جهت خرید مقاله کلیک کنید

پاورپوینت،کارآفرینی با رویکرد محصولات دانش بنیان درشرکت های موفق

کارآفرینی با رویکرد محصولات دانش بنیان درشرکت های موفق

شرکت‌های دانش‌ بنیان، شرکت‌هایی هستند که عنصر علم و دانش، بخش جدایی‌ناپذیر آنها محسوب می‌شود. به بیان دیگر شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند هیچ‌گونه مال قابل لمس و مادی نظیر زمین، ماشین آلات و دستگاه‌ها و تجهیزات تولید نداشته باشند و صرفاً با ترکیب دانش، فناوری و تخصص‌های علمی و پژوهشی، فعالیت کنند.

 

 

شرکت دانش بنیان یعنی نیروی فکر و خلاقیت فرد یا گروهی و به هیچ رو نباید معادل یک ساختار کارخانه ای قرار گیرد. شرکت های بزرگ و دانش بنیان دنیا هیچ وقت کارخانه و خط تولید ندارند ولی متاسفانه در کشور ما هنوز به مقوله دانش بنیان به عنوان تولید و خط تولید نگاه می شود. دانش بنیان بودن یعنی تولید خلاقیت بیشتر و ایجاد مدل های کسب و کاری که تا پیش از این وجود نداشته اند.
در دهه های اخیر، تغییر و تحولات در زمینه رقابت روزافزون و عدم اطمینان شرایط محیطی باعث شده است تا سازمانهای بزرگ که تغییرات اندکی در روش وساختارهای خود میدهند، نتوانند با شرکتهای کوچک که از انعطافپذیری، سرعت و نوآوری بالاتری برخوردار هستند، رقابت کنند. امروزه سازمانها در موقعیتهایی قرار میگیرند که گرایش داشتن به سمت فعالیتهای کارآفرینانه برای آنها امری ضروریست.
فعالیت های کارآفرینانه دیگر خصوصیات سنتی خویش را از دست داده اند و شرکت های در این برهه موفق خواهند شدکه از استراتژی های پورتربا رویکرد تلفیقی ونگرش سیستمی استفاده کنند که نتیجه امر رویکردی با تسلط بربازارهای هدف خودی و رقبا خواهد بود…..غفاری

امروزه از کارآفرینی به عنوان موتور توسعه اقتصادی یاد میشود که با تغییر و تحو لات سریع جهانی همراه شده و موجب گذر از جامعه صنعتی به جامعه اطلاعاتی گردیده است.

توسعه سریع و پیوسته فناوری به همراه اقتصاد شبکه ای تأثیر قابل توجهی بر انواع  امکانات برای گسترش مفاهیم کسب وکار خلاقانه ای که بر پایه شبکه های اطلاعات و ارتباطات الکترونیکی ایجاد گردیده، دارند .بی توجهی به توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات، چالشهای جدی درزمینه اقتصادی و کارآفرینی، به خصوص کارآفرینی دیجیتالی به همراه دارد.

یکی از چالش های کنونی ایران، مساله ی بیکاری است، با تاکید بر اینکه باید اقتصاد کشور بزرگ شود تا بتواند به نیاز اشتغال جامعه پاسخ دهد، لذا در فضای مقاومتی کنونی در کشور شرکت های دانش بنیان لازمه ی بزرگ شدن اقتصاد کشور هستند و تنها شرکت های دانش بنیان می توانند در کنار اشتغال زایی به تولید ثروت در کشور کمک کنند.
شرکت های دانش بنیان را می توان در سه حیطه نوپا،تولیدی و صنعتی تقسیم بندی کرد و هر شرکتی که در هر موضوعی صاحب ایده و توانی برای اجرای طرحش داشته باشد می تواند از تسهیلات حمایتی از شرکت های دانش بنیان بهره مند شود،البته بیان این نکته مهم است که یک چنین شرکتی هایی نباید دولتی یا شبه دولتی باشند بلکه باید به طور کامل توسط بخش خصوصی اداره شود.
در بخش دیگری از این مطلب آورده شده: شرکت های دانش بنیان ، شاید بتوانند تحولی در توسعه کارآفرینی و اشتغال زایی کشور ایجاد کنند،فراوانی نیروی انسانی متخصص و وجود پژوهش های مناسب، زمینه مناسبی را برای این امر فراهم کرده است و اگر سایر بسترها نیز فراهم شود ، می توان بخش مهمی از اقتصاد مقاومتی را عملیاتی کرد،ولی نکته مهم رشد این حوزه است که به شدت در حال پیشرفت است.

