چگونه بازار هدف صادرات را تعیین کنیم؟

در عرصه تئوری‌های بازاریابی، زمانی که بحث از طراحی استراتژی‌های بازاریابی به میان می‌آید، پاسخ به دو پرسش اساسی، ترسیم‌کننده نقشه راه فرآیند خواهد بود: الف) کدام مشتریان را باید تحت پوشش قرار داد؟

ب) چگونه می‌توان بهترین نوع خدمات را به مشتریان مذکور ارائه داد؟

پاسخ پرسش نخستین، نشان‌دهنده بازار هدف یک شرکت یا کسب‌وکار است. در مراحل سه‌گانه فرآیند بازاریابی، تعیین بازار هدف در حکم گام میانی می‌باشد. به این معنا که در مرحله نخست، با توجه به نوع محصول یا خدمات، تقسیم‌بندی بازار صورت می‌گیرد و از میان بخش‌های گوناگون، نسبت به انتخاب بازار هدف، مبادرت ورزیده می‌شود و سپس برنامه‌ریزی و اقدامات لازم برای جایگاه‌یابی در میان بخش‌های منتخب انجام خواهد شد.

از آنجا که تلاش برای تحت پوشش قرار دادن همه مشتریان بالقوه، منجر به آن می‌شود که هیچ‌یک از مشتریان به نحو مطلوب و ایده‌آل از خدمات شرکت بهره‌مند نشوند، موضوع انتخاب بازار هدف اهمیت می‌یابد تا خدمات با کیفیت مناسب به مشتریان حاضر در بخش‌های بازار ارائه شود.

از همین منظر، بدیهی است که تعیین بازار هدف در زمان تلاش برای صادرات کالا و خدمات به سایر کشورها نیز واجد اهمیت می‌گردد؛ زیرا ذات فعالیت‌های صادراتی، متفاوت از سایر انواع فعالیت‌های اقتصادی نبوده و هدف اصلی از صادرات، فروش کالا و خدمات شرکت به مشتریان بالقوه در بازارهای برون مرزی است. در نتیجه، نخستین گام برای بازاریابی صادراتی، تعیین بازار هدف و مشخص کردن نیازهایی از آن بازارخواهد بود که برای محصولات و خدمات شرکت ایجاد تقاضا می‌نماید. فراموش نشود که در سراسر گیتی در حدود ۲۰۰ کشور وجود دارد که قاعدتا امکان ارائه خدمات یا فروش کالا به همه آنها با حفظ کیفیت مطلوب، مقدور نخواهد بود و از این رو، انتخاب درست کشورهای هدف برای صادرات، اهمیت زیادی پیدا می‌کند. چنانکه مشاهده می‌شود این گزاره دقیقا برگرفته از اصلی است که پیشتر به منظور تبیین اهمیت انتخاب بازار هدف بیان شد. چنانکه بازار هدف صادرات و نیازهای آن، به درستی شناسایی شود، دریافت سفارش برای صادرات محصول به کشورهای مدنظر تسهیل خواهد شد.

تعیین بازار هدف صادراتی، از راه برنامه‌ریزی و اجرای تحقیقات بازار بین‌المللی وبا هدف شناسایی دقیق فرصت‌ها و تعیین جزئیات فرصت‌های موجود در بازارهای فرامرزی ممکن می‌شود. این نوع پژوهش، صحت وجود فرصت‌ها را در هر بازار مشخص می‌کند و امکان آشنا شدن با ویژگی‌های آن بازار را فراهم می‌آورد. علاوه بر آن، با بهره‌گیری از نتایج تحقیقات بازار، درک درستی از نحوه ایجاد یک بازار جدید ایجاد خواهد شد و نیازهای مشتریان بالقوه و عوامل موثر بر تصمیم آنها در خرید محصولات یا خدمات در بازار مذکور، تعیین می‌شود.

تحقیقات بازار را می‌توان در دو دسته کلی تحقیقات نوع نخست و نوع دوم تقسیم‌بندی کرد.

