جهت خرید مقاله کلیک کنید

پاورپوینت اپل ارزشمندترین شرکت جهانی درمدیریت استعدادمنابع انسانی

پاورپوینت اپل ارزشمندترین شرکت جهانی درمدیریت استعدادمنابع انسانی

امروزه مدیریت استعدادبه نیاز حیاتی برای سازمان ها تبدیل شده است .وبیشتر سازمان ها برسرمایه و نیروی انسانی با استعداد که که مزیت رقابتی ایجاد می کند ،توافق دارند .مدیریت استعداد فرآیندی است که دردهه ۱۹۹۰ پدیدار شد و کماکان مسیر تحول را می پیماید.درسال۱۹۹۷واژه جنگ استعداد برای اولین بار توسط شرکت مشاوره ای مکنزی مطرح شد. شرکت مکنزی دریافت سازمان هایی که در جذب ،توسعه و نگهداری مدیران با استعداد موفق ترهستند ،میزان سوددهی بیشتری دارند. این موضوع سبب شد که نگرش به افراد با استعداد برای سازمان ها تغییر کندو به آن ها منبع ایجاد مزیت رقابتی نگریسته شود.
اپل یک شرکت کامپیوتری بود ولی در دهه گذشته با ارائه (۱)و (۲)در محصولات موزیک پیشتاز شد. پیوند جدید بعدی در دامنه محصولات شرکت اپل گوشی های هوشمند بودند که صنعت پی سی (۳)را به چالش کشیدندمقدار زیادی از چابکی شرکت اپل به خاطر فرهنگ سازمانی و جهت چشم انداز رهبران ارشد آن باشعار تقویت حس نیاز برای گرفتن آمادگی برای چیز بزرگ بعدی است. این توانایی برای تغییر موفقیت آمیز از یک صنعت به صنعت دیگر در مدت زمان کوتاهی چابکی نام دارد.
استیو جابز؛ کسی است که هنر و شخصیتش به تعریف نسل جدیدی از تکنولوژی و دگرگونی جهان کمک کرده است. این شخص صاحب شرکت افسانه‌ای است که همه ما می‌شناسیم؛ شرکت اپل و این شرکت کامپیوترهای شخصی، سخت‌ افزار و نرم افزارهای خودش را خود به تنهایی تولید می‌کند.
این مرد با انرژی نامحدود و شخصیت کاریزماتیک و گیرای خود یک مدیر جذاب و منحصر به فرد به شمار می‌آید. حتی هنگامی که سعی می‌کند خیلی معمولی و عادی صحبت کند، سخنانش بسیار زیرکانه است و در سخنوری استعداد خاصی دارد. اغراق نیست که بگوییم استیو جابز برترین مدیر آی‌تی سال‌های اخیر بوده است. حتی لباس پوشیدن او منحصر به فرد و در نوع خود بسیار جالب است.

مدل کسب و کار اپل

اپل بهترین مدل کسب و کار را از نظر میزان پولسازی در دنیا دارد. آمارها نشان می دهد که موفقیت مالی اپل، حتی در ماه های کم فروش سال نیز از بقیه شرکت ها بیشتر بوده است. همه مدل های کسب و کار مبتنی بر پولسازی هستند و  مدل کسب و کار شرکت اپل نیز از این امر مستثنی نمی باشد. خاص بودن و منحصر به فرد بودن از ویژگی های مدل کسب و کار اپل است.

مشخصه اصلی مدل کسب و کار اپل چیست؟

مدل کسب و کار اپل به صورتی طراحی شده است که همواره بر روی مشتریانی تمرکز دارد که به دنبال برند و خاص بودن محصولات هستند. این شرکت همواره محصولات خود را فقط به دلیل برند بودن و خاص بودن آن ها، با قیمت زیاد به بازار عرضه می کند و قیمت محصولات این شرکت نسبت به محصولات مشابه همواره بالاتر است.  بنابراین می توان گفت منحصر به فرد بدون، مشخصه اصلی مدل کسب و کار این شرکت بزرگ است.

مدل کسب و کار اپل ایجاب می کند که این شرکت سیستم عامل منحصر به فرد برای محصولات خود داشته باشد و حتی از لوازم جانبی منحصر به فردی (مانند شارژر، هدفون و غیره) به گونه ای استفاده کند که محصولات و برندهای دیگر قادر به استفاده از آن ها نباشند. به طور کلی، اصل مدل کسب و کار اپل این است که حس خاص بودن و متفاوت بودن را در مشتریان ایجاد کند.

مدل کسب و کار اپل بر اساس آمار و ارقام

طبق آمارهای اعلام شده (منبع)، مدل کسب و کار اپل به گونه ای طراحی شده است که بیشتر میزان پول را نسبت به شرکت های دیگر، برای این شرکت تولید کرده است. این آمار نشان می دهد که اپل از نظر پولسازی، بهترین مدل کسب و کار در دنیا را دارد. این شرکت در ضعیف ترین سه ماهه سال، در حدود ۶ میلیارد دلار درآمد داشته است و این روند رو به رشد برای این کمپانی هنوز پا برجاست.