در اقتصاد دانش بنیان،فقط تولید و توزیع اطلاعات و پرداختن به آموزش و پژوهش کافی نیست بلکه به کارگیری آنها در استفاده از منابع اقتصادی به صورت مستمر و پایدار اهمیت دارد.دورنی سازی دانش در این شرکتها منجر به کسب مزیت رقابتی در اقتصادهای در حال توسعه می شود.

به کارگیری دانش و استفاده مؤثر در جهت گسترش ظرفیتها و ارتقاءدرجه بهره برداری از منابع، توسط اقتصاد دانش بنیان میسر میشود.

باید در نظر داشت که توجه به آموزشهای مرتبط با خلاقیت و نوآوری اهمیت زیادی دارد چرا که خلاقیت در سازمان ها می تواند منجر به بهبود کمی و کیفی ارائه خدمات شود.

برای رسیدن به اقتصاد دانش بنیان از طریق توسعه بخشهای چهارگانه اقتصاد دانش بنیان؛یعنی رژیم نهادی و انگیزش اقتصادی، آموزش، نوآوری و فنآوری اطلاعات، سیاستهای خود را تدوین و اجرا میکنند. سیاستگذاران کشور نیز با توجه به این مهم در اسناد بالادستی بهضرورت اقتصاد دانشبنیان توجه نموده اند.

دانش‌بنیان به چه معناست و اقتصاد دانش‌بنیان چه ویژگی‌هایی دارد؟ 

دانش‌بنیان بودن یعنی تولید خلاقیت بیشتر و ایجاد مدل‌های کسب‌وکاری که تا پیش از این وجود نداشته‌اند. شرکت دانش‌بنیان یعنی نیروی فکر و خلاقیت فرد یا گروه و هیچگاه نباید معادل یک ساختار کارخانه ای قرار گیرد. شرکت‌های بزرگ و دانش‌بنیان دنیا لزوماً کارخانه و خط تولید ندارند ولی متاسفانه در کشور ما هنوز به این مقوله به عنوان تولید و خط تولید نگاه می‌شود. یکی از ارکان اقتصاد دانش‌بنیان، تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان یا نهادهای واسط تجاری‌سازی است که به وسیله آنها بتوانیم این نوع از اقتصاد را در کشور نهادینه کنیم. رشد در این نوع خاص از اقتصاد، بر پایه مواد خام و فروش ذخایر و منابع طبیعی نیست، بلکه با تکیه بر تفکرات، ایده‌ها و دانش جدید بیرون آمده از دل دانشگاه‌، صنعت متحول می‌گردد. یعنی دانش منبع اصلی ایجاد ارزش افزوده محسوب خواهد شد. با توجه به این که یکی از عوامل اساسی رشد تولید سرانه‌ی ملی، اقتصاد دانش‌بنیان و بنگاه‌های اقتصادی مرتبط با آن است، یکی از راهکارهای اساسی خودکفایی پایدار در محصولات استراتژیک، ارتقای فناوری و افزایش بهره‌وری عوامل تولید از طریق توسعه‌ی شرکت‌های دانش‌بنیان است. یکی از اساسی‌ترین زیرساخت‌ها و پیش‌نیازهای تحقق این استراتژی، سرمایه‌ی انسانی خلاق، نوآور و دانشی است که با توجه به ترکیب جمعیتی کشور ایران و جمعیت بالای جوانان تحصیل‌کرده و نیروی انسانی به عنوان بزرگ‌ترین و باارزش‌ترین سرمایه‌ی کشور، محسوب خواهد شد.
%D8%AA%D8%B5%D9%88%DB%8C%D8%B1-1-post.jp
  شرکت‌های دانش‌بنیان به چه شرکت‌هایی گفته می‌شود؟
بر اساس یک تعریف ساده شرکت‌هایی که با تکیه بر دانش فنی و تخصصی خود، ایده‌ها و نوآوری‌های جدید را به تکنولوژی تبدیل می‌کنند به نوعی شرکت‌های دانش‌بنیان نام می‌گیرند. در حقیقت این شرکت‌ها حلقه واسطه بین ایده و تکنولوژی هستند که می‌توانند ایده‌ها را در مسیر رسیدن به تکنولوژی هدایت کنند و اگر در جامعه‌ای شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی از دانش اختصاصی برای ایجاد ارزش افزوده تلاش کنند، اقتصاد را به یک اقتصاد دانش‌بنیان تعبیر می‌کنند. با توجه به شرایط سیاسی و اقتصادی کشور ما، تقریباً از سال ۱۳۸۱ به طور جدی مباحث مربوط به اینگونه شرکت‌ها و تأثیر آنها در تبدیل اقتصاد ایران به یک اقتصاد دانش‌بنیان مطرح شد. در یک تعریف دقیق‌تر از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان بنا بر ماده ۱ آیین‌نامه اجرایی، می‌توان اینطور بیان کرد که شرکت دانش‌بنیان، شرکت یا موسسه‌ی خصوصی و یا تعاونی است که به منظور هم‌افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش‌محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری و تجاری‌سازی نتایج تحقیق و توسعه شامل طراحی و تولید کالا و خدمات در حوزه فناوری‌های برتر و با ارزش افزوده‌ی فراوان به ویژه در تولید نرم‌افزارهای مربوط تشکیل می‌شود.