تحقیقات نوع نخست، با بهره‌گیری از داده‌های جمع‌آوری شده توسط پرسشگران، سازماندهی گروه‌های کانونی (Focus Groups)، تشکیل گروه‌های خرید نامحسوس (Mystery Shopping)

و سایر روش‌های مشابه صورت می‌پذیرد. به منظور افزایش میزان دقت نتایج تحقیقات نوع نخست، باید سطح مشارکت افراد در روند تحقیقات را بالا برد. از این رو هر چقدر شفافیت در بیان اهداف شرکت و طرح سوالات بیشتر باشد، پرسش شونده (اعم‌از داخلی یا خارجی) پاسخ‌هایی کارآتر و مثمرثمرتر ارائه خواهد داد.

تحقیقات نوع دوم با استفاده از داده‌ها و اطلاعات موجود در نشریات، پژوهش‌ها، گزارش‌های بازار، کتاب‌ها، نظرسنجی‌ها و تحلیل‌های آماری انجام می‌شود؛اطلاعاتی که از منابع گوناگون همچون اتاق‌های بازرگانی، انجمن‌ها و اتحادیه‌های صنفی، سندیکاها، پایگاه‌های اینترنتی، کتابخانه‌ها، شبکه‌های مجازی و مراجع معتبر دولتی قابل دستیابی هستند.

بدیهی است که انجام تحقیقات بازار، فرآیندی پیچیده است. با این حال، برای تعیین بازار هدف با استفاده از تحقیقات نوع دوم، عزاز موتیوالا، بنیان‌گذار و مدیر مشاوران بازاریابی IKON هندوستان، مراحل سه‌گانه‌ای را پیشنهاد می‌دهد که شامل جمع‌آوری داده‌ها، ساماندهی و طبقه‌بندی اطلاعات و در نهایت تجزیه و تحلیل می‌باشد:

۱- جمع‌آوری داده‌ها

نخستین گام، جمع‌آوری اطلاعات آماری مربوط به صادرات محصولات یا خدمات مشابه به کشورهای گوناگون است. به این منظور می‌توان از منابع گوناگونی که در تعریف تحقیقات نوع دوم به آنها اشاره شد، بهره گرفت. علاوه بر منابع مذکور، می‌توان از آمار و اطلاعات موجود در گمرک یا نهادهای متولی امر صادرات و واردات در کشورهای مختلف استفاده کرد. علاوه بر آن بانک‌های آماری و اطلاعاتی تجاری موجود در اینترنت همچون پایگاه comtarde.un.org سازمان ملل متحد که دربرگیرنده کلیه آمار و اطلاعات مربوط به تجارت کالا در سطح جهان است به این منظور قابل استفاده هستند.

ساماندهی و طبقه‌بندی اطلاعات

پس از جمع‌آوری داده‌ها باید اطلاعات به دست آمده را ساماندهی و طبقه‌بندی کرده، کشورهایی را که بیشترین حجم صادرات محصولات یا خدمات مشابه از سوی کشور مبدا به آنها ارسال شده، برگزید. در مرحله نخست می‌توان دامنه انتخاب را بین ۵ تا ۱۰ کشور در نظر گرفت. سپس باید روند صادرات محصولات یا کالاهای مشابه در کشورهای برگزیده را در بازه زمانی سه تا پنج سال گذشته مورد بررسی قرار داد و فرازو فرودهای احتمالی سالانه در این روند را معین کرد. ارتباط بین تغییرات روند صادرات با متغیرهای اقتصادی کشور مقصد، مانند تورم، رکود و رشد اقتصادی باید بررسی شود.

علاوه بر آن باید تعدادی از کشورها و اقتصادهای نوظهور و کوچکتر در عرصه کسب و کار مربوطه را تعیین نمود تا در صورت گشایش درهای بازار آن کشورها به روی محصولات یا خدمات مد نظر، امکان قدرت نمایی در میدانی با تعداد رقبای کمتر فراهم شود. شکی نیست که تعداد رقبا در بازارهای نو نسبت به بازارهای تثبیت شده کمتر است.به عبارت دیگر، کشورها را در دو دسته کلی، شامل کشورهایی که شرکت، در بازار آنها تازه وارد است (بازارهایی با تعدد رقبا) و کشورهایی که محصولات یا خدمات شرکت در آنها جدید می‌باشد (بازارهایی با رقبای کم‌تعدادتر)، تقسیم نمود. در نهایت پس از جمع‌بندی اطلاعات مربوط به هر دو دسته کشورهای اشاره شده، باید نسبت به تعیین کشورهای هدف برای انجام تجزیه و تحلیل نهایی اقدام کرد. در این بخش می‌توان فهرستی مشتمل بر ۳ تا ۵ کشور تهیه نمود.