میزان سود اپل از فروش محصولات

طبق آمارهای اعلام شده از سوی اپل، این کمپانی بزرگ در ۱۲ ماه گذشته در حدود ۵۱ میلیارد دلار گردش مالی داشته است و این ارقام خارق العاده نشان دهنده یک مدل کسب و کار عالی هستند که اپل از آن استفاده می کند. اپل از جمله شرکت هایی است که تغییراتی را در مدل کسب و کار خود ایجاد کرده است، و این تغییرات منجر به ایجاد یک مدل کسب و کار بهینه در طی سال متوالی شده است.

بررسی روند رو به رشد اپل در سال های اخیر

نتیجه این بهینه سازی مدل کسب و کار را می توان در ارقام سود حاصل از فروش این شرکت مشاهده کرد. مدل کسب و کار اپل عمدتاً مبتنی بر تولید محصولات و فروش است. مشتری مداری، تولید با کیفیت، خلاقیت و نوآوری در طراحی محصولات، پشتیبانی قدرتمند و توجه به ارزش پیشنهادی و بازخورد مشتریان همگی از عواملی هستند که اپل را به اصطلاح تبدیل به یک ماشین پولسازی کرده اند. هیچ شرکتی در دنیا وجود ندارد که بدون در دست داشتن یک مدل کسب و کار مناسب، به موفقیت برسد و اپل هم از این قاعده مستثنا نمی باشد.

مدل کسب و کار اپل یک مدل تولید-محور است. تمرکز اصلی این کمپانی بزرگ بر روی تولید با کیفیت است و کیفیت در این مدل کسب و کار نسبت به سودآوری در اولویت قرار دارد. اگرچه مدل کسب و کار اپل از نظر سودآوری در صدر کمپانی های بزرگ جهان قرار گرفته است، اما سیاست این شرکت در طراحی این مدل کسب و کار تنها سودآوری نبوده و نیست، زیرا فروش روز افزون محصولات این کمپانی نشان از تولید محصولات با کیفیت و پشتیبانی قوی اپل می باشد.

بوم مدل کسب‌وکار شرکت اپل

 

بوم مدل کسب‌وکار به‌طور سیستماتیک بر روی مدل کسب‌وکار منعکس خواهد شد، بنابراین می‌توان به‌صورت بخش به بخش بر مدل کسب‌وکار متمرکز شد. بوم مدل کسب و کار شرکت اپل (Apple) در ۹ بخش متمکز، به صورت زیر آمده است.

بوم مدل کسب وکار اپل

 

تحلیل SWOT شرکت اپل

 

SWOT یک ابزار تحلیلی است برای ارزیابی قوت‌ها و ضعف‌های یک کسب‌وکار، تحلیل فرصت‌های موجود و همچنین تهدیدهایی که در معرض آن قرار دارد. جدول زیر تحلیل SWOT شرکت اپل را نشان می‌دهد:

تحلیل SWOT شرکت اپل
قوت‌ها:
۱٫ رهبر بازار در محدوده محصولات و خدمات خود
۲٫ تصویر قوی برند و ارزش ۱۷۰ میلیارد دلاری برند
۳٫ سود نهایی بالا
۴٫ وضعیت مالی قوی و با ثبات کسب و کار
۵٫ زیرساخت‌های پیچیده زنجیره تامین
ضعف‌ها:
۱٫ قیمت بالاتر نسبت به رقبا
۲٫ وابستگی بیش از حد به فروش آیفون
۳٫ عدم تطابق خدمات و محصولات اپل با خدمات و محصولات دیگر برای کاربران
۴٫ تنوع کم محصولات
۵٫ عدم شایستگی کافی در بخش خدمات
فرصت‌ها:
۱٫ افزایش تمرکز در بخش خدمات کسب وکار
۲٫ سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه
۳٫ تنوع محصول
۴٫ شکل‌گیری مشارکت‌های استراتژیک
۵٫ افزایش تطابق محصولات
تهدید‌ها:
۱٫ مشکلات کیفیتی یا تاثیر منفی بر فروش و تصویر برند
۲٫ تشدید رقابت با هند و چین
۳٫ تخلف در حقوق مالکیت معنوی
۴٫ آسیب شهرت ناشی از رسوایی مالیاتی
۵٫ افزایش هزینه‌های تولید

استراتژی بازاریابی اپل و ۱۲ درس مهمی که از آن می‌‌گیریم

استراتژی شرکت اپل

بازاریابی درست، یکی از اصلی‌ترین دلایل موفقیت اپل است. بیایید با تکنیک های بازاریابی اپل و پیاده‌سازی آن‌ها آشنا شویم.

بدون شک اپل یکی از باارزش‌ترین برندهای دنیاست که به خاطر بازاریابی خوبش، ۱۰ سال متوالی برنده جایزه CMO Survey شده است. شرکت اپل از محبوبیت جهانی بالایی برخوردار است و علی‌رغم رقبای زیادی که دارد، باز هم موفق بوده و اکثر مردم محصولات اپل را ترجیح می‌دهند. فکر می‌کنید علت این موفقیت چیست؟ یکی از علتهای مهم آن، بازاریابی شرکت اپل است. بازاریابی اپل آنقدر موفق و موثر است که شرکتهای دیگر آن را به عنوان معیار در نظر گرفته‌ و سعی دارند با درس گرفتن از آن، درآمدشان را افزایش داده و ارزش‌شان را بالا ببرند.