شرکت دانش بنیان چیست + معرفی بهترین شرکت های دانش بنیان

براساس مقررات تعیین نوع شرکت ها و موسسه ها، به عبارتی شرکت های دانش بنیان، موسسه های شخصی یا تعاونی محسوب می‌شوند که جهت پیشرفت علم و افزایش دارایی، افزایش و گسترش منابع اقتصادی براساس اطلاعات و دستیابی به خط مش های دانش و اقتصاد در حوزه‌ی پیشرفت اختراعات و خلاقیت و در آخر تجاری نمودن دست یافته‌ها و گسترش (طراحی و ساخت محصولات و ارائه خدمات ) در زمینه تکنولوژی های نوین و با ارزش افزوده بسیار ( به خصوص در ساخت برنامه‌های مرتبط ) ایجاد می شوند.

راهنمای سریع مطالعه این مطلب نمایش

ویژگی‌های شرکت دانش بنیان

این نوع شرکت‌ها معمولا محصولی نمی‌سازند و اغلب دارای زمین یا ابزارآلات ویژه‌ای نسیتند. همواره برخی از اشخاص با سطح علمی بالا، اطلاعاتی ارائه می‌دهند که حکم خدمات اصلی شرکت را دارد و برایشان کسب درآمد می‌کند. موضوع اختراعات و تملک معنوی کالا ،همیشه از بحث های مهم شرکت است و حفظ امتیاز و ارزش معنوی این اطلاعات، یکی از پراهمیت ترین موضوعات حقوقی در این شرکت‌هاست چراکه نمی‌توان این محصولات را لمس نمود.

شرکت دانش بنیان به دنبال ایده پردازی است یا رسیدن به فناوری؟  
در حقیقت این شرکت‌ها زنجیره متصل بین ایده و فناوری به حساب می‌آیند که موفق شده‌اند راهنمای ایده‌ها در راه رسیدن به فناوری باشند و برخی اوقات خود این موسسات نیز ایده خود را به فناوری تبدیل می‌نمایند.