آنچه به عنوان تعداد کشورهای برگزیده در بخش‌های بالا بیان شد، در حکم یک فرمول یا اصل کلی و لایتغیر نمی باشد و بیشتر برای ملموس شدن بحث مورد اشاره قرار گرفته است. در واقع تعداد کشورهای برگزیده و نسبت غربال نمودن آنها در مراحل گوناگون با توجه به عواملی همچون سابقه شرکت در امر صادرات، نوع محصولات یا خدمات و حتی چرخه عمر محصولات یا خدمات، میزان رقابت در بازار و … تعیین می‌شود. همچنین باید تاکید نمود که دو دسته کشورهای مورد اشاره، ممکن است لزوما مکمل یکدیگر نباشند، اما انتخاب کشورهای هدف را برای صادرکننده تسهیل می‌نماید.

۲- تجزیه و تحلیل

به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات استخراج شده، نخست باید روند مصرف و موقعیت بازار در کشورهایی که تقاضا برای محصولات یا خدمات را تحت تاثیر قرار می‌دهند، بررسی شود. به عبارت دیگر با محاسبه میزان مصرف کالا یا خدمات در آن کشورها و بررسی حجم تولید و عرضه داخلی، میزان تامین نیاز از راه واردات تعیین می‌گردد.

سپس باید میزان سهم بازار رقبای داخلی و خارجی فعال در بازار کشور مقصد را مورد مطالعه قرار داد. در ادامه، عوامل موثر بر حوزه بازاریابی و استفاده از محصولات یا خدمات، همچون کانال‌های توزیع، وضعیت اقتصادی، تفاوت‌های فرهنگی و فرهنگ تجارت و کسب‌وکار در کشور مقصد فهرست می‌شوند. علاوه بر آن موانع موجود بر سر راه صادرات به کشور هدف، نظیر تعرفه‌های گمرکی، قوانین و مقرارت، تحریم‌های بین‌المللی و… معین می‌شوند.

افزون بر اینها می‌توان با مراجعه به پایگاه‌های اطلاع‌رسانی یا بانک‌های آمار و اطلاعات مراجع معتبر بین‌المللی مانند سازمان تجارت جهانی (WTO)، سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (UNIDO) و… اطلاعات مفیدی درباره روندها و وضعیت بازارهای جهانی به دست آورد.

پس از پایان مراحل سه‌گانه گفته شده، می‌توان نسبت به تعیین بازار هدف صادراتی اقدام نمود و فعالیت‌های بازاریابی شرکت را روی بازارهای هدف متمرکز کرد. البته شرکت‌هایی که در عرصه فعالیت‌های صادراتی، نوپا هستند، بهتر است برنامه‌ریزی و اقدامات خود را برای تعداد کمتری از کشورها (نسبت به اعداد و ارقام اشاره شده در این یادداشت) انجام دهند. بعضی مواقع برای شروع می‌توان تنها یک یا دو کشور را به عنوان هدف صادراتی برگزید. سپس باید استراتژی‌ها و برنامه‌های بازاریابی صادرات تدوین و آماده و پیاده‌سازی شود.

شکی نیست که انجام تحقیقات بازار بین‌المللی به شکل کامل و بر مبنای اصول و قواعد علمی، فرآیندی پیچیده و دقیق است که باید توسط متخصصان این حوزه صورت گیرد.

اهمیت استفاده از گروه‌های متخصص و مجرب در این بحث، زمانی بیشتر عیان می‌شود که به خاطر آوریم در صورت بروز اشتباه در انتخاب بازار هدف، تمامی تلاش‌های بعدی برای صادرات محصول، از همان گام نخست زائل و ضایع می‌شود.

شناخت بازار هدف در صادرات

منظور از شناسایی بازار هدف صادراتی این است که شما با توجه به مواردی که در ادامه خواهید خواند، برای محصول یا خدمات صادراتی خود، یک کشور مناسب را هدف قرار می‌دهید. بدیهی است که برای یک انتخاب درست، شما نیازمند برخی اطلاعات در باره عوامل اقتصادی، سیاسی و فرهنگی مؤثر بر عملیات فروشتان در کشور مدنظر هستید.