در این مقاله قصد داریم به چند نکته مهم در رابطه با استراتژی بازاریابی اپل اشاره کنیم که اگر شما هم آنها را در کسب‌وکارتان به کار ببرید، حتما موفق می‌شوید.

درس های مهمی که از استراتژی مارکتینگ اپل می‌گیریم

۱٫ سادگی، رمز موفقیت است

استراتژی های بازاریابی پیچیده با اطلاعات خیلی زیاد، مخاطب را گیج می کنند. نکته مهمی که اپل در بازاریابی‌اش رعایت می‌کند، این است که در هنگام معرفی محصولاتش، سادگی را در اولویت قرار می‌دهد.

در بازاریابی اپل، افکت‌های عجیب و غریب، یا فهرست طولانی از ویژگی‌های محصول، یا رنگ‌های جور واجور و از این قبیل موارد نمی‌بینید. آنچه که می‌بینید یک طرح ساده با یک عبارت ساده است. اپل به جای اینکه زیاد درباره محصولاتش حرف بزند، اجازه می‌دهد محصول خودش گویای همه‌چیز باشد.

این سادگی را در محصولاتش هم مشاهده می‌کنید. به نحوی بیان می‌کند که کار کردن و زندگی با محصولات اپل ساده و راحت است. تغییرات لوگوی اپل در طول زمان، این موضوع را بیشتر مشخص می‌کند.

 

برندینگ اپل

 

۲٫ تجربه خوبی برای مشتری خلق می‌کند

بازاریابی اپل تمرکز ویژه‌ای روی تجربه مشتری دارد. هر نقطه تماس با مشتری (مثل سایت، تبلیغات، فروشگاهها و غیره) تجربه رضایت‌بخشی با محصولات اپل را نشان می‌دهد.

وقتی اپل محصولی را که قرار است فقط یک کار انجام دهد، معرفی می‌کند و مثلا با آن خرید می‌کنید، درِ اتاق‌تان را باز می‌کنید، کالری مصرفی‌تان را مشاهده می‌کنید، با دوستان‌تان تماس می‌گیرید و… همه اینها موجب می‌شود که با یک دستگاه کوچک در جیب‌تان یا روی مچ دست‌تان، تجربه لذت‌بخشی داشته باشید و خیلی از کارهایتان را به راحتی انجام دهید.

اپل زیرساختی را فراهم می‌کند که تمام این کارها به راحتی و سهولت انجام شود و در نوآوری در این زمینه، مهارت دارد.

 

۳٫ به زبان خود مخاطب، با او صحبت می‌کند

وقتی وارد سایت اپل می‌شوید، عکس محصولات مختلف اپل را با فونت ساده و بزرگ می‌بینید. در آنجا کلمات سنگین مثل مگابایت و گیگاهرتز نمی‌بینید. بلکه همه جا از کلمات ساده و قابل فهم استفاده شده است.

همانطور که بالاتر گفتیم استراتژی بازاریابی شرکت اپل بر اساس سادگی شکل گرفته است. اما این شرکت، خیلی خوب مشتریانش را درک می‌کند و می‌داند چه می‌خواهند. شرکت اپل خوب می‌داند به چه زبانی با مشتریانش ارتباط برقرار کند و چه کار کند که احساس راحتی کنند.

۴٫ به جای تمرکز روی قیمت، روی ارزش ویژه محصولاتش تاکید می‌کند

خیلی از کسب‌وکارها فکر می‌کنند برای رسیدن به موفقیت در صنعت‌شان باید یک قیمت رقابتی ارائه دهند. اما نظر اپل کاملا متفاوت است؛ این شرکت هیچ‌‌وقت از استراتژی قیمت‌گذاری متزلزل استفاده نکرده است.

پایین آوردن قیمت‌ها و رقابت بر سر قیمت منجر به یک رقابت سطح پایین می‌شود. در واقع، می‌توان گفت این ضرب‌المثل که «هرچقدر پول بدی، آش می‌خوری» سرلوحه استراتژی قیمت‌گذاری اپل است.

شرکت اپل به جای تمرکز روی ارائه محصول با قیمت پایین، روی ارزش ویژه و منحصربفرد محصولاتش تاکید دارد. این استراتژی عالی بازاریابی شرکت اپل است که نهایت استفاده را از شبکه‌های اجتماعی می‌کند و برایش یک مزیت رقابتی به شمار می رود. و در حالی ‌که کسب‌‌وکارهای مختلف روی یکی از ویژگی‌های برجسته‌شان تاکید می‌کنند، شرکت اپل روی کل محصولاتش تمرکز دارد.