شرکت دانش بنیان چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

۱-زمینه‌سازی برای بهرمندی از تمام توان علمی دانشگاه‌ها و مجموعه‌های تحقیقاتی و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها در کل اجتماع کشور

۲-بالا رفتن میزان درآمد تخصصی دانشگاه‌ها و واحدهای تحقیقاتی

۳-تجاری نمودن نتایج تحقیقات علمی

۴- تشویق دانشگاهیان و افراد بزرگ علمی جهت همکاری در فعالیت و امور مربوط به پاسخگویی خواسته‌های جامعه و فراهم‌سازی تولید منبع درآمد و افزایش حقوق برای افراد علمی و اعضای باشخصیت هیئت علمی دانشگاه‌ها

۵- تغییر و تحول در نتایج اجتماعی با وجود افراد محترم علمی در این زمینه

در دانش اقتصاد، دو مدل اقتصاد داریم:

  • اقتصاد فیزیکی
  • اقتصاد معلوماتی

 

اقتصاد فیزیکی را به علت اینکه می‌توان دید و لمس کرد، همیشه در مرکز توجه می‌باشد اما این روزها ایده دادن و تجاری نمودن آن پیشنهادات که اقتصاد معلوماتی به شمار می‌آید، مرجع اولیه درآمد سرزمین‌های توسعه یافته است که لازم است که در کشور ایران نیز درجه اهمیت موسسات دانش بیان از همه لحاظ مورد درک و فهم قرار گیرد و پشتیبانی شود.

 

چند نوع شرکت دانش بنیان وجود دارد؟

موسسات دانش بنیان دو نوع هستند:

۱-شرکت هایی که صرفا افرادی که عضو هیئت علمی می‌باشند، در آن سهیم هستند.
اگر میزان سهام دانشگاه یا واحد تحقیقاتی از  نصف کل سهام کمتر باشد، شرکت دانش بنیان خصوصی به شمار می‌آید که باید طبق مقررات تجارت و بازرگانی باشد و در اداره ثبت شرکت ها به ثبت برسد.
۲- موسساتی که دانشگاه هم در آن سهام بالای ۵۰ درصد دارد. در این صورت شرکت دولتی محسوب می‌شود.

اصلی ترین رکن موسسه دانش بنیان دولتی ، رکن سرویس‌های علمی، مهندسی و پژوهشی است.

حوزه های فعالیت موسسات دانش بنیان

۱-ارائه پژوهشات کارآمد
۲-انجام خدمات اختصاصی علمی، پژوهشی و مشاوره ای
۳-ساخت کالا با تکنولوژی مدرن (گسترش فناوری)
۴-ارائه سرویس‌های نظارتی بر پژوهشات
۵- انجام خدمات گسترش کارآفرینی
۶-تشکیل مراکز پیشرفت و سرویس‌های تشکیل و گسترش کسب و کار
۷-انجام خدمات ارتقا کالای مدرن
۸-زمینه سازی قدم نهادن کسب و کار به بازار جهانی

۹-برنامه‌ریزی و به اجرا رساندن طرح های گسترش کارآفرینی در رده‌ی کشوری، استانی و محلی

پشتیبانی دولت از شرکت دانش بنیان

این شرکت‌ها از از لحاظ بخشودگی از پرداخت مالیات، عوارض درآمد گمرک و سود تجاری و عوارض مالیاتی برای پانزده سال و نیز ارائه وام‌های با بهره‌ی کم یا بدون بهره مورد حمایت دولت قرار دارند.

معیار های شناخت شرکت دانش بنیان

معیار های تشخیص این نوع شرکت‌ها در ۲ گروه معیار های عمومی و تخصصی قرار دارند. این نوع شرکت‌ها در کنار معیارهای عمومی، باید همچنین یکی از سه دسته معیارهای تخصصی را نیز دارا باشند:

معیارهای عمومی

دست کم دو سوم از اعضای هیئت مدیره شرکت باید حداقل دو شرط زیر را داشته باشند.
۱-باید حداقل مدرک کارشناسی داشته باشند.
۲-در زمینه فعالیت شرکت حداقل سه سال سابقه کاری یا علمی یا مدیریتی داشته باشند.
۳-حداقل یک اختراع کشوری یا جهانی مرتبط با زمینه فعالیت شرکت ثبت کرده باشند.
۴-دست کم نصف درآمد شرکت در سال مالی قبل شرکت، برگرفته از فروش تکنولوژی، محصول و یا خدمات دانش بنیان(خدمات پژوهشی و گسترش و طراحی فنی مربوط به لیست محصولات دانش بنیان و سرویس‌های اختصاصی دانش بنیان) آن شرکت بوسیله قرارداد باشد.
۵-حداقل ۶ ماه برای ۳ نفر از پرسنل شرکت خود بیمه رد کرده باشد.