درک فرصت‌ها و شناسایی این عوامل ذکر شده در بالا، با تحقیقات در بازار، میسر می‌شود.با این تحقیقات شما خواهید دانست که:

۱- چه فرصت‌هایی برای محصول شما در خارج از کشور وجود دارد.

۲- چگونه می‌توانید یک بازار جدید توسعه دهید.

۳-چه چیزهایی برای مشتریان بالقوه شما، مهم است.

شناخت بازار هدف در صادرات
شناخت بازار هدف در صادرات

به دلیل اینکه انتخاب بازار هدف صادراتی تأثیر زیادی روی روند تجاری شما دارد؛ تصمیم گرفتیم در ادامه مواردی را که در شناخت این بازارها به شما کمک می‌کند را بیاوریم.

برای صادرات صنایع دستی با کمترین هزینه و در سریع ترین زمان با شرکت بازرگانی وانیکس کلیک کنید

این موارد عبارت‌اند از:

بررسی بازارهای بالقوه

در این مرحله، آمارهای صادرات محصولات از ایران به کشورهای مختلف را مورد بررسی قرار داده و از طریق نتایج به دست آمده، بهترین کشور را برای هدف صادراتی‌تان انتخاب کنید. برای انتخاب بهتر، عملکردهای پنج سال گذشته کشور مدنظر را مطالعه کرده و سعی کنید پاسخ سؤالات زیر را بیابید:

  • آیا سال‌به‌سال، رشد بازار ثابت بوده است؟
  • آیا در دوره‌های رکود اقتصادی، رشد واردات رخ‌داده است؟

برای صادرات زعفران با کمترین هزینه و در سریع ترین زمان با شرکت بازرگانی وانیکس کلیک کنید

برای انتخاب بازارهای نوظهور کوچک‌تر که به‌اندازه یک بازار تثبیت شده رقیب ندارند، سؤالات تحقیقاتی مشابهی را طرح کنید .برای این کار بهتر است سه الی پنج مورد از بهترین و مهم‌ترین بازارها را برای بررسی بیشتر، هدف قرار دهید.

برای واردات کالا از چین با کمترین هزینه و در سریع ترین زمان با شرکت بازرگانی وانیکس کلیک کنید

 ارزیابی بازارهای هدف

در ارزیابی، آن دسته از اقداماتی که موجب فروش بیشتر محصول شما شده و روی تقاضا بر محصول تأثیر می‌گذارد، مورد بررسی قرار می‌گیرد. همچنین در این مرحله باید عوامل مؤثر بر ارائه محصول و خدمات نیز بررسی شده و میزان کلی صادرات محاسبه و تعین ‌گردد. آشنایی با رقیب‌های داخلی و خارجی موجود در بازار مدنظر و سهم هر رقیب در بازارها نیز جزو الزامات است.

برای صادرات به کویت با کمترین هزینه و در سریع ترین زمان با شرکت بازرگانی وانیکس کلیک کنید

علاوه بر موارد فوق، شناسایی عوامل زیر نیز ضروری است:

  • شناخت کانال‌های توزیع کالا در بازار کشور هدف، تفاوت‌های فرهنگی و شیوه‌های تجاری آن‌ها.
  • شناخت هرگونه موانع خارجی و داخلی موجود بر سر راه محصول یا خدمات صادراتی.
  • برای گسترش صادرات محصول یا خدمات، تحقیق در مورد مشوق‌های بالقوه دولتی و استانی.

بعد از اینکه راه‌های شناخت بازار هدف را کشف کردید، بهتر است با یک چکیده کلی از نحوه بازدید از بازار هدف نیز آشنا شوید.

