن، ایرادات و مشکلات برطرف گردد. اگر خواستید به این مهارت مهم دست یابید، می‌توانید کسب و کارتان را بهتر مدیریت کنید. با ما همراه باشید تا گام‌های تجزیه و تحلیل کسب و کار را مورد بررسی قرار دهیم.

 

تحلیل کسب و کار چیست؟

تحلیل کسب و کار فرایندی است که طی آن، نیازهای کسب و کار تشخیص داده می‌شود و راه‌حل‌هایی برای مشکلات مختلف کسب و کار پیدا شده و ارائه می‌گردد. می‌توان تحلیل کسب و کار را این‌گونه نیز بیان کرد؛ تعدادی وظایف و تکنیک برای ایجاد ارتباط بین سهامداران و ذینفعان است که به درک ساختارها، سیاست‌ها و عملیات‌های مختلف سازمان توسط آن‌ها کمک می‌کند. در نتیجه، آن‌ها می‌توانند برای رسیدن کسب و کار به اهداف خود، راه‌حل‌هایی را ارائه کنند.

تحلیل کسب و کار، روی نوآوری‌های مختلف در سازمان انجام می‌شود که ممکن است استراتژیک، تاکتیکی یا عملیاتی باشند. هم‌چنین ممکن است در محدوده یک پروژه یا کل سازمان اجرا شوند.

کاربرد تحلیل کسب و کار برای درک وضعیت فعلی، مشخص کردن وضعیت آینده و هم‌چنین مشخص‌ کردن فعالیت‌ها و اقداماتی که برای انتقال از وضعیت فعلی به وضعیت آینده لازم هستند، استفاده کرد.

چشم‌اندازهای مختلفی برای استاندارد تحلیل کسب و کار وجود دارد. راهنمای BABOK (business analysis body of knowle) تعدادی از چشم‌اندازها را توصیف کرده است که عبارتنداز:

  • چابکی سازمان
  • هوش تجاری
  • فناوری اطلاعات
  • معماری کسب و کار
  • مدیریت فرایند کسب و کار

این چشم‌اندازها شبیه یک ذره‌بین عمل می‌کنند. فردی که از طریق آن‌ها، فرایند تحلیل تجاری را انجام می‌دهد، فعالیت‌های کاری‌اش را متناسب با وضعیت فعلی کسب و کار، مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌دهد.

 

چرا تحلیل کسب و کار دارای اهمیت است؟

بخشی از برنامه هر کسب و کاری برای به حداقل رساندن میزان خطرات و ریسک‌ها، تحلیل کسب و کار است، زیرا همه کسب و کارها با مشکل و اختلال روبه‌رو خواهند شد که می‌تواند در شکل اختلاف‌های کاری، حملات سایبری، شکست تامین کنندگان و… بروز کند.

در نظر داشته باشید که بسیاری از کسب و کارها، صرفا فعالیت‌های روزمره و معمول خود را انجام نمی‌دهند. بلکه در راستای استفاده از فرصت‌ها و مقابله با مشکلات، پروژه‌هایی را در زمینه اعمال تغییرات سازمانی، بهبود فرایندها، توسعه یک محصول یا خدمت جدید طراحی و تعریف کنند.

چند مثال برای توضیح بیشتر

  • اگر کسب و کارتان در شرایط رکود اقتصادی و کاهش قدرت خرید مشتری‌ها قرار گفت و فروش‌تان کم شد، چه‌ کارهایی باید انجام دهید؟
  • اگر نرخ برابری ارز افزایش پیدا کرد و سبب شد یکی از رقیب‌هایتان از بازار خارج گردد؛ شما فرصت دارید سهم خودتان را از بازار افزایش دهید. چگونه از این فرصت به بهترین شکل ممکن استفاده می‌کنید.
  • چگونه می‌توانید نقطه ضعف‌ها و مشکلاتی را که در فرایندها و محصولات‌تان وجود دارد، شناسایی کنید و برای حل آن‌ها برنامه‌ریزی نمایید؟

تحلیل کسب و کار می‌تواند برای همه این سوالات راه‌حل‌های مناسب و کارآمد  پیدا کند.