 

لازم به ذکر است که معیار‌های عمومی مقررات تشخیص شرکت‌های دانش‌بنیان، برای شرکت های تازه کار سخت نگرفته است.

معیارهای تخصصی

۱-شرکت‌های ارائه دهنده محصولات دانش بنیان
۲-شرکت باید ارائه‌دهنده محصول یا محصولات دانش بنیان براساس لیست محصولات دانش بنیان تصویب شده‌ی کارگروه باشد.

 

شاخصه‌های تشخیص کالاهای دانش بنیان

براساس قوانین، شاخصه‌های سه گانه‌ی کالاهای دانش بنیان عبارت است از:
سختی‌های فنی دارد و ساخت آن به مطالعه، پژوهش و گسترش هدفمند، به واسطه‌ی یک گروه فنی باتجربه احتیاج دارد، در زمینه‌ی تکنولوژی‌های بالا و میانه باشد، پژوهشات و گسترش نیز جهت حفظ قدرت رقابتی آن کالا در بازار، همواره انجام شود و بخش اعظم ارزش افزوده‌ی آن محصول، از سرویس‌های برگرفته از علم فنی و خلاقیت مدرن باشد.
یکی از شروط شرکت دانش بنیان، ساخت محصولات دانش بنیان است که براساس دو مورد، این کالاها قابل تشخیص اند:
الف- زمینه‌هایی که ارائه محصولات دانش بنیان و یا تکنولوژی نوین و میانگین امور پژوهشی و توسعه در آن‌ها از دیگر زمینه‌های تکنولوژی و صنعتی بیشتر است. مانند زمینه‌های فناوری زیستی (صنعت پزشکی، کشت و برداشت و زیستگاه)، تکنولوژی نانو (کالاها و مواد)، فناوری IT و برنامه‌های رایانه‌ای، انرژ‌ی‌های مدرن(هسته‌ای و بازیافتی)، برق، مواد توسعه یافته، ساخت و تولید ارتقایافته و هوافضا (سفینه‌ها، ماهواره‌ها و موشک‌ها)
ب- دیگر زمینه‌ها و قسمت هایی که وجود محصولات دانش بنیان در آن‌ها زیاد نیست، اما تکنولوژ‌های نوین و کالاهای دانش بنیان در آن‌ها وجود دارد. (مانند انرژی نفت و گاز، الکترونیک، معدن، کشت و برداشت و شرایط آب و هوا)

روند ثبت شرکت‌ دانش بنیان:

۱-ابتدا باید ایده یا طرحی داشته باشید فعالیت شرکت در راستای آن طرح یا ایده باشد که توصیه می‌شود در اداره ثبت اسناد کشور، ثبت و گواهی آن صدور شده باشد.

۲-طی نمودن با پارک یا کانون مدنظر برای فعالیت

۳-پر کردن فرمی که آن کانون می‌دهد.

۴-ارائه فرم پر شده به آن کانون‌های رشد یا پارک ها

۵- در این گام شما باید نتیجه اولیه را پیگیری نمایید.

۶-همکاری در جلسه کانون رشد یا پارک درصورت دعوت این مراکز برای حمایت از طرح یا ایده داده شده

۷- در این گام شما باید نتیجه داوری را پیگیری نمایید.

۸- استقرار در کانون رشد یا پارک و آغاز فعالیت

لازم است بدانید، شرکت‌ دانش بنیان تازه تاسیس، یک سال معتبر است و فقط برای یک دوره یک ساله (درکل دو سال) می‌توان تمدید نمود. اگر شرکت نتواند طی دو سال بعد از تایید دانش بنیان بودن، رتبه بندی خود را به اتمام برساند و یا درصورت عدول از مقررات موجود در این آیین‌نامه، دانش بنیان بودن شرکت لغو می‌شود.