برای صادرات به عمان با کمترین هزینه و در سریع ترین زمان با شرکت بازرگانی وانیکس کلیک کنید

مواردی که در بازدید از بازار هدف در صادرات باید رعایت شوند

  • هرگز نباید قرارداد قبل از بازدید از بازار هدف، نهایی شود.
  • برای در اختیار داشتن اساس مقایسه، باید با چند مشتری بالقوه دیدار داشته باشید.
  • اختصاص وقت کافی برای برنامه‌ریزی جلسات با افراد دخیل در صادرات.
  • بررسی نحوه قیمت‌گذاری کالا در کشور هدف.
  • حاصل کردن اطمینان از برآورده کردن تعهدات.
  • جمع‌آوری اطلاعات در مورد کشور مدنظر و نحوه کسب‌وکار در آن.

برای صادرات شیشه با کمترین هزینه و در سریع ترین زمان با شرکت بازرگانی وانیکس کلیک کنید

نحوه برنامه ریزی سفر تجاری برای شناسایی بازار هدف در صادرات

ضروری است در مراحل اولیه فرایند صادرات، خودتان با مراجعه به بازار هدف، بهترین فرصت‌ها را ارزیابی کرده و نقاط مورد تمرکز را شناسایی کنید. برای استفاده بهینه از زمان، برنامه‌ریزی قبل از سفر کمک‌کننده است.

برای آشنایی با بهترین کالا برای صادرات کلیک کنید

مراحلی که برای برنامه‌ریزی نیاز دارید به شرح زیر هستند:

تعیین زمان و مکان بازدید

در مورد نحوه بازدید، قوانین ثابتی وجود ندارد، ولی یک چیز مشخص است: مراجعه به بازار هدف، قبل از توافق و امضای قرارداد.

نحوه برنامه ریزی سفر تجاری برای شناسایی بازار هدف در صادرات
نحوه برنامه ریزی سفر تجاری برای شناسایی بازار هدف در صادرات

شما با توجه به مطالعات فردی و مشاوره‌های که از افراد با تجربه می‌گیرید، این بازار را انتخاب می‌کنید. بهتر است به‌جای یک نفر، با چندین نفر، در این رابطه به گفتگو بپردازید تا بازار را به‌خوبی ارزیابی کرده و مقایسه نمایید.

برای صادرات به عراق با کمترین هزینه و در سریع ترین زمان با شرکت بازرگانی وانیکس کلیک کنید

شما باید بعد از بازدید و گفت‌وگو، تا پایان بررسی‌ها، تصمیم قطعی را به تعویق بیندازید. همچنین شما باید برای آماده مدیریت درخواست‌ها بوده و تناسب اقدامات را در نظر داشته باشید.

 برنامه‌ریزی برای سفر خود، حداقل شش هفته قبل

برای دریافت برخی اطلاعات قبل از سفر، شما می‌توانید به دفاتر اتاق بازرگانی ایران و اتاق بازرگانی مشترک ایران با کشور مدنظر مراجعه نمایید. اطمینان از برنامه‌ریزی، یکی از بهترین سرمایه‌گذاری‌ها است. این امر به شما در برقراری ارتباط با افراد و مشتریان مناسب، کمک می‌کند.

برای صادرات به ارمنستان با کمترین هزینه و در سریع ترین زمان با شرکت بازرگانی وانیکس کلیک کنید

در برنامه‌ریزی برای بازدید، بهتر است به تعطیلات و مراسم مذهبی نیز توجه داشته باشید تا به مشکلی در روند بازدید بر نخورید. بهتر است برای سفر، پرواز اول صبح را انتخاب نمایید و بیشتر در شهرهای از کشور مدنظر باشید که تقاضای زیادی برای کالای شما دارند.

مدیریت تمام امور اداری خود

قبل از رفتن به کشور مدنظر باید به بررسی برخی امور بپردازید که در ادامه آمده است.

  • کسب آمادگی کافی برای پاسخ‌دهی به سؤالاتی در زمینه حجم قیمت و ظرفیت.
  • صحبت با مشاوران صادراتی و حمل‌ونقلی برای مطمئن شدن از حداقل هزینه‌های موردنیاز.
  • مجسم کردن مجموعه‌ای از سناریوها در ذهن خود برای اعتمادبه‌نفس بیشتر هنگام مذاکرات.