 

۵٫ توجه ویژه به جای‌گذاری محصول

یکی از بخش‌های مهم بازاریابی اپل، رابطه این شرکت با هالیوود است. در اکثر فیلم‌های هالیوود، محصولات اپل را می‌بینیم. این یک سیاست هوشمندانه شرکت اپل است که محصولش را در اختیار فیلم‌ها می‌گذارد، چون هزینه‌اش خیلی کمتر از پولی است که باید برای تبلیغات تلویزیونی بپردازد، ضمن اینکه تاثیرش هم به مراتب بیشتر است.

 

تکنیک های بازاریابی شرکت اپل : حضور در فیلم و سریال

 

۶٫ مرموز بودن به جای سرو صدا به پا کردن

معمولا شرکت‌ها وقتی محصول جدیدی را وارد بازار می‌کنند، تیم بازاریابی‌شان شروع می‌کند به اطلاعات دادن درباره آن محصول، تا مخاطب را به هیجان بیاورند و جذب محصول جدید کنند. اما اپل این کار را نمی‌کند. وقتی محصول جدیدی را معرفی می‌کند، اطلاعات زیادی درباره‌اش نمی‌دهد، تا مشتری را کنجکاو کند که خودش آن را بخرد و ویژگی‌های منحصربفردش را کشف کند.

این یکی از بهترین استراتژی های بازاریابی شرکت اپل است که آن را از شرکتهای دیگر متمایز کرده است.

 

۷٫ تشکیل جامعه‌ای از طرفداران

اپل یکی از قدرتمند‌ترین پایگاههای مشتریان را در سراسر دنیا دارد. طرفدارانی دارند که برای خریدن محصولات جدیدش چادر می‌زنند و صف می‌کشند، که نشان‌دهنده شور و اشتیاق و تعصب بی‌نظیر طرفداران این برند است.

استراتژی‌ بازاریابی اپل مشتریان را وسوسه می‌کند بخواهند عضوی از آن جامعه باشند.

به این شعار تبلیغاتی اپل توجه کنید، Think Different (متفاوت فکر کن). خیلی ساده، همه را ترغیب می‌کند متفاوت فکر کنند و عضوی از یک جامعه متفاوت و منحصربفرد باشند.

 

۸٫ توجه به انتقادات و نظرات

اپل از نظرات منفی و انتقادات فرار نمی‌کند. یک استراتژی خوب در بازاریابی اپل این است که از انتقادهای کاربران استقبال می‌کند و آنها را به درستی به کار می‌برد.

 

۹٫ استفاده از احساسات

اپل همیشه کاربران محصولاتش را خوشحال و راضی نشان می‌دهد. این یک استراتژی بازاریابی زیرکانه‌ است؛ به عبارتی می‌گوید هر کسی که از محصولات اپل استفاده می‌کند، خوشحال است. مخاطب هم وسوسه می‌شود، او هم دوست دارد از زندگی‌اش لذت ببرد و در نتیجه جذب محصولات اپل می‌شود.

 

۱۰٫ جلوه‌های بصری

یکی از استراتژی‌های بازاریابی اپل این است که به هیچ‌وجه در تبلیغاتش زیاده گویی نمی‌کند، چون می‌داند مشتری و مخاطب از این موضوع خوشش نمی‌آید. پس حداکثر کلماتی که در تبلیغاتش استفاده می‌کند، ۱۰ کلمه است. بیشتر سعی می‌کند از جلوه‌های بصری استفاده کند که برای مخاطب جذاب باشد.

 

تکنیک های تبلیغاتی اپل

 

۱۱٫ ارزش‌های اصلی و اصولش را بیان می‌کند

استراتژی بازاریابی و فروش اپل ارزش‌های مخاطبان را شناسایی می‌کند. اپل می‌داند که مشتری می‌خواهد بداند به چه اصلی پایبند هستید و عملا چه ارزش‌های اصلی و مهمی را رعایت می‌کنید تا با خیال راحت محصول‌تان را بخرد. البته این موضوع فقط به محصول محدود نمی‌شود، بلکه باید در همه چیز‌های مربوط به آن، مشخص باشد، مثل بسته بندی و تضمین بازاریابی.

۱۲٫ بر بازارهای هدف خود مسلط شوید

شما آن جمله معروف هنری فورد را می‌دانید که می‌گوید: «اگر از مردم می‌پرسیدم چه می‌خواهند، می‌گفتند اسب‌های سریع‌تر» مثل این است که او قبل از انجام خواسته‌های مشتریانش را می‌دانست.
و این نشانه آشکاری است که نشان می دهد آیا شما بر بازار خود تسلط دارید یا خیر. آیا می‌دانید مشتریان هدف شما چه می‌خواهند، حتی قبل از اینکه بتوانند آن را بیان کنند؟
استیو جابز در این کار حرفه ای بود. ما نمی‌دانستیم که تلفن های تمام لمسی می‌خواهیم تا زمانی که آنها در دست ما بودند. حداقل من یک گوشی تمام لمسی نمی‌خواستم. حتی خیلی از ما فکر می‌کردیم این ایده مضحک است.
و حالا دیگر نمی‌توانیم بدون آنها زندگی کنیم. استیوجابز قدرت جادویی پیش‌بینی آینده نداشت. در واقع بازار هدفش را خوب می‌شناخت. باید بر بخش‌های مختلف بازار هدف خود به خوبی تسلط داشته باشید و آنقدر با نقاط درد آنها در تماس باشید که بتوانید راه‌حلی برای مشکل آنها قبل از خودشان حدس بزنید.
هنگامی که در حال برنامه ریزی تحقیقات بازار برای پروژه خود هستید، این را در نظر داشته باشید. اگر به این فکر می‌کنید که آیا باید بودجه تحقیقاتی خود را برای صرفه جویی در هزینه کاهش دهید یا خیر، این کار را به هیچ وجه نکنید.

