جهت خرید مقاله کلیک کنید

پاورپوینت بازاریابی ورزشی و درس هایی که کارآفرینان باید از مربیان ورزش یاد بگیرند

بازاریابی ورزشی و درس هایی که کارآفرینان باید از مربیان ورزش یاد بگیرند

بازاریابی ورزشی

بازاریابی ورزشی شاخه‌ای از بازاریابی است که همزمان بر تبلیغ برنامه‌های ورزشی و تیم‌ها و همچنین تبلیغ کالاها و خدمات دیگر از طریق برنامه‌های ورزشی و تیم‌های ورزشی توجه دارد. در این سرویس عناصری که تبلیغ می‌شوند می‌توانند محصولات فیزیکی یا یک برند باشند.

بازاریابی ورزشی در برگیرنده تمام فعالیت هائی است که برای ارضای نیازها وخواسته های فرایند مبادله ،طراحی شده اند.علم بازاریابی ورزشی ،همانند خود بازاریابی ازعلوم دیگری چون علم اقتصاد،جامعه شناسی،روان شناسی .ارتباطات وحقوق مدد می جوید

باید بین بازار یابی ورزشی وبازار یابی از طریق ورزش تمایز قائل شد.بازار یابی ورزشی ،هنگامی روی می دهد که سازمانی ورزشی درصدد ترویج .محصولات وخدماتتش باشد

اما بازار یابی از طریق ورزش ،زمانی است که سازمانی غیر ورزشی .،درصدد بهره گیری از ورزش ،بعنوان ابزار فروش محصولاتش باشد.

بازاریابی ورزشی

صنعت ورزش ونقش آن درتوسعه کشورها

ورزش بعنوان صنعت، امروزه مفهومی آشنا درکشورهای پیشرفته صنعتی بشمار می رود، رابرت میرز مدیر شرکت ریباک(Reebok) می گوید:ما چندین سال است به این باوررسیده ایم که امروزه بازار دراختیار انواع  ورزش ها،مد وموسیقی است.
درامریکا صنعت ورزش،یازدهمین گروه صنعتی بزرگ را تشکیل می دهدومردم سالانه  ۲۱۳ تا ۳۵۰ بیلیون دلار،صرف خرید کالا ها وخدمات ورزشی می کنند.رشد صنعت ورزش با شاخص های چون،تعداد شرکت کنندگان،پوشش رسانه ای ،میزان اشتغال،بازارهای بین المللی و… اندازه گیری می شود. 

بازاریابی ورزشی

 

استراتژی بازاریابی ورزش

سازمان های ورزشی سعی می کنند طبقات مختلف مردم را جزو مشتریان خود کنند . در این حالت سازمان های ورزشی در چند خرده بازار یا همه خرده بازارهای یک بازار فعالیت     می کنند و برای همه خرده بازار ، برنامه های بازاریابی ورزشی مجزایی تهیه می کنند و با عرضه انواع ورزشها ، انواع رقابت های ورزشی و بکارگیری برنامه های بازاریابی گوناگون ، مقدار فروش را افزایش داده و تعداد بیشتری خرده بازار در اختیار می گیرند . در این حالت هزینه ها افزایش می یابد ، بنابراین نمی توان بطور قطع گفت این استراتژی کامل و مطلوب است .   

مربی گری و کاربرد آن

مربی‌گری یکی از مفاهیم به نسبت جدید مدیریت پرسنل است که هدف آن بهسازی عملکرد کارکنان از طریق هدایت آنها جهت انجام کارها توسط رشد خودشان است. در واقع مربیان پرسنل را تشویق می‌کنند که با انجام کارهای چالش برانگیز به تجربیات خود بیافزایند. همچنین کارمندان را در تعیین و تحقق اهداف یاری می‌کنند تا شرایط مناسب برای توسعه مستمر آن ها مهیا شود.

در اصل کارایی، یادگیری و توسعه یک فرد را تسهیل می‌کنند.

 یک مربی کسی است که به دیگری (آموزش گیرنده) کمک می کند تا چیزی را یاد بگیرد که در حالت معمول فرد آموزش گیرنده، آهسته تر و نامطلوب‌تر یاد می گرفت، یا اصلاً یاد نمی گرفت. یک مربی:

_ دیدگاه عینی نسبت به اهداف افراد دارد.