مطالعه زیاد در مورد نحوه برخورد، هنگام سفر در کشور هدف

برخورد اول در ادامه یافتن روند تجاری، اهمیت بسیار بالایی دارد. اگر تا به حال به کشور هدف خود در صادرات سفر نکرده و اطلاعاتی در مورد آن ندارید، بهتر است با مراجعه به منابع معتبر اطلاعات خود را افزایش دهید. با مطالعه فرهنگ و سبک زندگی مردم در کشور مدنظر خود، می‌توانید به یک دیدگاه کلی در مورد کشور هدف و چگونگی شروع مذاکرات با آن برسید.

برای صادرات انار با کمترین هزینه و در سریع ترین زمان با شرکت بازرگانی وانیکس کلیک کنید

 دوری از بازدید بدون پیگیری مجدد

در اکثر اوقات، تأثیرگذاری بازدیدها بدون پیگیری خیلی کم است. بهتر است ۴۸ ساعت پس از بازدید به فرد ایمیلی ارسال نموده و از وی تشکر کنید. همچنین موعد بعدی قرار را به آنها اطلاع داده و برای جلسه دیگری با آنها برنامه‌ریزی نمایید. این موارد باعث جلب اعتماد تاجر خارجی به شما می‌شود.

برای صادرات پسته با کمترین هزینه و در سریع ترین زمان با شرکت بازرگانی وانیکس کلیک کنید

بررسی استراتژی بازار خود

داشتن استراتژی صادرات، در طی آمادگی برای تجارت بسیار مهم است. شما باید استراتژی‌ها را بررسی کرده و با توجه به بازار هدف، موارد لازم را به آن اضافه کنید. بررسی گزاره فروش نیز از دیگر موارد ضروری مورد توجه است. این گزاره، یک پیام جذاب است که باعث متمایز شدن محصول یا خدمات شما از سایرین می‌شود. شما می‌توانید به گزاره فروش مواردی را اضافه کنید تا تناسب بیشتری با بازار هدف داشته باشد. بهتر است برای موفقیت بیشتر، درباره این موضوعات، با مشاور فروش کالای خود صحبت کنید.

برای صادرات به دبی با کمترین هزینه و در سریع ترین زمان با شرکت بازرگانی وانیکس کلیک کنید

شما باید دستاوردهای که از این بازدیدها به دست می‌آورید را بر روی کاغذ نوشته و تمام دیدارهای خود را  ثبت کنید. در جلسات بازدیدی از بازار هدف در صادرات، باید یکسری سؤالات را طرح کنید. این سؤالات می‌توانند بدین شکل باشند:

  • در استراتژی تجاری آنها، محصول یا خدمات شما چه نقشی را ایفا می‌کند؟
  • محصول یا خدمات، توسط آنها چگونه به بازار پیشنهاد می‌شود؟
  • توسط کشور هدف، چه منابعی برای توزیع کالا، مدنظر گرفته شده است؟
  • نحوه حمایت آنها از خدمات پس از فروش چگونه است؟
  • نحوه پرداخت به چه صورت است؟

 عجله نکردن در توافق

هنگامی که توزیع‌کنندگان کالا در بازار هدف، متوجه مزیت کالای شما شدند، سعی می‌کنند شما را به ‌پای میز معامله کشیده و قرارداد امضا کنند. اما باید مراقب باشید که بعد از عقد قرارداد، تغیر آن خیلی مشکل است پس باید بیشتر دقت کنید.

برای صادرات تابلو فرش با کمترین هزینه و در سریع ترین زمان با شرکت بازرگانی وانیکس کلیک کنید

پیشنهاد تیم تجاری وانیکس به شما این است که تاحدامکان تا زمان برگشت به ایران و مشورت با شرکای تجاری خود، از امضای هرگونه قراردادی امتناع کنید.

انواع تحقیقات بازار هدف در صادرات

برای مطالعه بازار هدف، راه‌های زیادی وجود دارد. هرچه قدر میزان تحقیق شما هدفمندتر و دقیق‌تر باشد، بهتر است.

برای انجام تحقیقات بازار، دو روش اصلی وجود دارد:

  • اولیه
  • ثانویه

در ادامه به معرفی هر یک از این تحقیقات پرداخته‌ایم.

برای صادرات حبوبات با کمترین هزینه و در سریع ترین زمان با شرکت بازرگانی وانیکس کلیک کنید

تحقیق اولیه

تحقیقات اولیه را می‌توان با استفاده از منابع منتشر شده مثل مطالعات، نشریات، کتاب‌ها، گزارش‌های بازار، تجزیه‌وتحلیل‌های آماری و نظرسنجی‌ها انجام داد.