بازاریابی اپل و 10 درس کاربردی آن

در این مقاله از مدیران نواندیش؛ به بازاریابی اپل و ۱۰ درس کاربردی آن می‌پردازیم. استیو جابز مؤسس اپل مدرک کارشناسی ارشد نداشت، او قطعاً یک مهندس هم نبود، اما در بازاریابی سرآمد بود و این مهارت‌های بازاریابی او، اپل را به بالاترین جایگاه رساند و شرکت را از ورشکستگی نجات داد.

 

 

۱۰ درس بزرگ از بازاریابی اپل

بازاریابی اپل به معیاری تبدیل‌شده است که سایر شرکت‌ها برای دستیابی به چنین مقام، شناخت و درآمدی تلاش می‌کنند تا خود را با این معیار محک بزنند. چه شما یک آژانس بازاریابی محتوایی بوده و یا یک محصول ارائه داده باشید، می‌توانید چیزهای مهمی از شرکت اپل یاد بگیرید.

بازاریابی اپل و 10 درس کاربردی آن

۱- کمپین بازاریابی خود را مانند بازاریابی اپل، ساده نگه‌دارید.

کمپین‌های بازاریابی پیچیده، با اطلاعات فراوانی که به مشتری می‌دهند آنها را دست پاچه و سردرگم کرده و مشتریان هم نیازی به این‌گونه کمپین‌های بازاریابی ندارند. اپل خیلی زود به این موضوع پی برد و تلاش کرد که بازاریابی آنها تا جایی که ممکن است ساده باشد. در بازاریابی اپل، معمولاً هیچ نوع اطلاعاتی درباره نحوه خرید محصولات وجود ندارد.

در عوض، تبلیغات و دیگر پیام‌های بازاریابی بسیار ساده و صریح می‌باشند – معمولاً کالا را نشان داده و اجازه می‌دهند که خود کالا همه‌چیز را توضیح دهد. صداهای زرق‌وبرق دار را کنار گذاشتند و محتوا را به حداقل رساندند، و تنها گرافیک ­ ساده‌ای را به نمایش گذاشتند که پیام‌های شمارا ترجمه می‌کند. هیچ نیازی به اصطلاحات فنی و تخصصی وجود ندارد، زیرا این اصطلاحات باعث می‌شود نتوانید پیام واقعی خود را به مخاطبانتان برسانید.

۲- از معرفی محصول توسط افراد با نفوذ استفاده کنید.

اپل بودجه کافی برای نشان دادن محصولاتش در تلویزیون و فیلم‌های سینمایی را دارا است، اما شما می‌توانید از جاهای کوچکتر شروع کنید. هر بازاریابی می‌تواند کالای خود را در اختیار افراد تأثیر گذار قرار دهد که قادر هستند آن کالا و ویژگی‌های آن را در شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام یا اسنپ چت خود به اشتراک بگذارد. وقتی یک فرد تأثیر گذار کالای شمارا به اشتراک گذاشت و به دنبال کنندگان خود نشان داد که این محصول چقدر مفید است، آنگاه می‌توان گفت که در مسیر درستی درحرکت هستید.

۳- به کار بردن بررسی‌ها و نظرات مشتریان

اپل به خوبی توانست بررسی‌ها و نظرات مشتریان را جمع آوری کند و شما هم می‌توانید این کار را انجام دهید. یک نسخه اولیه و یا یک نسخه رایگان از محصول را می‌توان با بررسی‌ای که در شبکه‌های اجتماعی یا وب­سایت بررسی‌ها و نظرات نوشته می‌شود، مبادله کرد. در بسیاری از مواقع، مشتریان خوشحال می‌شوند که در صورت درخواست از آنها، بررسی خود را ارائه دهند. دادن یک کوپن تخفیف نیز در این مواقع تأثیر بسیار خوبی خواهد داشت.

مطمئن شوید که در  نظرات عنوان‌شده، نام شخص و تصویرش آمده باشد. اگر یک رابطه B2B برقرار است، باید مطمئن شوید که برای اعتبار بیشتر لینکی به وب سایت شما نیز بدهند.

 

۴- به ارائه ارزش‌ها و خدمات خاص تمرکز داشته باشید و نه قیمت کالا.