 

تحلیلگر کسب و کار

ابتدا با تعریف تحلیلگر کسب و کار آشنا شویم؛ سایت ویکی‌پدیا آن را به‌صورت زیر تعریف کرده است:

تحلیلگر کسب و کار شخصی است که فرایندهای تجاری، محصولات، خدمات و نرم‌افزارها را از طریق تجزیه و تحلیل داده‌ها پردازش، تفسیر و مستندسازی می‌کند.

تحلیلگران کسب و کار، وظایف تحلیل کسب و کار را که در راهنمای BABOK مشخص شده است، انجام می‌دهند. آن‌ها مسئولیت کشف، آنالیز و ترکیب اطلاعات جمع‌آوری شده از منابع مختلف درون سازمان را برعهده دارند. این اطلاعات شامل ابزارها، فرایند‌ها، مستندسازی‌ها است. تحلیگر کسب و کار، کسی است که مسئول شناسایی و واضح کردن نیازهای واقعی ذینفعان است تا مسئله‌های زیربنایی و دلیل‌های مختلف به خوبی مشخص‌ شوند.

توانایی ایجاد ارتباط بین اهداف سازمان و اهداف واقع‌گرایانه، دانش یک تحلیلگر کسب و کار است. ضمنا او باید بتواند برای رسیدن به اهداف واقعی، برنامه جامع و مفصلی را طراحی کند.

فعالیت‌هایی که یک تحلیلگر کسب و کار انجام می‌دهد:

  • اهداف و مشکلات سازمان را درک می‌کند.
  • نیازها و راهکارها را بررسی و تحلیل می‌نماید.
  • ایجاد تغییر و تحول در سازمان
  • مشخص کردن استراتژی
  • آسان‌تر کردن فرایند همکاری با ذینفعان

مهارت‌های لازم تحلیلگر برای تحلیل کسب و کار

مهم‌ترین مهارت‌های تحلیلگر برای انجام مناسب تحلیل کسب و کار

  • مهارت‌های ارتباطی او قوی است
  • توانایی مشاوره بالایی دارد
  • دارای مهارت‌های ارتباطی شفاهی و کتبی است
  • مهارت تفکر تحلیلی را دارد
  • مجهز به مهارت‌های حل مسئله است
  • از ساختار کسب و کار آگاهی دارد
  • دارای مهارت‌های سازمانی است
  • دقت او بالا بوده و توانایی کامل کردن جزئیات را دارد
  • می‌تواند هزینه‌ها را تجزیه و تحلیل کند
  • توانایی مدل‌سازی فرایندها را دارا است.
  • شبکه، پایگاه داده و تکنولوژی را درک می‌کند

 

مراحل تحلیل کسب و کار

تحلیگران برای تحلیل کسب و کار باید از مراحلی پیروی کنند که در ادامه آن‌ها را بیان کرده‌ایم:

 

۱. اطلاعات لازم را جمع آوری کنید

مهم‌ترین بخش از فرایند تجزیه و تحلیل کسب و کار، جمع آوری اطلاعات لازم است زیرا نمونه تحلیل کسب و کار، همواره با جمع آوری مقدار قابل توجهی از اطلاعات مربوط به پروژه آغاز می‌شود. تحلیلگران باید دامنه، الزامات و اهداف کسب و کار را کاملامشخص کنند به همین دلیل، تعیین زمانی برای جمع کردن اطلاعات، ضروری است.

وظیفه‌های تحلیگران در مرحله جمع آوری اطلاعات:

  • تعیین نقش خود به عنوان تحلیلگر کسب و کار
  • مشخص کردن ذینفعان اصلی
  • درک دقیق سیستم کسب و کار و فرایندهای موجود
  • شناسایی و بررسی کامل گذشته پروژه

شرایط و موقعیت‌های تاثیرگذار را شناسایی کنند. از ابزارهای مفید و کارآمد برای این منظور، تحلیل PESTLE است که جهت ارزیابی ۶ نیروی خارجی مهم کاربرد دارد:

  • شرایط اقتصادی
  • شرایط سیاسی
  • شرایط اجتماعی
  • شرایط تکنولوژیکی
  • شرایط حقوقی
  • مسائل اخلاقی

از ابزارهای موثر دیگر در این زمینه، ۵ نیروی Porter است که برای شناسایی عامل‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که امکان ایجاد فشار بر پروژه را دارند. این ۵ عامل عبارتند از:

  • رقبا
  • خریداران
  • تامین کنندگان
  • جایگزین‌ها
  • تازه‌واردها

بررسی این نیروها کمک می‌کند تا میزان تاثیر آن‌ها بر پروژه تعیین شود.