انواع تحقیقات بازار هدف در صادرات
انواع تحقیقات بازار هدف در صادرات

بسیاری از این اطلاعات به‌صورت آنلاین و همچنین از طریق سازمان‌های توسعه اقتصادی، اتاق‌های بازرگانی، انجمن‌های تجاری و صنعتی، شرکت‌های خصوصی و دولتی صادراتی که مشغول تجارت در بازار هدف شما هستند، در دسترس قرار می‌گیرند.

برای صادرات پلاستیک با کمترین هزینه و در سریع ترین زمان با شرکت بازرگانی وانیکس کلیک کنید

با این مطالعات، شما اطلاعات زیر را به دست خواهید آورد:

  • مشخص‌شدن نوع بازار هدف

در این قسمت شما با بازارهای کاملاً توسعه‌یافته، در حال توسعه با رشد سریع و بازارهای درحال‌توسعه با رشد حاشیه آشنا می‌شوید.

  • بررسی سیاسی بازار هدف

شما در این بخش، با دولت حاکم بر آن کشور در حال حاضر آشنا شده و روابط کشور هدف خود را با سایر کشورها، بررسی می‌نمایید.

  • بررسی اقتصادی کشور هدف

در این بررسی اقتصاد داخلی، روندهای اقتصادی، واردات و صادرات عمومی، واردات و صادرات محصولات خاص مورد مطالعه قرار می‌گیرد.

  • بررسی روند تجاری و اداری بازار هدف

برای این بررسی نیز لازم است با:

واحد پول، زبان‌ها، شیوه‌های تجاری و مقررات، تفاوت‌های قانونی، شیوه‌های تدارکات دولتی، روابط کاری و ساعات اداری کشور مدنظر آشنا شوید.

  • گزینه‌های مناسب شراکت در بازار هدف
  • شناسایی فرصت‌های ورود به بازار

این فرصت‌ها عبارت‌اند از:

انجمن‌های صنعتی

رویدادهای تجاری در بازار هدف

رسانه‌های تجاری

امکانات تحقیقاتی

منابع تحقیقات بازار

  • ملاحظات فرهنگی
  • بررسی توصیه‌های مسافرتی درباره بازار هدف

در این بخش نیز، تاجران از موارد زیر اطلاع می‌یابند: ویزا، مجوز کار یا سایر شرایط ورود، خدمات پشتیبانی کسب‌وکار، هتل‌های مناسب، استانداردهای مخابراتی، قوانین گمرک، تعطیلات مذهبی یا ملی.

  • بررسی رقبا

تحقیق در مورد رقبای داخلی و خارجی باعث می‌شود شما با نحوه و چگونگی صادرات، بیشتر آشنا شوید. همچنین با این تحقیقات، سلایق مصرفی کشور مدنظر هم به دستتان آمده و موجب رونق تجاری شما می‌شود.

  • به‌روز کردن اطلاعات بازار

با به‌روز کردن اطلاعات خود در حیطه تجارت، می‌توانید بازارهای جدیدی را برای صادرات شناسایی کنید.

  • تجزیه‌وتحلیل داخلی

شناسایی نقاط قوت و ضعف خود، و سعی در بهبود آنها، برای توسعه کسب‌وکار شما ضروری است.

تحقیق ثانویه

پس از اینکه تحقیقات اولیه تکمیل شد، شما می‌توانید اطلاعات تکمیلی بازار هدف را از طریق تماس مستقیم با مشتریان بالقوه، جمع‌آوری کنید. مصاحبه از جمله روش‌های به کار برده شده در تحقیق ثانویه است که نیازمند مشارکت مستقیم و شخصی افراد، در محل است.

در مصاحبه با افراد، ابتدا باید به بیان اهداف خود پرداخته و به وضوح سؤالات مربوطه را ذکر کنید. این سؤالات بهتر است طبق اطلاعات به دست آمده از تحقیق اولیه پرسیده شوند. مثلاً درباره شرکت، اهداف، نوع محصول یا خدماتی که قرار است ارائه دهید به توضیح پرداخته و نظر مشتریان را جلب کنید.