_ به شاگردان جهت درس گرفتن از اشتباهات کمک می‌کند.

به افراد از جایگاه مربی نمی‌گوید که چه کاری باید انجام شود.

_ به افراد یاد می‌دهد که رویکرد مثبت نسبت به یادگیری داشته باشند.

_ کمک می‌کند که برداشتن اولین قدم را عهده دار شود.

بازاریابی ورزشی

تاکتیک اصلی مربی‌گری

_ در مورد تجربیات گذشته شاگرد از او سوال کنید و بپرسید که شاگرد چه درسی می‌تواند از آن ها بگیرد. با شیوه تفکر بسته و محدود، چالش کنید و عملکرد و کار خوب شاگرد را مورد ستایش قرار دهید تا عزت نفس وی تقویت شود.

_ سوالات بومرنگی: یک سوال آموزش گیرنده را به خود او برگردانید مثال: ”سوال خوبی است. شما در این موقعیت چه می کردید؟”

_ هنگام جستجو راه حل های مختلف لازم است موقعیت یا «چارچوبی» را در نظر بگیرید که بتوانید مسئله را از یک منظر متفاوت بررسی کنید. یا می توانید از نیروی خلاقیت خود استفاده کنید تا بتوانید افراد را در جهت توسعه چارچوب هایی که مشوق تفکر خلاق و حلال مشکلات هستند یاری دهید.

مربیگری کسب و کار

در طی بیست سال گذشته، مربیگری به عنوان یک صنعت خیلی محبوب در کسب و کار جایگاه خود را تثبیت نموده است. انواع گوناکونی از مربیگری از جمله: مربیگری در حوزه زندگی شخصی،مربیگری شغلی،مربیگری مدیران و حتی مربیگری مالی،حوزه‌های متنوعی هستند که به عنوان کاربردهای متنوع،از سرشاخه اصلی مربیگری منشعب شده‌اند. بسیاری اعتقاد دارند که مربیگری به مفهوم امروزی، به شدت تحت تاثیر مربیگری در ورزش قرار گرفته است. افراد تاثیر گذار زیادی از حوزه ورزش، مدل‌های مختلف و اثر گذاری را وارد این حوزه کرده و به پیشرفت این صنعت کمک شایانی نموده‌اند. البته بایستی در نظر داشت که دانش و تجربیات زیادی نیز از حوزه‌هایی از جمله مدیریت، آموزش، روانشناسی، جامعه شناسی و مردم شناسی وارد این حوزه گردیده و در تکامل مربیگری مثمر ثمر بوده‌اند.

کسب‌و‌کار به سبک ژرمن‌ها!

تیم ملی فوتبال آلمان با درخشش خود در بازی‌های جام جهانی ۲۰۱۴ نشان داد موفقیت بدون برنامه‌ریزی به‌دست نمی‌آید. موفقیت این سیستم، حرف‌های بسیاری را در دل خود دارد و می‌تواند یک کلاس آموزشی به تمام معنا برای کسانی باشد که قصد دارند در کسب‌و‌کار خود به موفقیت برسند. در ادامه، به تعدادی از دلایل موفقیت آلمان‌ها که مدیران کسب‌ و‌ کار می‌توانند از آن درس بگیرند، اشاره می‌کنیم.

بازاریابی ورزشی

داشتن یک چشم‌انداز صریح کلید موفقیت است

در کسب‌و‌کارهایی که در آنها پیشرفت قابل توجه در بهره‌وری، کارایی و کیفیت می‌بینیم، در می‌یابیم آنها دارای چشم‌انداز واضح و‌ آشکار هستند که توسط خودشان تدوین و هدایت شده و درسراسر سازمان به اشتراک گذاشته شده است. چیزی که در بیانیه چشم‌انداز شرکت ذکر می‌شود، باید کاملا منطبق با نقش خاص و اهداف مجموعه باشد.

درسی از رهبران موفق فوتبال / مس هایی که طلا شدند و مس هایی که هنوز مس مانده اند

ظهور پدیده‌ها در زمان خود باعث شگفتی است و در ادامه یا در پایان مردم را به قیاس وادار می‌کند. سال‌هاست که از بازیکنان مستعد دنیا به عنوان«پله» دوم یا«مارادونا»ی دوم یاد می‌کنند.