 

۲. اهداف اصلی کسب و کار را مشخص کنید

حال تحلیگر باید استراتژی و هدف‌های کسب و کار را تعیین کند. فایده انجام این کار برای آن‌ها و مدیران، حفظ تمرکز بر چشم انداز پروژه است.

مسئولیت‌های یک تحلیلگر کسب و کار در مرحله تعیین اهداف:

  • شناسایی انتظارات ذینفعان
  • نسبت به آشکار بودن و قابل دسترسی بودن اهداف کسب و کار، اطمینان داشته باشد.
  • اطمینان داشته باشد که اهداف کسب و کار، زمینه را برای تعیین قلمرو و محدود تجزیه و تحلیل فراهم می‌کند.

بهتر است بدانید که تکنیک‌هایی مانند تجزیه و تحلیل SWOT و تنظیم هدف SMART، از تکنیک‌های اثبات شده و کارآمد برای این بخش است.

 

۳. محدوده تجزیه و تحلیل کسب و کار را تعیین کنید

دامنه یا محدوده یک مفهوم پیشبردی است که به اعضای تیم شما کمک می‌کند تا نیازهای کسب و کار را بهتر درک کنند. دامنه، راهنمایی برای تمام مراحل فرایند تجزیه و تحلیل کسب و کار است.

وظایف تحلیلگر در این مرحله

  • تهیه پیش نویس از محدوده و حوزه کسب و کار
  • ارائه راه‌حل مناسب و موثر از ماهیت، فناوری و تغییرات فرایندی

 

۴. برنامه تجزیه و تحلیل کسب و کار خود را ایجاد کنید

از عوامل مهم برای موفقیت هر پروژه، برنامه‌ریزی است. تحلیلگر کسب و کار با همراهی صاحب پروژه، می‌تواند برنامه‌ای مفید را جهت ارائه الزامات، طراحی و تدوین کند. برنامه پاسخگوی بسیاری از سوالات شما و تیم‌تان درباره پروژه است، سبب شفافیت در فرایند تجزیه و تحلیل می‌شود و در تعریف دقیق الزامات پروژه به شما کمک می‌کند.

مسئولیت‌هایی که در ایجاد یک برنامه تحلیل کسب و کار نقش دارند:

  • انتخاب مناسب‌ترین اقلام قابل تحویل
  • فهرست خاص خروجی‌های تحلیلی کسب و کار تعریف کند، به‌گونه‌ای که دامنه را به‌طور کامل پوشش داده و ذینفعان را نیز شناسایی کند.
  • جدول زمانی را برای تکمیل اقلام قابل تحویل کسب و کار را طراحی می‌کند.

 

۵. الزامات را با جزئیات تعریف کنید

الزامات و نیازمندی‌ها را شفاف، دقیق و قابل اجرا تعریف کنید؛ زیرا الزامات دقیق، اطلاعات لازم را برای تدوین راه‌حل‌ها و راهکارها در دسترس تیم پیاده‌سازی می‌گذارد.

مسئولیت‌های تحلیلگر در این مرحله

  • جمع‌آوری اطلاعات
  • بررسی و اعتبارسنجی محصول‌های خروجی
  • تجزیه و تحلیل اطلاعات
  • استفاده از اطلاعات برای تهیه پیش‌نویس اولیه
  • طراحی سوالات مناسب برای حذف شکاف‌ها

 

۶. از اجرای فنی حمایت کنید

تحلیگر با هر روش و طریقی باید به تیم فنی کمک کند. از آن‌جایی‌که بسیاری از راه‌حل‌ها به استفاده از نرم‌افزار نیاز دارند، فردی که تحلیل کسب و کار را انجام می‌دهد، باید همراه تیم‌های IT کار کند.