معرفی بهترین شرکت های دانش بنیان

زمینه بیوتکنولوژی یا تکنولوژی زیستی، جزء زمینه‌هایی است که موفق شده دارای بیشترین طرح برای اجرا باشد و به شکل قابل توجه‌ای، امور خود را از ۳۰ سال گذشته  شروع کرده است. نتایج عملکرد ۳۰ ساله پژوهشگران این حوزه، تجاری سازی کالاهای دانش بنیان در ۱۵ سال گذشته بوده است.

نخستین و بزرگترین موسسه دانش بنیان زمینه زیست فناوری در کشور شرکت دانش بنیان سیناژن می‌باشد که ۲۴ سال از فعالیتش می‌گذرد و توانسته بیش از ۹ فراورده دارویی با ترکیب جدید در بازار عرضه کند.

شرکت دارودرمان سلفچگان که موفق شده محلول‌های زخم بستر، زخم دیابت و جراحت ناشی از سوختگی را تولید و حتی صادر نماید.

شرکت پویا فناوران کوثر که در حوزه ساخت دوربین‌های پلاک خوان و ارزیابی سرعت کار می‌کند.

 

شرکت عصر گویش پرداز اولین و تابحال آخرین شرکت ایرانی که در حوزه هوش مصنوعی و پردازش و تشخیص سیگنال گفتار از سال ۸۲ حرفه‌ای فعالیت می‌کند.

 

شرکت  آراپژوهش که سازنده میکروسکوپ انرژی اتمی ” AFM ” می‌باشد و تا به امروز نیز موفق شده این کالا را به واحدهای پژوهشی و لابراتورهای دانشگاه‌ها ارائه دهد تا پژوهشگران بتوانند با استفاده از کالاهای داخلی، امر تحقیق و بررسی را انجام دهند.

شرکت ویستا ژن آنزیم موفق شده توسط پیشنهادات زیست فناورانه خود و با استفاده از ترکیبات دوستدار محیط زیست، مشکلات رایج در زمینه‌های فناوری زیستی را تا حدودی رفع کند.

شرکت رهروان سپهر اندیشه که در حوزه ساخت و بازاریابی کنتور هوشمند الکترونیک و آب موفق است.

شرکت پارسا پلیمر شریف که در دو زمینه ساخت ترکیبات پلیمری توسعه یافته و ارائه سرویس‌های مهندسی و آزمایشگاهی کار می‌کند. امور مهم آن شامل تولید انواع ترکیبات ارتقایافته صنعت تولید خودرو، تولید همه مدل آلیاژ و کامپوزیت­های پلیمری و به صورت تخصصی و… می‌باشد.

شرکت مهندسی پزشکی صبا تجهیز سبلان که در سال ۹۴ جایزه خورازمی را دریافت کرد. این شرکت با خط مش طراحی و ساخت سامانه‌های ارزیابی حواس بویایی و چشایی تشکیل شده است.

شرکت کیتوتک که در زمینه نانو به صورت حرفه ای و بسیار موفق فعالیت می کند و در راستای دریافت گواهینامه‌ها و استانداردهای جهانی برای کالاهای تولیدی به موفقیت‌هایی رسیده است.

 

 

دانلود وخرید۵۰۰۰تومان

 

جهت خرید مقاله کلیک کنید

آخرین مطالب

درباره ما

سایت پژوهش کارا در راستای ارائه خدمات علمی و مشاوره ای و با رویکرد مشارکت جویانه ایجاد شده است و هدف آن خدمات متناسب با نیاز سروران گرامی اعم از ؛ دانشجویان ، استادان راهنما ، فعالان کسب و کارهای بزرگ ،متوسط و کوچک می باشد.

آمار

ارتباط با ما

آدرس : تبریز – شهرک شهید یاغچیان

تلفن : 09144067323 – 09142183819

ایمیل : gaffarim3@yahoo.com

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

۷ روز هفته، ۲۴ ساعته پاسخگوی شما هستیم.
جهت خرید مقاله کلیک کنید