از این قبیل«دوم‌»ها بسیارند. رشته‌، ملیت و مهم‌تر از همه استعداد شرط نخست چنین قیاس‌هایی است اما گاهی«شباهت» باعث«شبهه» می‌شود و غالبا به«اشتباه» ختم می‌شود. البته این مشتبه شدن امر به ورزشکاران ختم نشده و بتازگی، وادی مربیان را هم فتح کرده است. این روزها «مربی اسطوره» بودن هم نعمتی است که گاهی اوقات کار را به جای تصحیح، تخریب می‌کند.

آقای خاص

قهرمانی خوزه مورینیو با پورتو در سال ۲۰۰۳ در جام یوفا و جذب سریعش به لیگ برتر و حضور روی نیمکت آبی‌های لندن در زمان خود یکی از عجایب بود که با ۳ قهرمانی پیاپی در انگلیس همراه شد، اما او که بود که چنین توفیقی را برایش عجیب قلمداد می‌کنیم؟

در بازاریابی ورزشی دو مفهوم اساسی داریم، مفهوم اول، استفاده از روش‌های بازاریابی برای فروش محصولات و خدمات ورزشی، و مفهوم دوم، بازاریابی محصولات غیرورزشی از طریق ورزش است. مثل سایر روش‌های بازاریابی، بازاریابی ورزشی هم به دنبال تشخیص و برآورده کردن نیازها و خواسته‌ها‌ی مصرف‌کننده است و برای رسیدن به این هدف، خدمات و محصولات مرتبط با ورزش به مصرف‌کننده ارائه می‌شود. با این روش، برخلاف بازاریابی معمولی می‌توان مشتری را به استفاده از محصولات و خدمات غیر ورزشی هم تشویق کرد.

درک این مفهوم ضروری است که بازاریابی ورزشی به معنی بازاریابی محصولات ورزشی و همچنین استفاده از ورزش به عنوان ابزاری برای بازاریابی سایر محصولات و خدمات است. شناخت این دو جنبه از بازاریابی ورزشی نقش مهمی در درک شیوه‌های متنوع استفاده از ورزش دارد. با این حال، مشکل این است که این دو بعد، بیشتر روی بخش فروش بازاریابی ورزشی تأکید می‌کنند. قبل از هر اقدامی باید تحلیل و آنالیزی طولانی و راهبردی صورت گیرد و مشخص شود مشتریان ورزش به دنبال چه هستند و بهترین راه ارائه‌ی آن به مشتریان کدام است. در نتیجه، بازاریابی ورزشی را باید مجموعه‌ای شامل برنامه‌ریزی و انجام فعالیت‌هایی مربوط به تحویل محصول و خدمت ورزشی به مشتری دانست.

محصول و خدمات ورزشی باید قبل از فروش، جایی در ذهن مشتری داشته باشند، پس مشتری باید از وجود آن محصول یا خدمات آگاه باشد و به نحوی نسبت به آن واکنش نشان داده باشد. فرایندی که طی آن واکنش و پاسخ مشتری به دست می‌آید، «برندینگ» نام دارد و هنگامی که برندی ورزشی در ذهن مشتری جا بگیرد، آن برند موقعیت خود را تثبیت کرده است.

نتیجه‌ی برندینگِ خوب و کسب جایگاه مستحکم در بازار فقط معامله‌ای خوب نیست. به عبارت دیگر، بازاریابی ورزشی نشان‌دهنده‌ی رابطه‌‌ای مداوم بین برند ورزشی و مصرف‌کننده‌ی آن است.

آشنایی با سه مفهومی که در ادامه‌ی این مقاله به آن خواهیم پرداخت کمک می‌کند تا تعریف کاربردی و روشنی از بازاریابی ورزشی داشته باشیم.