وظایف اصلی تحلیلگرا سیستم در این مرحله

  • راه‌حل نهایی را طراحی و بازبینی می‌کند
  • با متخصصان تضمین کیفیت همکاری کند
  • تغییرات را مدیریت نماید
  • مستندات مورد نیاز را به‌روزرسانی و بسته‌بندی کند
  • از درک اهمیت الزامات فنی اطمینان داشته باشد
  • برای پاسخگویی به سوالات و کمک کردن به حل بعضی از مشکلات آمادگی داشته باشد.

 

۷. در اجرای راه‌حل به سازمان کمک کنید

در این مرحله، باید مستندات روشن و دقیقی را ایجاد کنید و به کاربران نهایی آموزش دهید. هدف این مرحله، مطمئن شدن از آمادگی همه اعضای تیم برای پذیرفتن تغییرات است. درصورتی‌که سازمان نتواند از راه‌حل‌ها به‌درستی استفاده کند، دستیابی به اهدافسخت و پیچیده می‌شود. برای همین، تحلیلگر سیستم باید در این مرحله از تحلیل کسب و کار برای حمایت از مجموعه، مشارکت موثر داشته باشد.

وظایف تحلیلگر سیستم در این مرحله

  • تحلیل و توسعه اسناد کسب و کار که به شما، درباره تغییراتی خواهد گفت که باید در روند کسب و کار ایجاد شوند
  • آموزش کاربران نهایی تا جایی‌که همه فرایندها و تغییرات را به‌خوبی درک کرده باشند.
  • با کاربران کسب و کار همکاری داشته باشد

 

ارزش ایجاد شده توسط راه‌حل را ارزیابی کنید

در طول فرایند تجزیه و تحلیل کسب و کار، مراحل زیادی وجود دارد. نتایج و جزئیات بررسی می‌شوند، مشکلات حل می‌گردند، روابط شکل می‌گیرند و تغییرات مدیریت می‌شوند. به این ترتیب می‌توان ارزش ایجاد شده  توسط راه‌حل‌ها را بررسی و ارزیابی کرد.

مسئولیت‌های اصلی در این مرحله:

  • ارزیابی پیشرفت واقعی
  • پیشنهاد پروژه‌های پیگیری
  • انتقال نتایج به حامیان پروژه، تیم پروژه و سایر اعضای سازمان

 

آموزش تحلیل کسب و کار

تحلیل کسب و کار برای بهبود وضعیت آن، نیاز به آموزش دارد. آموزش تحلیل کسب و کار باید توسط افراد توانا و متخصص در آن حوزه صورت بگیرد که معمولا این افراد با تیم‌های آی‌تی همراهی دارند زیرا تحلیل کسب و کار با تکنولوژی در ارتباط است.

آنالیز کسب و کار

آنالیز کسب و کار به شما کمک می‌کند که با تحلیل کسب و کار خود، از عملکرد آن مطلع شوید، تغییرات لازم را اعمال کنید و بهبودهایی را در کسب و کارتان به وجود آورید. آنالیز کسب و کار فقط بررسی کسب و کار شما نیست، شما در بازاری فعالیت می‌کنید که رقبایی در آن حضور دارند، برای عقب نیفتادن از فضای رقابت، باید آن‌ها را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهید تا همگام با تغییرات بازار پیش بروید و به صورت ناگهانی دچار شک نگردید.

 

چرا آنالیز کسب و کار حیاتی است؟

این‌که فقط بخواهید به مسائل روزمره خود فکر کنید، کار ساده‌ای است اما اگر کارها سرعت داشته باشند و از ابتدای روز تا انتهای شب باشند، آیا می‌توانید به برنامه‌های استراتژیک و بلندمدت خود فکر کنید؟ هر اندازه که مجموعه بزرگ‌تر شود، آنالیز کسب و کار برای بررسی وضعیت آن ضروری‌تر خواهد بود.

آنالیز کسب و کار به بررسی جامع کسب و کار در زمینه‌های مختلف می‌پردازد تا با تحلیل کسب و کار از وضعیت آن مطلع شود، کسب و کار را به سمت بهتر شدن پیش ببرد.

سخن پایانی

برای موفقیت در کسب و کار نیاز است که به صورت مداوم یا حداقل مرحله‌ای، آنالیز شود یهنی تحلیل کسب و کار صورت گیرد. در این فرایند ساختار کسب و کار و عملکرد آن مورد بررسی قرار گرفته تا ایرادات را پیدا کنند یا حتی موارد تازه و جدید را به کسب و کار اضافه کنند تا همراه با تغییرات، کسب و کار رشد و توسعه یابد.