بخش بزرگی از استراتژی بازاریابی اپل این است که آنها هرگز درگیر جنگ‌های قیمتی نمی‌شوند. آنها به قیمت گذاری خود وفادار هستند اگرچه قیمت‌های آنها معمولاً بسیار بیشتر از رقبای دیگر است. تنها دلیل اینکه آنها قادر به انجام چنین کاری هستند، این است که ارزش‌ها و خدمات خاصی را ارائه می‌دهند که هیچ‌کدام از رقبا قادر به شبیه سازی آن نیستند – محصولات زیبایی که به‌محض خارج شدن از جعبه کار می‌کنند.

اپل بر روی ارائه تجربه کاربری عالی با ویژگی‌های جالب و کاربردهای گسترده نیز تمرکز نموده و خودشان کلاس محصول را بالا برده‌اند. شرکت اپل قبل از ارائه هر دستگاهی به بازار مطمئن می‌شود این احساس در مشتری القا شود که محصول اش ارزش پرداختن قیمت بالا را دارد. فقط بر روی چیزهایی تمرکز کنید که در بازار شمارا از بقیه جدا می‌کند.

بازاریابی اپل و 10 درس کاربردی آن

۵- به یک چیز خاص و منحصربه‌فرد پایبند باشید.

مشتری می‌خواهد بداند که آیا شما نماینده چیزی خاص و منحصر به فرد هستید – مشتریان برای خرید راحت و استفاده از محصولات شما باید بتوانند ارزش‌های اصلی را در عمل مشاهده کنند. این ارزش‌ها فراتر از محصول‌اند و هر چیز دیگری که به آن مربوط است باید واضح و آشکار باشد. پیام‌ها باید ارزش‌های شمارا در بسته بندی، فروش، تبلیغات و… تکرار کنند. پیام‌های مداوم باور و اعتقاد مخاطبان شمارا تقویت می‌کند؛ اینکه همیشه می‌توان روی برند شما حساب کرد که چیزی را که به آن پایبند است را ارسال می‌کند.

۶- تجارب خوب ایجاد کنید و نه فقط محصولات.

هرکسی می‌تواند کالا یا محصولی را ایجاد کند. اما هرکسی قادر نیست تجربه‌ای به‌یادماندنی به مشتری بدهد که او را مجاب می‌کند دوباره برای خرید محصولات شما برگردد. از رونمایی محصولات که همانند رفتن به یک کنسرت موسیقی است. تبلیغاتی به سبک فیلم‌های سینمایی، تا مغازه‌ها و فروشگاه‌های آنلاین که انقلابی در تجربه خرید هستند. اپل این ایده‌ها را برای تجربه مشتریان ایجاد کرده.

هنر داستان سرایی برای ایجاد تجربه و اضافه کردن ابعاد حسی برای رساندن کلی مطلب، یکی از راه‌ها ایجاد تجربه ‌ایست که در خاطر مشتریان می‌ماند. این کار مشتری را در کاری که انجام می‌دهند غرق می‌کند. باعث می‌شود کمتر احساس کنند که در حال خرید یک کالا هستند. در عوض، بازاریابی اپل توانست جستجو و خرید کامپیوترها، تبلت­ها و دیگر دستگاه‌ها را هیجان انگیز کند.

برخی بازاریابی را با ترویج اشتباه می‌گیرند. ترویج زمانی مؤثر است که شما یک محصول عالی داشته باشید و بخواهید نسبت به توسعه آن اقدام نمایید. یک مروج خوب، شخصی ست که بتواند یک محصول ضعیف را هم به فروش برساند. اما بازاریابی از سلسله اقداماتی نشأت می‌گیرد که هر بخش آن دارای قوانین خاص خود است. در مقاله ” مفاهیم اولیه بازاریابی و انواع آن ” از مدیرنو، سعی بر آنست تا مقوله بازاریابی را از ابتدایی‌ترین مباحث تا حرفه‌ای ترین آن‌ها با جزئیات مرتبط با بازار ایران مطرح نماییم.

 

۷- با استفاده از زبان مخاطبین، با آنها صحبت کنید.

اپل مشتاقانه به بررسی مشتریان خود پرداخته و می‌داند چگونه با آنها به زبان خودشان صحبت کند. که این کار رابطه عمیق‌تری را ایجاد کرده و باعث فروش بیشتر می‌شود. بازاریابی اپل با اجتناب از شرایط و توضیحاتی که فقط باعث سردرگمی و دستپاچگی می‌شود، توانسته راهی را برای رسیدن به مشتریانش پیدا کند. آن‌هم در سطحی که دیگر رقبا هنوز نتوانسته‌اند به آن پی ببرند.

به بررسی مشتریان خود بپردازید. اینکه چگونه با یکدیگر تعامل دارند و چگونه در شبکه‌های اجتماعی صحبت می‌کنند. سپس درباره‌ی آن جنبه‌ها و خدمات محصول خود صحبت کنید که مشتریان بیشتر به آنها علاقه‌مند اند. از کلماتی استفاده کنید که مشتریان هدف استفاده می‌کنند.

۸- هاله‌ای راز آلود را در اطراف کاری که انجام می‌دهید ایجاد کنید.