ابعاد بازاریابی ورزشی

بازاریابی ورزشی - بازاریابی ورزشی چیست

حال که به تعریف بازاریابی ورزشی پرداختیم، خوب است دوباره به دو بعد بازاریابی ورزشی برگردیم. همان طور که گفتیم در حالت اول خدمات و محصولات ورزشی را به صورت مستقیم به مشتری عرضه می‌کنند، در حالت دوم، برای محصولات و خدمات غیر ورزشی، از طریق ورزش، بازاریابی انجام می‌دهند. به عبارت دیگر بازاریابی ورزشی یعنی بازاریابی محصولات ورزشی و همچنین بازاریابی از طریق ورزش. برای مثال، بازاریابی برای تجهیزات ورزشی، مسابقات حرفه‌ای، رویدادهای ورزشی و باشگاه‌های محلی، بخشی از بازاریابی محصولات و خدمات ورزشی هستند. تبلیغ تیم‌های ورزشی، تبلیغ قهرمانان ورزش، فروش بلیت‌ مسابقات و توزیع لباس‌های ورزشی مثال‌های ساده‌ی دیگری از بازاریابی ورزشی هستند.

به عکس، بازاریابی از طریق ورزش به معنای فروش محصولات غیرورزشی از طریق ورزش و رویدادهای مربوط به آن است. تبلیغ غلات صبحانه توسط یک قهرمان ورزش، پشتیبانی یک رویداد ورزشی توسط یک سازمان و یا توزیع خوراکی‌های تولیدی یک برند خاص در مسابقات ورزشی مثال‌هایی از بازاریابی ورزشی برای محصولات غیر ورزشی هستند.

فلسفه، اصول، فرایند و ابزار بازاریابی ورزشی

بازاریابی ورزشی مفهومی دارای سلسه‌مراتب است، دانستن این موضوع به درک بهتر مفهوم این نوع بازاریابی کمک می‌کند. بنابراین بازاریابی ورزشی شامل سطوحی است. در سطح پایه‌، فلسفه و باورهای مربوط به مفهوم بازاریابی ورزشی جای دارد.

دانستن فلسفه بازاریابی فقط مختص مدیران بازاریابی و بخش‌های بازاریابی سازمان‌های ورزشی نیست. در فلسفه‌ی بازاریابی، خواسته‌ها و نیازهای مشتری، قلب هر تصمیم را می‌سازد. البته باید این نکته را اضافه کنیم که نیازهای مشتری باید مکمل اهداف سازمان باشند. در دنیای تجارت، هدف اصلی، کسب سود بیشتر است اما در سازمان‌های ورزشی معمولا هدف برنده شدن و یا ایجاد علاقه به ورزش یا آن واحد ورزشی است. فلسفه‌ی بازاریابی ایجاد وضعیت برد-برد برای سازمان و مشتریان سازمان است، اما شکی نیست که اگر نیازهای مشتریان برطرف نشود، هیچ بردی در کار نخواهد بود.

در سطح دوم، بازاریابی ورزشی را به عنوان یک پروسه و فرایند در نظر می‌‌گیرند، چرا که شامل مجموعه‌ای از فعالیت‌ها و مراحل است. به عنوان مثال، بازاریابی ورزشی شامل مراحل تحقیق، تجزیه و تحلیل، برنامه‌ریزی، توسعه، پیاده‌سازی و ارزیابی است.

در سطح سوم، می‌توان بازاریابی ورزشی را مجموعه‌ای از اصول دانست، زیرا شامل ایده‌ها و مفاهیم متعدد است و برای کسانی که با بازاریابی ورزشی سروکار دارند به عنوان یک راهنما ویژه عمل می‌کند.

در آخر و در عملیاتی‌ترین سطح، اصول بازاریابی ورزشی می‌توانند با کمک ابزارهای خاص اجرا شوند. ابزارهای تحلیلی و فعالیت‌های خاص که روزانه انجام می‌شوند جزو این ابزارها به حساب می‌آیند.