برای انجام این کار شاید نیاز باشد که تحلیلگری را استخدام کنید یا خودتان  آموزش‌های لازم را درباره تحلیل کسب و کار ببینید تا بتوانید در مسیر توسعه کسب و کار گام بردارید.

 

۱-تحلیل کسب و کار چگونه ارزش‌آفرینی می‌کند؟
۲-چگونه یک تحلیل گر کسب و کار هزینه‌های اعمال تغییرات را کاهش می‌دهد؟
۳-چگونه یک تحلیل گر کسب و کار مزایای بالقوه را افزایش می‌دهد؟
۴-تحلیل بازار در طرح کسب ‌وکار
۵-اطلاعات کلیدی درمورد بازار هدف
۶-نقش تحلیل رقابتی در فرآیند تحلیل بازار
۷-تحلیل ریسک کسب و کار
۸-میزان بحرانی بودن ریسک و احتمال وقوع
۹-مشخص کردن میزان بحرانی بودن ریسک
۱۰-خطراتی که هر کسب و کاری را تهدید می کند
۱۱-الزامات ارزیابی احتمال وقوع
۱۲-ثبت ضریب احتمال برای هر سناریوی وقوع مشکل
۱۳-تعیین نمره بحرانی/ احتمال
۱۴-عدم طراحی نقشه احتیاطی برای فرایند های حرفه ای غیر بحرانی .
۱۵-لیست والویت بندی فعالیت های حرفه ای را که به یک نقشه احتیاطی نیاز دارند.
۱۶-ملاحظات احتمالی برای الویت بندی
۱۷-تعریف یک مدل عملیاتی کسب‌ و کار
۱۸-چرا شما به یک مدل عملیاتی کسب‌ و کار نیاز دارید؟
۱۹-یک مدل عملیاتی کسب‌ و کار چیست؟
۲۰-مستند سازی استراتژی بازاریابی محتوا
۲۱-چگونه استراتژی محتوا را مستند کنیم
۲۲-۷ مشخصه ای که باید در مستندسازی استراتژی بازاریابی محتوا در نظر گرفته شود
۲۳- دلایل اصلی شکایت مصرف کنندگان از برند
۲۴-تفاوت الزامات و نیازهای کسب و کار
۲۵-مثال موردی از تفاوت نیازها و الزامات
۲۶-چرا درک نیازهای کسب و کار مهم هستند
۲۷-چرا برای موفقیت در پروژه ­های فناوری، نیاز به تحلیل خوب کسب و کار دارید.
۲۸-مزیت های استفاده از یک تحلیل­ گر کسب و کار
۲۹-مزیت رقابتی تحلیل کسب و کاردرمقایسه با رقبا
۳۰-چگونه تحقیقات بازار انجام دهیم؟
۳۱-چگونه تحقیقات بازار انجام دهیم؟
۳۲-راهنمای گام به گام شناخت خریداران
۳۳-از چه کسانی در تحقیق خود استفاده کنیم؟
۳۴-چگونه بهترین شرکت کنندگان را انتخاب کنیم؟
۳۵-رویکرد برنامه ریزی استراتژیک بازاریابی، چگونه کسب و کارتان را متمایز می کند؟

خریدو دانلود ۱۵۰۰۰ تومان

 

جهت خرید مقاله کلیک کنید

آخرین مطالب

درباره ما

سایت پژوهش کارا در راستای ارائه خدمات علمی و مشاوره ای و با رویکرد مشارکت جویانه ایجاد شده است و هدف آن خدمات متناسب با نیاز سروران گرامی اعم از ؛ دانشجویان ، استادان راهنما ، فعالان کسب و کارهای بزرگ ،متوسط و کوچک می باشد.

آمار

ارتباط با ما

آدرس : تبریز – شهرک شهید یاغچیان

تلفن : 09144067323 – 09142183819

ایمیل : gaffarim3@yahoo.com

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

۷ روز هفته، ۲۴ ساعته پاسخگوی شما هستیم.
جهت خرید مقاله کلیک کنید