یکی از بهترین روش‌های بازاریابی اپل این بود که رمز و رازی درباره اینکه چه کارهایی می‌خواهند با راه اندازی محصول انجام دهند، ایجاد می‌کرد. اطلاعیه‌ها و خبرهایی را پخش می‌کردند که کارهای آنها را تا زمان پرده برداری نهایی از محصول مخفی نگه می‌داشت. این کارها باعث شد مشتریان به طرفدارانی متعصب تبدیل شوند. کاری کرد که مشتریان به‌جای اینکه فکر کنند آیا اصلاً نیازی به محصول ارائه‌شده‌ی اپل دارند یا نه. و هر چیزی را که اپل به بازار می‌فرستد بخرند.

اما اپل در برخی از پخش کردن اطلاعات و شایعات گام را فراتر نهاد. در زمان معرفی محصول خود جنبه مبهم بیشتری را ایجاد کرد. آنها واقعاً می‌دانند که چگونه باید مخاطبان خود را به جنب و جوش بیاورند.معمولاً بازاریابان همه چیز را درباره یک محصول به مشتریان خود می‌گویند. اما روش بازاریابی اپل به این صورت است که با ندادن اطلاعات، هیجان بیشتری ایجاد شود. این امر باعث می‌شود که همه به حدس و گمان روی بیاورند.

۹- جذابیت و گیرایی برای احساسات

یکی مهم‌ترین دلایلی که اپل توانست مشتریان خود را به پیروان بی قید و شرط تبدیل کند این بود که آنها توانستند به سطوح عاطفی افراد رخنه کنند. تبلیغات اپل به‌جای پرداختن به حجم حافظه و عمر باطری، افراد خوشحالی را نشان می‌دهد که با آی پد (iPad) و آی پادهای (iPod) خود ساعات خوشی را می‌گذرانند.

هرچقدر که محتوای بصری آنها جذابیت و گیرایی بیشتری برای احساساتی مانند شادی و لذت داشته باشد. این احتمال بیشتر می‌شود که این محتوا با دیگران به اشتراک گذاشته شود. و درنتیجه جنبش‌های ویروسی‌ای که اپل به دنبال آن هست به وجود آیند. هر شرکت یا کسب و کاری در صورت استفاده از تصاویر قوی ، زبان حاوی احساسات و لحن مثبت به‌عنوان پایه‌ی محتوای خود قادر به انجام این کار است.

۱۰- از تصاویر استفاده کنید.

ما در دنیای محتوا زندگی می‌کنیم. جایی که افراد در تمام مواقع با کلمات بمباران می‌شوند. به همین دلیل هست که فیلم‌ها و کلیپ‌ها اینقدر محبوب شده‌اند. در این کلیپ‌ها کلمات کمتر و تصاویر بیشتری وجود دارد که تأثیر بیشتری بر تجربه‌ی مشتریان می‌گذارد. اپل حتی تبلیغی داشت که فقط از ۱۰ کلمه در آن استفاده‌شده بود. زیرا آنها فهمیده بودند که کلمات، مخصوصاً کلمات اضافه و بیش‌ازحد، برای مشتریان دلچسب نبوده و آنها را جذب نمی‌کند. در هنگام ایجاد کمپین بازاریابی، کلمات کمتر معنای بیشتری برای مخاطبان دارد. مخصوصاً وقتی‌که تصاویری ارائه شوند که در سطوح عاطفی عمیق‌تر طنین انداز می‌شوند.

استفاده از این استراتژی‌های بازاریابی منجر به رشد بیش‌ازپیش و فروش این شرکت در سراسر جهان شده. هر شرکتی که این درس‌ها را در استراتژی بازاریابی خود به‌کار گیرد و از این تاکتیک‌ها برای محصولات و خدمات جدید و موجود خود استفاده کند، می‌تواند به همین نتایج دست یابد.

نتیجه گیری

برای موفقیت در کسب‌وکارتان، بهتر است در رابطه با کلیشه‌های بازاریابی تجدیدنظر کنید. خیلی از شرکت‌ها فکر می‌کنند مثلا اگر برای تبلیغات تلویزیونی هزینه کنند، نتیجه می‌گیرند و فروش‌شان بالا می‌رود. اما اپل اینطور فکر نمی‌کند و می‌داند که این استراتژی بازاریابی همیشه جواب نمی‌دهد. اپل بیشتر روی استراتژی بازاریابی متفاوتی تکیه دارد: نشان دادن محصول در دست افراد با نفوذ مثل سلبریتی‌ها و همهمه انداختن درباره جنبه‌های مثبت محصولاتش در رسانه‌ها.

شاید بگویید من که نمی‌توانم محصولم را به دست فرد معروفی مثل رونالدو بدهم یا در یک فیلم معروف نشان دهم. پس باید چه کار کنم؟ خب می‌توانید از اینفلوئنسرهای داخلی و برنامه‌های معروف کشور خودمان استفاده کنید. اگر بتوانید یکی از سلبریتی‌های محبوب داخلی را متقاعد کنید که برای محصول‌تان تبلیغ کند، تاثیرش خیلی بیشتر از این است که برای تبلیغات تلویزیونی گران قیمت هزینه کنید که نتیجه چندانی هم ندارد. یا اینکه نظرات مثبت و رضایت‌بخش مشتریان‌تان را در سایت‌تان قرار دهید تا همه آنها را ببینند و اعتماد کنند.