انواع مصرف‌کنندگان ورزشی

مصرف کنندگان ورزشی - بازاریابی ورزشی چیست

روش‌های معتبر و متعددی برای تعریف مصرف‌کنندگان ورزشی وجود دارد که بیشتر آنها برمبنای شناسایی انواع محصولات ورزشی یا خدمات ورزشی است. با این حال، پیش از هر چیز باید مشخص کنیم که بین مصرف‌کننده‌ی ورزشی و ذی‌نفعانِ ورزش تفاوت وجود دارد. مصرف‌کننده، فرد یا گروهی است که با پرداخت مستقیم هزینه (مانند پرداخت پول نقد برای خرید بلیت مسابقه‌ی ورزشی) یا پرداخت غیرمستقیم (مانند خرید تلویزیونی که در آن ورزش نوعی سرگرمی است) از یک محصول یا خدمت ورزشی یا محصولی مرتبط با ورزش استفاده می‌کند. ذی‌نفعان افراد یا گروه‌هایی هستند که از محصول یا خدمات ورزشی خاصی سود می‌برند یا برنامه‌ی کاری خاصی در رابطه با آن محصول دارند. به عنوان مثال دولت‌ها یا شرکت‌های حامی مالی امور ورزشی، ذی‌نفع به حساب می‌آیند اما مصرف‌کننده نیستند. مصرف‌کننده‌های ورزشی، کاربران نهایی هستند که به چهار دسته تقسیم می‌شوند.

مصرف‌کنندگان کالاهای ورزشی

دسته‌ی اول مصرف‌کنندگان کالاهای ورزشی هستند که مصرف‌کننده و‌ خریدار محصولات ورزشی از قبیل ابزارها ورزشی، کتاب‌ها و مجله‌های ورزشی، لباس‌های ورزشی، مکمل‌های غذایی و بدنسازی، بازی‌ها و … هستند. خریدار کالای ورزشی کسی است که یک کالای واقعی و غیرمجازی ورزشی یا محصولی مرتبط با ورزش می‌خرد. ارتباط کالای خریداری شده با ورزش می‌تواند مستقیم باشد (مثل خرید راکت تنیس) یا غیرمستقیم (مثل یک بازی کامپیوتری).

مصرف‌کنندگان خدمات ورزشی

دسته‌ی دوم را مصرف‌کنندگان خدمات ورزشی تشکیل می‌دهند که از خدمات مربوط به ورزش استفاده می‌کنند اما مستقیم در خود فعالیت ورزشی مشارکت ندارند. آموزش، شرط‌بندی، مربی‌گری تخصصی، خدمات پزشکی و خدمات سلامتی و رفاهی، مثل خدماتی که در استخر، ورزشگاه‌ها و مراکز تفریحی ارائه می‌شوند، از این دست به حساب می‌آیند.

شرکت‌کنندگان و داوطلبان حضور در فعالیت‌های ورزشی

دسته‌ی سوم مشتریان، شرکت‌کنندگان و داوطلبان حضور در فعالیت‌های ورزشی هستند. این دسته به عنوان شرکت‌کننده یا در نقش سازمان‌دهنده و پشتیبان، بدون دریافت حقوق و به طور فعال در ورزش مشارکت دارند. همه‌ی افرادی که در فعالیت‌های ورزشی مدرسه‌، مراکز تفریحی و باشگاه‌های ورزشی سازمان‌یافته شرکت دارند در این گروه قرار می‌گیرند.

تماشاگران، حامیان و طرفداران ورزشی

دسته‌ی چهارم، تماشاگران، حامیان و طرفداران ورزشی هستند. این گروه به فعالیت‌های ورزشی علاقمند هستند اما الزاما ورزشکار حرفه‌ای نیستند. فعالیت‌های حامیان ورزشی، تماشاچیان و طرفداران شامل حضور در مسابقات ورزشی زنده یا تماشای برنامه‌های ورزشی در تلویزیون، اینترنت یا از روی دی‌وی‌دی است. این گروه از مصرف‌کنندگان ورزش بسیار پیچیده هستند به این دلیل که نحوه‌ی استفاده‌ی‌ آنها از محصولات و خدمات ورزشی با سایر مصرف‌کنندگان تفاوت دارد. برای مثال، طرفداران ممکن است در اتاق‌های چت آنلاین ورزشی یا بازی‌های رایانه‌ای لیگ حضور داشته باشند. در برخی موارد، طرفداران، به‌ویژه طرفداران وفادار، ممکن است به طرفداران «متعصب» تبدیل شوند، این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که رفتار این گروه از محدوده‌ی انتظارات اجتماعی عادی و طبیعی خارج شود. البته، اکثر شرکت‌کنندگان و داوطلبان ورزشی، طرفداران ورزش نیز به حساب می‌آیند و از انواع کالاها و خدمات ورزشی استفاده می کنند. به همین دلیل معتقدیم انگیزه‌ی مصرف‌کنندگان ورزشی پیچیده است. با این حساب به نظر می‌رسد دسته‌بندی نوع مصرف و کاربرد ورزش، از دسته‌بندی نوع مصرف‌کنندگان ورزشی آسان‌تر باشد. علاوه بر این، با توجه به انواع استفاده از ورزش، مشخص است انگیزه‌های حامیان، تماشاچیان و طرفداران ورزشی نسبت به سایر موارد از همه پیچیده‌تر است و باید بیشتر مورد بررسی قرار گیرد.

فهرست

بازاریابی ورزشی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

محصول و خدمات ورزشی وذهن مشتری

ابعاد بازاریابی ورزشی

فلسفه، اصول، فرایند و ابزار بازاریابی ورزشی

انواع مصرف‌کنندگان ورزشی

مصرف‌کنندگان کالاهای ورزشی

مصرف کنندگان خدمات ورزشی

شرکت‌کنندگان و داوطلبان حضور در فعالیت‌های ورزشی

تماشاگران، حامیان و طرفداران ورزشی

کاربرد تجارت الکترونیک در حوزه ورزش

جایگاه تبلیغات ورزشی در شبکه های اجتماعی

نقش مدیریت ورزش در طراحی آمیزه بازاریابی گردشگری ورزش

آمیخته بازاریابی ورزشی درایران

۳ درس الهام بخش رقابت از یواخیم لو، سرمربی تیم قهرمان جام جهانی ۲۰۱۴

چگونه بازیکنان مثل کارآفرینان فکرکنند

ارتباط بین بازاریابی داخلی و چابکی سازمانی در ادارات ورزش و جوانان استان فارس با توجه به نقش واسطه ای هدفگرایی

محصول در ورزش متفاوت از دیگر حوزه ها است و اهم دلائل این مسئله

طبقه بندی محصولات و خدمات در فدراسیون های ورزشی ایران

قیمت درورزش ؛محصولات وخدمات ورزشی

ویژگی های تبلیغاتی برای مشتریان بازاریابی ورزش

بازاریابی ورزشی منحصربفرد است

تفاوت ورزش با سایرکالاهاوخدمات

صنعت ورزش درجهان

اجزای صنعت ورزش درکره جنوبی

توریسم ورزشی (Sport Tourism)))

یواخیم بازیکنان را درانجام استراتژی ها شریک می کند

۴ درس الهام بخش رقابت های جام جهانی برای کارآفرینان-استعدادهمیشه تنهاعامل برد نیست

۴ درس کارآفرینی که از برانکو گرفتم (عوامل موفقیت یک کارآفرین)

تکنیک های فوق اثربخش در کسب و کار از الکس فرگوسن

۵ درس اضطراری موفقیت در کسب وکار از الکس فرگوسن

نحوه شکل‌گیری برند لیگ قهرمانان یوفا

متمرکزسازی جذب اسپانسرها

ایجاد و کسب درآمد از رسانه‌های جدید و اعطای حق استفاده از نام تجاری

درس مدیریت از مربیان بزرگ فوتبال جهان

خوزه مورینیو

۹۹ درصد کار استخدام، مربوط به افرادی است که جذب نمی‌کنید

درس‌هایی از فوتبال برای کسب و کار (۱۴۲): فلسفه‌ی مدیریتی شما چیست؟

درسی از رهبران موفق فوتبال / مس هایی که طلا شدند و مس هایی که هنوز مس مانده اند

 

 

 

 

دانلود و خرید  ۳۲۰۰۰تومان

 

جهت خرید مقاله کلیک کنید

آخرین مطالب

درباره ما

سایت پژوهش کارا در راستای ارائه خدمات علمی و مشاوره ای و با رویکرد مشارکت جویانه ایجاد شده است و هدف آن خدمات متناسب با نیاز سروران گرامی اعم از ؛ دانشجویان ، استادان راهنما ، فعالان کسب و کارهای بزرگ ،متوسط و کوچک می باشد.

آمار

ارتباط با ما

آدرس : تبریز – شهرک شهید یاغچیان

تلفن : 09144067323 – 09142183819

ایمیل : gaffarim3@yahoo.com

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

۷ روز هفته، ۲۴ ساعته پاسخگوی شما هستیم.
جهت خرید مقاله کلیک کنید