  • ۱-استعداد
    ۲-مولفه های استعداد
    ۳-مفهوم مدیریت استعداد
    ۴-مدیریت استعداد
    ۵-ابعادمدیریت استعداد
    ۶-فرآیندمدیریت استعداد
    ۷-جهانی شدن و مدیریت استعداد
    ۸-محرک های اصلی مدیریت استعداد جهانی
    ۹-سیاست ها و خط مشی های مدیریت استعدادجهانی
    ۱۰-شش اصل کلیدی مدیریت استعدادجهانی
    ۱۱-مراحل موثر در مدیریت استعداد
    ۱۲-چابکی منابع انسانی
    ۱۳-۶ گام برای ساختن فرهنگ سازمانی قوی
    ۱۴-۵ راهکار برای ایجاد فرهنگ نوآوری در سازمان‌ها
    ۱۵-فرهنگ سازمانی دراپل
    ۱۶-استخدام درشرکت اپل
    ۱۷-ارزیابی عملکرد درشرکت اپل
    ۱۸-فرهنگ عملکرد شرکت اپل
    ۱۹-راز های موفقیت شرکت اپل
    ۲۰-راز موفقیت شرکت اپل بر پایه ۶دلیل تخصصی
    ۲۱-رازرشد فروش مراکز تجاری اپل در سراسر دنیا
    ۲۲-روش های به شدت محافظه کارانه اپل
    ۲۳- تاکید بر بالا بردن میزان رضایت مشتریان باعلامت اختصاری APPLE
    ۲۴-اهرم های کلیدی مشتری مداری اپل
    ۲۵-چرا کارمندان اپل و گوگل بازدهی بیشتری دارند
    ۲۶-گروه‌بندی کارمندان دراپل
    ۲۷-مانند یک کودک ایده خلق کنید مانند یک تیم نوآوری کنید
    ۲۸-۷ راز طراحی به شیوه اپل
    ۲۹-اپل در مسیر تحقق رویاهایش است و سعی می کند آنرا به بهترین نحو انجام دهد.
    ۳۰-آنچه گوگل و اپل نمی دانند؛ نگاهی به راه و رسم نوآوری در آمازون
    ۳۱-بیشتر شرکت های تکنولوژیک از کنج راحتی شان خارج نمی شوند
    ۳۲-در اپل طراحان به مهندسان و مدیران پروژه حکم رانی می کنند
    ۳۳-استراتژی های بازاریابی و برندینگ اپل چیست؟
    ۳۴-اپل چطور این کار را انجام داده است؟
    ۳۵-توجیه کردن قیمت گذاری
    ۳۶-برقراری ارتباط با زبان خود مخاطب
    ۳۷-توسعه‎ی تجربه
    ۳۸-“نامی” باشید که سر زبان‎ها بیافتد
    ۳۹-رهبران الهام‌بخش
    ۴۰-چه چیزی بازدهی کارمندان گوگل و اپل را بالا برده است؟
    ۴۱-ژنرال‌ها و استراتژیست‌های شرکت «اپل»
    ۴۲-اپل و گوگل، یکه تازهای آماده سقوط
    ۴۲-رهبری استیو جابز
    ۴۳-نشانه های هشداردهنده برای اپل و گوگل
    ۴۴-نشانه های هشداردهنده برای اپل و گوگل-چالش اصلی
    ۴۵-مسیرهای پیش رو
    ۴۶-ترفندهای فروش در شرکت اپل
    ۴۷-جذاب‌ترین شرکت‌های جهان برای نخبگان تکنولوژی
    ۴۹-علت موفقیت برند های محبوب جهان چیست؟
    ۵۰-رعایت اصولی که برای شرکت های تازه تأسیس بسیار مهم است
    ۵۱-دلیل محبوبیت شرکت اپل
    ۵۲-مدیران موفق جهان چه کتاب‌هایی را برای مطالعه پیشنهاد می‌کنند؟
    دانلود و خرید ۲۵۰۰۰تومان

 

جهت خرید مقاله کلیک کنید

آخرین مطالب

درباره ما

سایت پژوهش کارا در راستای ارائه خدمات علمی و مشاوره ای و با رویکرد مشارکت جویانه ایجاد شده است و هدف آن خدمات متناسب با نیاز سروران گرامی اعم از ؛ دانشجویان ، استادان راهنما ، فعالان کسب و کارهای بزرگ ،متوسط و کوچک می باشد.

آمار

ارتباط با ما

آدرس : تبریز – شهرک شهید یاغچیان

تلفن : 09144067323 – 09142183819

ایمیل : gaffarim3@yahoo.com

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

۷ روز هفته، ۲۴ ساعته پاسخگوی شما هستیم.
جهت خرید مقاله کلیک کنید